Marketingpraat

11
60

Telenet maakt er reclame mee dat ze dubbel zo snel zijn als ADSL, maar onze eigen test laat heel wat anders zien! In augustus scoorde Telenet namelijk heel wat slechter dan de voorbije maanden en zagen we dat ze nog maar een goeie 9% sneller zijn dan de ADSL-concurrentie. Heel wat anders dus! Bij de ADSL-providers wint Belgacom Skynet de race.

providermonitor
We weten niet echt wat er bij Telenet aan de hand is, maar augustus was hun slechtste maand tot dusver. Maand na maand bleef de snelheid zakken, met augustus dus als voorlopig dieptepunt. Een gemiddelde providerscore van zo’n 72 tegenover een goeie 66 voor de snelste ADSL-provider (Belgacom Skynet) betekent dat Telenet nog maar een negen procent sneller is dan ADSL. Nochtans zien we Telenet tegenwoordig in alle kranten reclame maken dat zij dubbel zo snel zouden zijn als Belgacom Skynet ADSL Go. Daarvoor verwijzen ze dan naar de SpeedTest van Clickx als bron. Hier kun je echter lezen waarom de Clickx SpeedTest onbetrouwbare resultaten afgeeft. En inderdaad: onze eigen testen tonen aan dat Telenet zich zeker niet mag roemen op dubbel zo snel, maar slechts 9% sneller!
De ADSL-providers scoren vrijwel vergelijkbaar, maar Belgacom Skynet doet het nog twee à drie punten beter. XS4All ADSL Plus blijft het slechtst scoren.

Systeemvereisten

Vorig artikel16x4x16 dvd-schrijver met Dual Layer Technologie
Volgend artikelBetaalbare kleurenlaserprinters

11 REACTIES

  1. Over de service en de betrouwbaarheid van XS4All hebben we tot dusver ook alleen maar goeie dingen gehoord. Wij kunnen echter niet beamen dat Belgacom en Telenet geregeld \”plat\” zouden gaan. Dat testen wij namelijk ook (connectiviteitsscore, zie http://www.providermonitor.be/faq) en zowel Belgacom als Telenet scoren op dat vlak juist voorbeeldig! Misschien had je gewoon pech?

  2. Als ex-gebruiker van Telenet en Belgacom ADSL meen ik te mogen zeggen dat ik meer dan tevreden ben van de prestaties van mijn huidige provider, XS4ALL Plus. De slechtste van de klas dus. Maar volgens mijn bescheiden ervaring wel de meest betrouwbare (op 1 jaar tijd nog maar 1 keer een half uur zonder aansluiting gezeten), terwijl Telenet en vooral Belgacom geregeld eens \”plat\” gingen. Snelheid is één ding, maar voor mij is het vooral belangrijk dat ik altijd e-mails kan ontvangen en versturen. Ik oefen dus maar wat graag af en toe een paar seconden geduld uit. Verder zou ik over de marketingterreur van Telenet ook nog wat kwijt kunnen, maar misschien lag het aan de sales people waarmee ik toevallig geconfronteerd werd, dus geen commentaar. Nog een pluim voor de service van XS4all en veel surfplezier voor iedereen, van welke provider ook!

  3. Dat betwijfel ik, Telenetter. Vergeet niet dat Telenet momenteel reclame meen te moeten maken met de ons inziens zeer betwistbare testresultaten van Clickx en daaruit blijkt die snelheidsdaling helemaal niet.

  4. Het is maar te hopen dat Telenet niet kunstmatig de snelheid naar beneden haalde om zo meer abonnees te doen overstappen naar het duurdere Expressnet Plus. Op die manier vergroten ze met weinig moeite hun inkomsten.
    Het is in ieder geval merkwaardig dat juist nu die snelheid daalt. Dan komt het duurdere abonnement als een geschenk uit de hemel gevallen.

  5. Clickx test met behulp van gewone gebruikers en die hebben nog geen ExpressNet Plus, want dat is pas nu aangekondigd. De testresultaten moeten dus gelden voor de gewone doorsnee kabelabonnementen (Telenet Internet Mono), net zoals dat het geval is bij de ProviderMonitor.

  6. is die dubbel zo snel ook niet met hun nieuw product waar ze 6,6Mbps downl en 512kbps upload beloven ipv 4Mbps en 192 kbps, ze zeggen wel dat de 4 niet begrensd (gaat) worden maar toch, wie weet… En als ze testen dan doen met 6,6 dan is dat misschien zoals het vroeger hoorde te zijn en hebben ze in de laatste maanden gewoon overl beginnen limieten te zetten zodat je maar maximum die 4mbps haalt…
    Ik weet het natuurlijk niet, maar het was een gedachte die plots bij mij opkwam doordat ik een email kreeg van telenet met de aankondiging van die nieuwe snelheden…

  7. Dat is die marketingpraat waarnaar ik in de titel verwijs. Telenet verwijst immers naar de Clickx testen en die beweren dat Telenet dubbel zo snel is als Belgacom Skynet ADSL, wat dus volgens onze testen helemaal niet waar is. Telenet maakt dus geen oneerlijke reclame door naar een voor hun gunstig testresultaat in Clickx te verwijzen, maar helemaal kosjer vinden wij het ook niet omdat de testprocedure van Clickx aantoonbaar ondeugdelijk is.

  8. Ik begrijp dan wel niet waarom ze zo een grote reclame maken met \’dubbel zo snel\’ als ADSL. Waarom reageert Belgacom daar niet op? Is zoiets geen oneerlijke reclame?

  9. Volgens onze testen is Telenet wel degelijk sneller dan ADSL, maar veel scheelt het niet meer. En onze cijfers tonen duidelijk aan dat Telenet op al onze testlocaties maand na maand vertraagt. Misschien kun je je eens beroepen op onze testen…

  10. Ik ben sinds jaren klant bij Telenet, en merk sinds een twee à drie maanden dat de snelheid zwaar daalt. Ik heb Telenet daarover gekontakteerd, maar zoals gewoonlijk ligt het niet aan hen. Nochtans heb ik zelf metingen gedaan die duidelijk aangeven dat er iets loos is. Service is een onbekend woord bij Telenet. Tenzij je er flink voor wil betalen.
    Ik heb een firewall, scan wekelijks op spyware en virussen, kuis regelmatig mijn registers op en maak ook regelmatig de cache geheugens leeg. Nochtans staat voor Telenet al vast dat het aan mijn PC ligt.
    Nog even en ik kan overstappen naar ADSL, want dan ligt daar de snelheid hoger.

Reacties zijn gesloten.