Verwen je oren

2
43

creativeaudigy2zs
Creative voegt nieuwe Sound Blaster geluidskaarten toe aan het gamma. De nieuwe Sound Blaster Audigy 2 ZS-geluidskaarten moeten de kwaliteit van pc-audio verbeteren. De Sound Blaster Audigy 2 ZS ondersteunt EAX 4.0 ADVANCED HD voor multi-environment gaming, in combinatie met EAX ADVANCED HD-effecten voor 5.1, 6.1 en 7.1 output bij meer dan 400 DirectSound3D-games. Om muziekliefhebbers te verwennen is de kaart volledig compatibel met DVD-Audio. Het duurderde zusje, de Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum Pro, is bedoeld als veelzijdige opnameoplossing voor muzikanten en audio-liefhebbers. De externe I/O-hub brengt alle ingangen samen om de best mogelijke audio-kwaliteit te kunnen garanderen door ze te behoeden voor interferenties van de pc. Met de kaart kun je tot 6 kanalen simultaan opnemen bij 24 bits/96kHZ en ze biedt onder meer een geïntegreerde effectenprocessor en een sampler. Als verbindingsmogelijkheden beschikt de Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum Pro over optische en coaxiale S/PDIF I/O, drie analoge line-ins (of twee line-ins en een microfoon), volwaardige MIDI I/O, een uitgang voor een hoofdtelefoon, twee FireWire-verbindingen (één vooraan, één achteraan) en een regelaar voor het mastervolume met een mute-schuifknop. Via dit systeem kunnen studiomuzikanten één of meerdere gitaren, een microfoon of een MIDI-keyboard aansluiten en opnemen op digitale apparaten via een optische of coaxiale verbinding – of een verbinding tot stand brengen met externe AV-amps of decoders. De FireWire-poorten zorgen voor een snelle overdracht van en naar externe digitale apparaten zoals DV-camcorders, vaste schijven en cd-recorders, waardoor het systeem een ideale oplossing is voor multimediaproducenten. Een draadloze afstandsbediening maakt de bediening nog gemakkelijker.
Beide modellen delen een uitgebreid gamma aan hulpprogramma’s en functies voor het optimaliseren van audio. De hulpprogramma’s omvatten onder andere Audio Cleanup voor het verwijderen van vervelende ticks en achtergrondruis, SVM dat op een intelligente manier het weergavevolume van verschillende songs in albums of afspeellijsten op hetzelfde niveau brengt, Time Scaling waarmee gebruikers audio kunnen versnellen of vertragen zonder dat de toonhoogte verandert, het Creative Karaoke Tool waardoor gebruikers de hoofdzanglijn uit de belangrijkste muziekformaten kunnen verwijderen en EAX Effecten die omgevingseffecten in ware tijd kunnen toegevoegen aan de weergave en CMSS 3D, waardoor gebruikers stereo-inhoud kunnen upmixen tot 7.1 kanalen.
De prijs van de Sound Blaster Audigy 2 ZS bedraagt 149 euro, de Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum Pro heeft een prijskaartje van 289 euro.

Vorig artikelDe weg naar de top is snel…
Volgend artikelExterne geluidskaart voor gamers
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.