Een spiegelreflex die niet bang is om te ‘shaken’

5
126

DiskIdee heeft al een hele reeks uitgebreide testen van opvallende digitale spiegelreflexcamera’s gepubliceerd. Camerafabrikant Konica Minolta kwam nog niet aan de beurt. Onze huisfotograaf kreeg de nieuwe Dynax 7D een paar weken in handen en schreef een uitgebreid testverhaal van deze spiegelreflexcamera die bij de lancering een werelprimeur claimde met de geïntegreerde Anti-Shake-technologie.
minolta7d

Het bedrijf Konica Minolta is pas in 2003 ontstaan uit de fusie van de twee bekende Japanse firma’s. Konica bestond al sinds 1873, terwijl Minolta gesticht werd in 1928. Beide hadden ruime ervaring met zowel de productie van analoge fototoestellen en imaging technologie, als document management en kantoortoepassingen. Konica was trouwens de op twee na grootste producent van filmpjes voor klassieke fotografie. De fusie had onder meer als doel zich sterker te kunnen positioneren op de zeer competitieve markt van de digitale fotografie. Sinds de 2.7 megapixel Minolta RD-3000 uit het jaar 2000 is de Konica Minolta Dynax 7D de eerste digitale reflex na de fusie.

Body
De Konica Minolta Dynax 7D is losjes gebaseerd op de analoge Konica Minolta Dynax 7. De digitale versie ziet er wel wat meer gestroomlijnd uit. Onder meer de handgreep blijkt toch wat comfortabeler te zijn. Het skelet van het toestel is gemaakt van een solide, maar lichtgewicht magnesium legering. De afmetingen zijn vergelijkbaar met die van de Canon 20D, maar de Konica Minolta body is zo’n 100 gram zwaarder.

KMinolta7D_va.jpg

Opvallend zijn de grote belichtingskeuzeknop en belichtingscorrectieknop. Ook het LCD-scherm op de rug van het toestel is groter dan bij veel andere digitale spiegelreflexcamera’s: het is een helder 2.5 inch TFT- scherm met 207.000 pixels. De achterkant ziet er op het eerste zicht nogal ‘vol’ uit. Overal zitten knopjes en schakelaars.

KMinolta7D_rug.jpg

Zoals in een eerdere test aangehaald laat je dit enerzijds wel toe heel wat functies in te stellen zonder in on-screen menu’s te duiken. Anderzijds oogt het toestel wat druk en er is wat tijd nodig om al de mogelijkheden te exploreren. Niettemin scoort de Konica Minolta Dynax 7D qua ergonomie behoorlijk goed.

KMinolta7D_boven.jpg

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Vorig artikelVernieuwde beta-versie van antispyware blijft gratis
Volgend artikelMicrosystemen spelen ook mp3-bestanden

5 REACTIES

  1. Eigenaardig … de 2 reacties hierboven hebben identiek dezelfde tekst, maar verschillende afzenders … ?

  2. ik heb enkele weken geleden een 7d aangeschaft en voor mij is dit het beste toestel dat ik al gebruikt heb .Samen met de batterijgripp is dit een uitstekend apparaat Michel

  3. ik heb enkele weken geleden een 7d aangeschaft en voor mij is dit het beste toestel dat ik al gebruikt heb .Samen met de batterijgripp is dit een uitstekend apparaat Michel

  4. Ik ben opzoek naar een 7d, maar er ik heb ywijfels over de foto kwaliteit.
    Omdat ik bij een aantal mensen ben geweest en daar test fotos heb gemaakt, komen de plaatjes erg donker uit de 7d..

    Wie heeft meer ervaring met dit probleem…

    breaven

Reacties zijn gesloten.