GPRS klassen of classes: wat is het?

1
36

In onze testen van mobieltjes en smartphones valt af en toe het begrip GRPS ‘klasse’ of GPRS class. We leggen je in dit artikel uit wat dit betekent.
GPRS klasses verklaard
Twee soorten klassen of classes
Om het ingewikkeld te maken is er bij mobieltjes sprake van twee  klassen. De eerste soort klasse kwam al ter sprake in ons oudere artikel over GPRS. Het is de klasse van de capaciteiten van het mobieltje:

 

Klasse A
Mobieltjes van Klasse A kunnen tegelijk verbindingen leggen met de GPRS- en GSM-diensten. Je kunt tegelijk bellen en dataverbindingen leggen.

Klasse B
Mobieltjes van Klasse B kunnen aan zowel GPRS- als GSM-diensten worden verbonden, maar kunnen maar één dienst per keer gebruiken. Je kunt tijdens een GPRS-verbinding bellen of SMS’en. Tijdens een gesprek of SMS-verbinding worden de GPRS-diensten echter tijdelijk uitgeschakeld en pas weer ingeschakeld wanneer je klaar bent met je gesprek of SMS.

Klasse C
Mobieltjes van Klasse C kunen maar één dienst tegelijk gebruiken. Ze zijn dus of verbonden met GPRS, of ze zijn verbonden met GSM. Je schakelt manueel tussen

1
2
3
4
Vorig artikelDraadloze producten bij American Power Conversion
Volgend artikelFinePix camera met nieuwe Super CCD HR sensor
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.