Aldi legt weer een Medion-notebook in de rekken

21
138

aldi_notebook230205
Vanaf 23 februari 2005 ligt bij ALDI Nederland weer een notebook in de rekken met de ronkende naam "Wireless Multimedia Entertainment Notebook". Vanaf 2 maart mogen ook de Belgische lezers naar de ALDI hollen voor dit toestel. Naar goede gewoonte biedt ALDI voor 1.399 euro weer heel wat moois (gegevens van de Nederlandse website):
– Intel Pentium M processor 735 2 MB Cache, 1,7 GHz, 400 MHz
– Seagate Ultrasnelle harde schijf van 100 GB met 5400 r/min.
– 54 Mbit/s Intel PRO/Wireless 2200 LAN 802.11g (draadloze netwerktoegang)
– 512 MB DDR-RAM
– Pioneer 8x Multistandaard CD/DVD-brander en ondersteuning voor Dual Layer (8.5 GB)
– Grafische kaart: ATI MobilityTM RadeonTM 9700 SE met 128 MB DDR-RAM
– 8 in 2 kaartlezer
– 6-kanaals audio-uit (analoog en 2x digitaal)
– 2 geïntegreerde luidsprekers en subwoofer
– 4x USB 2.0
– FireWire IEEE 1394
– 10/100 Mbit/s netwerkcontroller
– Internet 56k modem (V.90)
– Analoge televisie
– Radio-Tuner
– BluetoothTM
– inclusief comfortabele draagtas en afstandbediening, headset, notebook USB Scroll muis

Op het eerst zicht lijkt de in België verkochte laptop echter niet volkomen identiek aan de Nederlandse. Zo spreekt de Nederlandse reclame duidelijk over TV-tuner voor "Analoge Televisie", terwijl de Belgische reclame DVB-T bejubelt, een tuner voor analoge én digitale ontvangst.
Anderzijds zwijgt de Belgische website zedig over de gebruikte processor – we zullen maar aannemen dat het dezelfde Centrino 1,7 MHz is – maar ook over de meegeleverde software en de extra’s, zoals draagtas, headset en muis, is niets terug te vinden. Toch even uitkijken dus.

We vonden een korte bespreking op de Duitstalige website van Billigdrucker. Daar was men vol lof over de technische samenstelling van de notebook. De bijgevoegde analoog/digitale DVB-T kaart moet in Duitsland blijkbaar al gemeengoed zijn, want in het verslag lees je alleen maar "zoals gewoonlijk wordt een DVB-T kaart meegeleverd".
Er waren twee grote punten van kritiek: enerzijds is er "het ergerlijke geluidsniveau", met het bijkomende feit dat de ventilator zonder aanwijsbare reden te pas en te onpas aanspringt. Een ALDI-computer die veel lawaai maakt, waar hebben we dat nog gehoord?
Anderzijds blijkt de meegeleverde 48 Wh-batterij het niet langer dan 2,5 uur uit te houden. Bovendien werden allen dagdagelijkse burotica-toepassingen gebruikt, zoals Word. Een stevige gamer mag daar gerust wat tijd aftrekken, en wanneer je in de tuin via de DVB-T kaart een voetbalmatch op tv volgt, hoop dan maar dat er geen verlengingen zijn!

Adviesprijs
1.399 euro
Vorig artikelBaas boven baas
Volgend artikelInternet linken met home-entertainment in de woonkamer
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

21 REACTIES

  1. @Wie-o-Wie: Ik schreef dit artikel op 24 februari 2005, dus meer dan een jaar geleden. Toen kostte dat toestel inderdaad 1399 euro. Het is dan ook niet onlogisch dat je momenteel hier en daar nog stock-restanten kunt terugvinden aan sterk gereduceerde prijzen.

  2. Ik las ergens op deze site een prijs van 1300 euri! Bij ons in Arnhem staat ie voor 999. Ik was ook zeer geporteerd van de grote prestaties, maar schrok een beetje van de commentaren omtrent stevige en deugdelijke behuizing en die van het fletse beeldscherm. Dit laatste is toch zeker wel in te stellen qua helderheid, contrast en kleur

  3. In Gent heb ik zojuist nog een notebook zien liggen. Ik twijfel al een tijdje. Ik zou de notebook moeten kunnen gebruiken voor beeldbewerking en videomontage. Kent er iemand een link met testen of kan er iemand uit ervaring spreken?

  4. Ik heb hem even in huis gehad.
    Een prachtige machine maar een abominabel beeld.
    Flets en veel te weinig contrast.
    Dood en doodzonde. Voor de rest alleen maar lof, maar ik kan er niets mee doen.
    Met tranen in mijn ogen heb ik hem maar terug gebracht.
    Wat een gemiste kans.

  5. meegenomen naar m\’n werk in Brussel, kanalen laten opzoeken en vijf gevonden : Eén, Twee, Une, Deux en RTB SAT.

