Eerste bèta van Microsoft’s antispywareprogramma kan worden gedownload

3
23

De eerste bèta van Microsoft AntiSpyware kan worden gedownload. Microsoft kondigt ook de beschikbaarheid aan van een programma om kwaadaardige software te verwijderen van Windows-systemen.
We maakten pas gisteren melding van het bestaan van een eigen antispywareprogramma van Microsoft en vandaag meldt de maker van Windows XP al dat de eerste bèta kan worden gedownload. Microsoft AntiSpyware is gebaseerd op Giant AntiSpyware, van het gelijknamige softwarebedrijf dat Microsoft medio december kocht. Microsoft AntiSpyware verwijdert niet alleen spionsoftware, maar houdt ze ook tegen via een klein geheugenresident programma dat meer dan vijftig manieren blokkeert waarop websites en programma’s spionsoftware kunnen plaatsen op een pc. Automatisch gedownloade updates op het programma zijn gebaseerd op onderzoek van Microsoft zelf, maar ook op informatie van SpyNet, een internetgemeenschap die vecht tegen spionsoftware. Microsoft brengt op 11 januari ook een Malicious Software Removal Tool uit waarmee gebruikers eenvoudig sporen kunnen wissen van kwaadaardige software zoals Blaster, MyDoom en Download.Ject. De Tool zal de tweede donderdag van elke maand worden geüpdated, zodat gebruikers steeds de nieuwste verwijdertools hebben. De Tool wordt automatisch geïnstalleerd via Windows Update, maar is ook on line beschikbaar als gewone download.

Vorig artikelLCD-beeld een stap dichter bij fotokwaliteit
Volgend artikelRacestuur met Vibration Feedback
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. Zie http://www.diskidee.be/internet/testen/index.htms/5589 voor een korte bespreking van deze software!!

    Je kunt het nl. ook van op een website starten. Maar zoals in dat artikel vermeld, verwijderd het slechts een beperkt aantal virussen en is het dus zeker geen vervanger voor een volwaardige virusscanner. In bovenstaand artikel wordt verwezen naar een gratis antiviruspakket voor persoonlijk gebruik.

  2. Reindert, je moet het ook opslaan bv. in mijn dokumenten,dan kan je het altijd terugvinden en gebruiken, anders vind je het nergens terug.Het is een zichzelf uitpakkendCAB bestand van 262kB groot.Je moet wel de licentie voorwaarden accepteren,dan pas wordt er gescand.

  3. Ik heb de Malicious Software Removal Tool via update XP gedownload en geinstalleerd. Maar waar vind ik het programma nu in Windows terug om het te kunnen starten??

Reacties zijn gesloten.