Philips laat andere fabrikanten een poepie ruiken

12
485

Philips brengt met de DVP9000S een nieuw topmodel voor de reeks dvd-spelers op de markt. Nu kost een topmodel bij Philips slechts een tiende van wat je bij de concurrentie betaalt, dus waren we erg nieuwsgierig naar dit toestel.
philips_dvp9000s_front

Als je de Philips DVP9000S uitgepakt hebt, heb je een toestel van twee ‘eenheden’ hoog (één eenheid is de hoogte van een slimline-toestel, zo’n 5 cm) dat er erg stijlvol uitziet met een rond lcd-venstertje helemaal links en helemaal rechts een ongeveer even grote navigatietoetsencirkel. De DVP9000S is zilverkleurig; Philips levert geen andere kleur. Het lcd-venstertje licht op met een witte achtergrond en zwarte tekst. Het ziet er erg stijlvol uit, maar vanaf onze kijk- en luisterplaats konden we zo goed als niks lezen van wat er in dat lcd-paneeltje te zien was. Links van de lcd-cirkel zit een aan-/uitknop. In het midden van het toestel zien we de erg dunne en fragiele lade en aan weerszijden daarvan een beperkt aantal drukknoppen. Een dunne lade is natuurlijk erg stijlvol, maar helaas ook erg kwetsbaar. Als een toestel niet slimline is en dat is hier dus het geval, zien we dan ook liever dat de fabrikant een robuustere en dus dikkere lade monteert.

Philips_DVP9000S_3a.jpg
Links van de lade zien we LED’s voor progressieve weergave, ‘audio direct’ en ‘sound mode’ en voor deze twee laatste ook drukknopjes. ‘Audio direct’ wil zeggen dat alle videoweergave uitschakeld wordt en alleen de geluidsweergavecomponenten van de dvd-speler actief zijn. Dit is een functie voor hifi-puristen die eisen dat de geluidsweergave door absoluut niets gestoord kan worden. Je kunt het dus inschakelen als je dat wil voor de weergave van muziek via cd of Super Audio cd, maar wij konden alvast geen enkel verschil horen tussen ‘audio direct’ in- of uitgeschakeld. Vermoedelijk moet je dus een nog betere geluidsinstallatie hebben dan wij om dat verschil te kunnen horen, maar dan praten we over componenten van meerdere duizenden euro’s het stuk en als je dat kunt betalen, dan zul je ook liever een dvd-speler uit die prijsklasse kopen.

Philips_DVP9000S_2.jpg

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelProjector met 3LCD technologie
Volgend artikelKleurige flashspeler

12 REACTIES

  1. Tot nu toe gemengde ervaringen met de DVP9000s. Fantastisch beeld van de dvd en goed geluid bij de meeste sacd\’s Helaas ook een aantal sacd\’s die niet door de speler herkend worden. Of alleen in de standaard stereo mode. Mijn leverancier heeft dan ook de speler al een keer omgewisseld voor een nieuwe exemplaar. Maar het probleem blijft. Heb ik nu pech dat ik met een 5 tal defecte sacd zit (20 anderen werken wel) of is het toch de speler? wie heeft ervaringen hiermee? Problemen onder vindt ik met de sacd\’s The darkside of the moon – pink floyd; onarme – blof; war of the worlds -jeff wayn; Stay in tune (verzamelaar klassiek); Forward motion -mezzoforte.

  2. 2 nadelen: – de speler kan niet helemaal uit, uitsluitend in stand-by stand.
    – zodra ik op de afstandbediening van mijn tv (Aristona breedbeeld) de toets 1 indruk springt de dvd speler aan.
    Herkent iemand dit 2e probleem?

  3. Ik overweeg de aanschaf van een Philips SACD speler Cineos 9000-serie. Wordt 720p/i1080 met video upscaling ook ondersteund op de component uitgang / Scart RGB (jullie reactie lezend dus niet…) of uitsluitend via de HDMI interface? Ik lees hier in de diverse forums tegengestelde berichten over. Mijn LCD TV is HDTV ready (1366 x 768) maar mist helaas een HDMI aansluiting. \”De mooi vormgegeven 23\” LCD is gereed voor HDTV en biedt haarscherp beeld dankzij de hoge resoluties\”. Met dank voor uw reactie en vriendelijke groet, Henk Wouterson

  4. Dat minischermpje is een blunder ,philips onwaardig. Hoe verzin je zoiets onpractisch. Dat geldt trouwens ook voor die achterlijk kleine druktoetsen, die dan ook nog verdiept zijn geplaatst.

  5. Jan S.: voor de instelling om cd\’s om te zetten naar DSD heb je inderdaad een tv nodig, maar daarna niet meer omdat hij die instelling dus onthoudt.

  6. Ik luister uitsluitend naar muziek( cd en SACD)
    Ik heb de volgende vragen:
    1) Als ik de cd-weergave upsample naar DSD moet ik dan de speler op een televisie aansluiten om het menu te kunnen zien?
    2) Blijft deze instelling gehandhaafd of moet het elke keer opnieuw ingesteld worden.

  7. Ik heb de speler net een week in huis en ik ben er zeer tevreden mee. Het is trouwens wel degelijk mogelijk de CD-laag van een Hybride SACD te kiezen. Als je het afspelen stopt en het audiomenu in gaat (rechter pijl) heb je keuze uit 3 mogelijkheden, stereo, multichannel en CD-DA. Bij CD-DA gaat de ladeverlichting uit en speel je CD af. Toch moet ik zeggen dat upsampled CD op stereo niet onder doet aan SACD.
    De speler doet een beetje lang over het inlezen van een CD en SACD, maar mijn buizenversterker moet ook opgloeien, dus dat is niet zo erg.
    Het enige echte nadeel is het slecht afleesbare scherm. Dit is alleen maar recht van voren scherp te bekijken.

    Verder is dit een superspeler voor een absolute superprijs.

  8. De DVD-speler DVP9000S van Philips is inderdaad uitstekend. Vooral het audio-gedeelte geeft me veel plezier.
    Als ge de weergave van CD\’s instelt op DSD (het SACD-formaat) dan klinken al uw CD\’s een stuk beter, op voorwaarde uiteraard dat ge over een behoorlijke HiFi-installatie beschikt.

Reacties zijn gesloten.