  6. @ Luc (2) : Ik ben het niet helemaal eens met je opmerking \”Nog een klein nadeel is dat de 100 gb schijf in drie delen is gesplitst.\”
    Normaal gezien zal de C-partitie \”Boot\” heten en zo\’n 30 GB groot zijn. De E-partitie is de \”Recover\” en staat zo goed als helemaal vol met de image van de C-partitie. Wanneer je nu je programma\’s op een intelligente mannier instelt, zodat de data op de D-partitie \”Backup\” komen, kan je in geval van een crash je C-partitie als origineel kunnen terugzetten zonder dat je ook maar iets van je data kwijt bent. Daarom vind ik dat nog zo geen slechte keuze…

  7. @ Luc (1) : Dat doet me veel plezier dat die laptop nu veel stiller blijkt te zijn – het bewijst dat de aanhoudende klachten over lawaai niet tevergeefs gebleken zijn. Misschien een schrale troost voor wie met een \”stofzuiger\” opgescheept zit, maar toch.

  8. Ik heb de Medion notebook gaan halen te Diest. Op 10 minuten waren er zeker al 20 verkocht., dus vlug zijn was de boodschap. Het toestel is zeker goed uitgerust maar de behuizing is maar gammel. De bespreking die op deze site gegeven werd met verwijzing naar een duitse site klopt niet. De gegevens die overgenomen werden betreffende geluild zijn van het vorige toestel dat in Aldi aangeboden werd. Deze centrino notebook is ongeloofelijk stil en de ventilator slaat bijna niet aan. Spijtig dat het geheel niet steviger is want voor de rest id de notebook zeer compleet uitgerust. Nog een klein nadeel is dat de 100 gb schijf in drie delen is gesplitst.

  9. boos,heb drie winkels gedaan een in jette en asse en in grootbijgaarden tussen 9 en 10 ur,was alles weg kon bestellen en een 7tal weken wachten???? 1april moet nog komen

  10. Op eerste dag van aanbieding na enkele uren nergens meer te vinden. Weer een mooi staaltje van luchtbakkerij van Aldi.

  11. Als ik de inhoud van de Aldi laptop met de acer travelmate 4002 vergelijk zijn ze niet veel verschillend,op enkele details na(aldi naar mijn inziens iets beter).Kijken we naar de revieuws en comentaren van de travelmate zijn deze allemaal zeer positief. Kan men die(positieve)lijn ook verder trekken naar Aldi laptop?
    graag info.

  12. De afbeeldingen in de Belgische folder laten een qwerty-klavier zien,
    nee dus , is een qwertz…. ,waarschijnlijk Duitse foto voor alle
    folders gebruikt.
    Belgische Aldi\\\\\\\’s zullen waarschijnlijk van een azerty klavier voorzien zijn …

  13. @Berrygil: Op de website van Intel kan je een vergelijkiing vinden. De Centrino 1,7 wordt er vergeleken met de Pentium IV 2,6 en komt er zowat overal beter uit. Maar ze zullen daar wel weten wat ze precies moeten vergelijken om tot een goed resultaat te komen ;-))

  14. Wat is nu de vergelijkbare processor voor deCentrino 735 1.7 Ghz
    Wat zijn vergelijkbare prestaties voor een Intel of AMD cpu. Daar heb ik geen klare kijk op.

  15. @ Flipper: je kan een complete test lezen over de ATI Mobility Radeon 9700 grafische kaart op http://www.tomshardware.com/mobile/20040203/index.html. Lijkt me op het eerst zicht wel een geschikte kaart. Bedenk dat je altijd wel een kaart zult vinden die op één of andere benchmark wel hoger zal scoren. Bovendien moet je rekening houden met prijs/kwaliteit, er zijn kaarten in de handel die duurder zijn dan die complete laptop!

  16. En is het een laptop om spelletjes op te spelen oa DOOM 3 want ik ken de grafische kaart niet en daar bedoel ik mee 9700 SE. Heb vernomen dat deze iets trager is dan de M11 9700.

  17. En in de brochure die ik ook heb van 4blz lang staat wel duidelijk gespecifieerd dat de Processor een 1,7Ghz is. Kleine verbetering, de dvd-brander is niet van Pionneer maar er staat Panasonic bij vermeld (ook al wist ik niet dat die dvd-writers maken)

  18. Ja de folder over de notebook die k heden in een Belgisch Aldi-filiaal verkreeg (4 bladzijden info) vermeldt inderdaad : \\\”Wereldpremière\\\” voor de hybride tuner : analoge én DVB-T digitale televisie. Opmerking die k vandaag in de krant las (Gazet van Antwerpen) : voorlopig kan je met de uitneembare digitale kaart in België weinig aanvangen : alleen VRT/Canvas zendt momenteel DVB-T uit. Het is wel interessant voor wie in het buitenland televisie wil kijken op de laptop, voornamelijk in Duitsland en Frankrijk. Nederland stelt één kanaal ter beschikking, de rest is betalend. DVB-T heeft wel heel wat voordelen : geen ruis (geluid is cd-kwaliteit), geen reflecties (dubbele beelden), je het geen kabel- of sattelietaansluiting nodig omdat het via de ether verzonden wordt, je kan bv. in de auto of in de trein tv kijken via dit systeem. Het nadeel is het kort zendbereik van de digitale zendmasten (20 à 30 km), men zal dus niet overal ontvangst hebben … De prijs, software en accessoires (afstandsbediening, headset met microfoon, optische usb-muis, draagtas) zijn identiek als in NL. Het enige dat onduidelijk is, is het klavier dat in België zal voorzien worden : qwerty of azerty ? De afbeeldingen in de Belgische folder laten een qwerty-klavier zien, maar ik vermoed dat de notebooks, die volgende week in de Belgische Aldi\\\’s liggen, van een azerty klavier voorzien zullen zijn …

Reacties zijn gesloten.