Real street racing?

3
48

Met de komst van Need For Speed Underground enkele jaren geleden werd een heel nieuw aspect aan racen toegevoegd: tuning. Het kende meteen een enorm succes en soortgelijke games konden dus niet lang uitblijven. NFSU2 en de Midnight Club-games gingen ondertussen al vlotjes over de toonbank. Onlangs kwam daar ook nog een nieuwe titel bij, Juiced genaamd. Het spel moest al meer dan een jaar in de winkels liggen, maar heeft het uiteindelijk dan toch nog gehaald. Ook bij DiskIdee viel een exemplaar in de bus: een review dus.
juiced_box

Dat het spel zo lang op zich heeft laten wachten is een gevolg van het faillissement van Acclaim. Het bedrijf was volop bezig met het ontwikkelen van Juiced, maar moest uiteindelijk alles uit handen geven. Een groot gevolg hiervan is dat we ondertussen (bijna) alles wat de game te bieden heeft al eens gezien hebben in de andere tuning-games. Maar tuning is en blijft nu eenmaal een populaire bezigheid bij vele autofreaks en dus kan een game meer of minder in dit genre zeker geen kwaad.
En voor de leken onder ons vragen: "Wat is tuning?" Simpel: bouw je auto uit, zowel de buiten- als de binnenkant, en show ermee bij je vrienden. Vaak worden deze karren ook nog eens gebruikt voor illegale straatraces en daar baseert Juiced zich op.

Gespierde karren
De belangrijkste mode in deze game is natuurlijk de career-mode. Hierbij probeer je van nul af een carrière op te bouwen – het woord zegt het zelf – en zoveel mogelijk bekendheid te krijgen in het milieu. Je begint met een simpele wagen (Beetle, CRX of een Peugeot 206) die je met een beetje geld al wat kan ombouwen. Naarmate je vordert in het spel, komen er steeds nieuwe wagens bij, waaronder de Viper, Skyline en zelfs enkele Amerikaanse muscle-cars. In totaal zijn er ongeveer een 50 verschillende modellen, maar dankzij het tunen zal geen enkele wagen ooit hetzelfde blijven.
De wagens zijn verder onderverdeeld in verscheidene klassen, gebaseerd op het aantal paarden die onder de motorkap schuilen. Naargelang je de motor van je wagen verder tuned, zal je bijgevolg dus ook van klasse veranderen. Dit systeem zorgt ervoor dat iedere rijder met ongeveer gelijke wapens aan de start verschijnt.

Juiced_bli.jpg
Blinkt ie of blinkt ie niet?

1
2
3
4
Vorig artikelFinanciële dekking tot 500 euro voor aankopen via eBay
Volgend artikelVersterkers: hoe werken ze?

3 REACTIES

  1. Het leuke aan racegames is juist dat je zelf mag rijden. Om soms 5 minuten of langer naar een computergestuurde auto te kijken spreekt mij nu niet echt aan. OK het is nieuw, maar niet echt succesvol in mijn ogen (wat ik ook zeg in de review).
    De bedoeling van het spel staat vooraan uitgelegd: gewoon respect verdienen in het milieu.
    Toch bedankt voor de kritiek (klinkt mss raar), want dan kan ik er tenslotte wat uit leren.

  2. Wat een flut review! Is dit de eerste keer dat je review maakt? De volgende punten zouden er echt in moeten:

    -Wat de bedoeling is van het spel, willen de makers van juiced net zo\’n underground sfeer neerzetten als in need for speed.
    -De speelbaarheid & de gameplay, hoe speelt het spel… is de besturing goed uitgewerkt?
    -De graphix, hoe ziet het spel eruit? Mooie effecten?

    Ook zeg je dat er niet veel nieuws is… ik heb het spel zelf ook heel even mogen spelen. En in career (wat jij ook zegt) kan je dus je eigen crew maken. Zodat je niet de heletijd zelf MOET rijden. Het is opzich wel vernieuwend en vet. Alleen is het heel slecht uitgewerkt naar mijn idee. Heel simpel de agressiviteit instellen, en thats it. Ook doen of zeggen die ventjes niets, ze zijn gewoon een fototje, en je ziet ze rijden in jou auto\’s. Maar het idee is goed vind ik zelf.

    Ga op dit soort dingen meer in. Wat jij nu hebt gedaan is eigenlijk gewoon 1 grote inleiding maken met wat je allemaal kan. En uiteindelijk je mening dat het niet beter is dan NFSU2. Beetje vaagjes naar mijn idee…

Reacties zijn gesloten.