Straatvoetbal van de hoogste plank!

16
88

Het lijstje met EA Sports-games begint stilaan oneindig lang te worden. Bekende reeksen als FIFA, NHL of NBA wisten in de loop der jaren talloze PS- en PS2-gamers te bekoren. Geleidelijk aan kwamen er ook Spin-offs van deze series, zoals de street-versies van NBA en NHL. FIFA mocht natuurlijk niet achterblijven en daarom hebben ze bij EA besloten ook dit game in een nieuw kleedje te steken.
fifastreet_box

Vermits Fifa Street een straatvoetbalspel is en de veldjes bijgevolg ook aanzienlijk kleiner zijn, bestaat je team slechts uit vier spelers: een keeper, die het (kleine) doel moet verdedigen en drie veldspelers waarmee je de mafste tricks kan uithalen. Jammer genoeg kan je de keeper niet zelf bedienen, waardoor je bij een tegenaanval dikwijls kansloos moet toekijken hoe de tegenstander jouw doelwachter passeert. Ook spelers wisselen tijdens de match behoort niet tot de mogelijkheden.

Routine
Het grote verschil tussen de gewone FIFA games en de street-versie zit hem in de doelstelling van de wedstrijden: vroeger was het enkel van belang óf je scoorde, nu telt ook de manier waaróp je dat doet. Het spel beschikt over een uitgebreid arsenaal aan tricks, de ene al wat realistischer dan de andere, waarmee je de tegenstander kan passeren en voor schut zetten. Voor elke trick die je uitvoert, krijg je een bepaald aantal punten. Verschillende tricks achter elkaar geven een combo, waardoor je de gamebreaker-meter snel zal zien stijgen. Wanneer je genoeg punten hebt verzameld om deze meter helemaal vol te krijgen, kan je gebruik maken van een gamebreaker, waarmee je verschroeiend kan uithalen en de keeper naar huis kan spelen of een tegenstander, die toevallig in de weg staat, omver kan kegelen.
Hoewel de tricks vaak erg spectaculair zijn, bieden de tegenstanders weinig tegenstand, waardoor je steeds makkelijker gamebreakers behaalt en zonder veel moeite de overwinning in de wacht sleept. Aanvankelijk is dit allemaal erg leuk en cool, maar na een tijdje begint dit toch eentonig te worden en wordt het maken van tricks en behalen van gamebreakers eerder routine dan uitdaging.


Laat wereldsterren uitvechten wie de beste is

1
2
3
Vorig artikelNieuwe versie van besturingssysteem voor mobiele apparaten
Volgend artikelStevige concurrentie voor iPod

16 REACTIES

  1. koop hem gewoon stomme gierige mensen alles gratis
    als je hem wilt hebben koop hem dan gewoon tjezus moeilijk hé

  2. het is ook gaar dat je bij straattoernooi zoweinig mensen kunt kope
    (voor kunt spelen)

  3. ik wil sow graag fifa street waar kan ik hem gratis downlaode als imandt het weeet stuur dan het site naar mijn
    (aydinlim_91@hotmail.com)

  4. fifa street is wel kei makkelijk ik heb bijna alles 100 % maar ik heb hem al wel uitgespeeld maar het spel is super!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. KAN ik het erges GRATIS Downloade kwil FIFA Street echt graag
    kent iemand een goeie website???^_^

  6. fifa street komt niet op de pc, alleen maar voor op de Playstation 2, zelf heb ik het spel, en het is een echte aanrader

Reacties zijn gesloten.