200 km virtueel asfalt

33
58

Need For Speed draait al een hele tijd mee in de gamewereld. Vorig jaar werd de eerste Need For Speed Underground gelanceerd. Er is nu een opvolger van deze ‘illegale streetracer’. DiskIdee zocht in de late uurtjes naar een ervaren piloot om Need For Speed underground 2 te testen. Een verslag vanuit de schemerzone.
nfsu2_box
In NFSU2 zijn de tuningmogelijkheden nog uitgebreider dan in zijn voorganger. Spoilers, zijspiegels, en motorkappen in koolstofvezel zijn nog maar een paar van de vele mogelijkheden om van je auto een echte patserbak te maken. Nieuw in NFSU2 is ook de mogelijkheid om je koffer uit te bouwen met schermen, luidsprekers en nog veel meer. De tuningmogelijkheden zijn echt onbeperkt.

Illegaal
De wereld van de illegale streetracers speelt zich voornamelijk af in de wat latere uurtjes, daarom komt er ook in NFSU2 geen daglicht aan te pas, hoogstens misschien wat schemering. Sommige spelers zullen dat misschien lastig vinden, maar zeg nu zelf, zo is het nu eenmaal in een illegale straatrace.
Need For Speed Underground 2 situeert zich in de enorme fictieve stad Bayview. Die stad bestaat uit vijf delen, die je in de loop van het spel vrijspeelt. In het spel beslis je ook zelf welke races je speelt. Je moet gelukkig niet alle races gedaan hebben om het spel ‘uitgespeeld’ te krijgen.
De (lastige) menu’s uit het vorige deel zijn mooi weggewerkt door de races te laten plaatsvinden in straten en steegjes, zodat je gewoon naar een bolletje – zo worden de races op je minimap aangeduid – kan rijden.
Ook de vier verschillende tuningshops moet je zelf zoeken in de verschillende gebieden. Maar eens je er een van gevonden hebt, blijft die ook aangeduid op je minimap. Om gemakkelijk naar een race of tuningshop te rijden kan je gebruik maken van je GPS: je duidt je keuze aan op de volledige kaart en een grote blauwe pijl doet de rest.


De tuningmogelijkheden zijn echt onbeperkt

Ook nieuw in het spel is een soort van sms-berichtenontvanger. Er verschijnt een enveloppe op je scherm als je een bericht ontvangt. Soms krijg je een bericht waarin staat dat er bijvoorbeeld nieuwe onderdelen verkrijgbaar zijn in een van de tuningshops of dat een magazine jou op de cover van hun tijdschrift wil.
In het spel zijn er acht verschillende racetypes. Diegene die we al kennen uit NFSU1: drift (laat de achterkant van de wagen stijlvol uitbreken en laat je puntenaantal oplopen), circuit (een traditionele rondenwedstrijd; finish als eerste en laat je tegenstanders hun stuur opeten), sprint (kijk hoe snel je van A naar B kunt racen) en drag (gas geven en schakelen als een bezetene tot aan de finish).

1
2
3
Vorig artikelVan schijf naar het grote scherm
Volgend artikelWinXP Backup Utility installeren op Home Edition

33 REACTIES

  1. Beste NFS Team,
    Je eigen spel testen en het slechts een 9,4 geven? Leg het dan terug op de tekentafel en maak er een 10 van ! ;-)))

  2. Hallo,

    Hierbij een mededeling over NFS naast rivals komt over 2 maanden een nieuw spel met veel meer mogelijkheden!
    We hebben hem al getest en is bekroond met een 9,4!
    Dus dat belooft wat, het spel is schitterend en verslavend!!

    Mvg Het NFS Team!

  3. ff over het spel, het is leuk, maar realistisch; ho maar. de race-engine(mensen die vragen wat dat is kunnen oprotten!) is bagger, voor realisme kun je beter PGR2 of Forza Motorsport kopen, voor pc zijn er spellen zoals f1challenge, en voor de tuning-fans, midnightclub 3 dub edition en juiced zijn echt vele malen beter. Enne als je denkt om street racing syndicate te kopen, NIET DOEN! Kutspel!

  4. fucking vreed man di spel, maar wa hebbie dr voor nodig? wa voor processor, videokaart, enz.? want bij mij issie egt fucked up:@:@:(:(

  5. DE SPEL IS LEUK IN HET BEGIN,, DAN KAN JE NOG SPULLEN KRIJGEN,, MAAR LATER IS HET F(#@$)T UP,, JA TOG,, OF ZIJN DER MENSEN DIE ZEGGEN: NEE HET IS GEWOON HEEL VET

  6. weet iemand waar ik de fullgame veilig kan downloaden????? ik zoek al f*cking lang maar kant neij vinduh

  7. NFSSUCKT is een loser!!
    Ik ken hem en hij is zo slecht in dit spel dat
    hij op school onvoldoendes haalt

  8. Ik kan in het spel maar niet verder.
    Ik bedoel ik heb alles gereden maar er zijn nog een paar straten dicht? Hoe kom ik hier verder?

  9. Ik kan in het spel maar niet verder.
    Ik bedoel ik heb alles gereden maar er zijn nog een paar straten dicht? Hoe kom ik hier verder?

  10. Dat vind ik ook!!!
    ik heb het al bij een kennis gespeeld, en ik ben gelijk verliefd op het spel!!! dus misschien koop ik het nog wel!!!

Reacties zijn gesloten.