LG C3100

0
30

smartphonelgc3100
De ‘dual band’ C3100 van de Koreaanse fabrikant LG Electronics voelt stevig aan: het kastje is rigide en de (kleine) toetsen geven een goede tactiele terugkoppeling. Voor relatief weinig geld biedt LG een redelijk geavanceerde gsm, weliswaar zonder camera of e-mailclient. Naast een passief kleurenscherm met 65.000 kleuren krijg je een ingebouwde gprs-modem van klasse 10, een voice recoder (dictafoon), java-ondersteuning, polifonische beltonen, kleurrijke achtergronden en een xhtml-webbrowser. In het beperkte geheugen van 1 MB passen echter alleen maar simpele wap-pagina’s. Gegevens met een pc wissel je uit met behulp van een optionele datakabel en bijbehorende software. De menu’s zijn overzichtelijk en de bediening heel duidelijk: op het vlak van gebruiksvriendelijkheid scoort deze gsm heel goed.
LG levert oortjes en een halsband mee, waarmee je dit mobieltje rond je nek kunt hangen. Handenvrij bellen via een stemopdracht behoort echter niet tot de mogelijkheden. Je moet je oproep op de klassieke manier starten, waarna je het gesprek handenvrij kunt voortzetten. De C3100 biedt een goede geluidskwaliteit. Je regelt het geluidsvolume tijdens een gesprek met de cursortoetsen op de voorkant. Dat is onhandig, omdat je dat alleen succesvol kunt doen als je het gesprek even onderbreekt. Volumetoetsen op de zijkant zouden handiger zijn geweest. Gebruikers die veel op reis gaan moeten er rekening mee houden dat de voeding van dit mobieltje nogal fors uitvalt en op zijn eentje méér weegt dan de gsm zelf.

Adviesprijs
149 euro
Vorig artikelDe soep wordt lang niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend!
Volgend artikelmio Digiwalker Mio 8390
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.