Philips 355 Digital Camera Phone

14
52

philips_355
De ‘dual-band’ Philips 355 Digital Camera Phone is ontworpen als een snoepreep en verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Zoals de naam aangeeft, heeft hij een geïntegreerde digitale camera. Die is echter alleen geschikt voor kiekjes en integratie in korte multimediaberichtjes of e-mails, want de maximale resolutie van de foto’s bedraagt 320 x 240 pixels, ofwel de helft van de klassieke VGA-resolutie. De camera heeft een tweemaal digitale zoom, maar verder zijn er weinig extra snufjes.

Het kleine 1,1 inch CSTN kleurenschermpje neemt de helft van de voorkant in beslag en geeft maximaal 65.000 kleuren weer. Het toetsenbord is voorzien van ruime, aaneengesloten toetsen die voldoende tactiele feedback geven. Tussen schermpje en toetsenbord bevindt zich het navigatievlak, met een indrukbaar navigatiepookje (joystick). Je kunt alles bedienen met dat pookje, hoewel je om een optie te kiezen wel goed moet doordrukken, anders neemt hij de opdracht niet aan. Maar met wat oefenen verloopt de bediening vrij gemakkelijk.
Bijzonder is PhotoTalk waarmee je eenvoudig foto’s en geluiden (ook zelf opgenomen) kunt vasthechten aan korte multimediaberichtjes. De ingebouwde e-mailapplicatie ondersteunt voor het ontvangen van berichten uitsluitend pop3-servers. De verbinding met het internet gebeurt via de ingebouwde klasse 10 gprs-verbinding. Je kunt dit mobieltje als modem gebruiken of gegevens uitwisselen met Outlook of Lotus Notes, maar dan moet je wel de optionele usb-datakabel kopen.

De Philips 355 biedt een uitstekende geluidskwaliteit, maar het geluidsniveau kun je alleen regelen met het pookje op de voorkant. De 355 ondersteunt stemopdrachten, zodat je via het optionele oortje ook handenvrij een nummer kunt bellen. Philips verdient een pluim voor de lichte voeding: dit is één van de lichtste combinaties van mobieltje en voeding (125 gram), iets wat gebruikers die lang onderweg zijn zeker zullen weten te appreciëren. Het mobieltje zelf is met 83 gram ook heel licht. De bouwkwaliteit is goed, terwijl dat bij oudere mobieltjes van Philips niet altijd het geval was.

Adviesprijs
242 euro
Vorig artikelPanasonic EB-X700
Volgend artikelProximus Sagem MyV-55
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

14 REACTIES

  1. ik heb de telefoon nu al ongeveer 1 maand.. en mijn vraag is..of er een mp3 op zit..ik denk het niet…maar ik vraag het voor de zekerheid

  2. in welke kleuren is deze verkrijgbaar ???
    kben opzoek naar un nieuwe ma deze ken ik helemaal nog nie, ma is wel vet coool !!!
    hoeveel foto\’s kun je dr op opslaan ???
    en zijn die foto\’s wel van goede kwaliteit ???

  3. Je moet wel geduld hebben om de gebruikers handleiding te lezen deze bestaat uit 97 pagina\’s. Het toestel is erg handzaam en mooi van uiterlijk

  4. Best een mooie telefoon er zit wel toetsenblokeering op dus dat klopt niet maar ja ik vind het inderdaad ook wennen die joystick maar nu kan ik er goed mee omgaan

  5. Ik wil graag deze telefoon kopen, maar ik las net op een site dat er geen toetsen blokkering opzat. Ik wil dit toch even voor de zekerheid weten, vandaar mijn vraag.. Alvast bedankt.. Want zonder toetsenblokeering lijkt mij het toestel ook onhandelbaar..

  6. Ik vind het een leuk mobieltje en heeft ook een mooi beeldschermpje.maar weet iemand waar ik een usb-datakabel voor deze telefoon kan kopen? :S

    al weet je wat stuur dan effe een mailtje naar Robin_dijkie100@hotmail.com alvast bedankt

  7. mooi uiterlijk, erg makkelijk op te bergen leuk kleurtje het voordeel is dat er een camera op zit

  8. Fraai, handzaam telefoontje met veel mogelijkheden. Mooi geluid en scherm. Bediening is goed, alleen het gebruik van de \”joystick\” moet even wennen.

Reacties zijn gesloten.