Hoge verwachtingen

84
204

ZDNet berichtte gisteren als eerste over de specificaties van de volgende Aldi-pc. Op de website van Aldi valt over de nieuwe aanbieding nog geen informatie te vinden maar de desbetreffende html-pagina’s zijn desondanks wel te bekijken (zie links onderaan dit artikel). Vanaf 26 maart is de Titanium MD 8008 XL te koop in Nederland en Duitsland.
aldipcanalyse
Update: vanaf 26 maart (ipv 2 april) is deze Aldi-pc te koop in Nederland (1229 euro) en Duitsland (1179 euro). Over een verkoop in België is echter nog niets geweten maar naar alle waarschijnlijkheid zal dit beginnen op 2 april.

Update 2: het uitgebreide testverslag van de Aldi-pc (met benchmarks en vergelijking met klonenbouwers) vind je hier.

Nieuwe topper in de maak?
Wie de specificaties van de Titanium MD 8008 XL overloopt, zal merken dat er niet zo heel veel verschil is met de voorgaande Aldi-pc. Processor en harde schijf zijn identiek evenals de systeemkast, de softwarebundel en de dvd-rom. Update: in Duitsland wordt de Aldi-pc verkocht met een grotere harde schijf van 160 GB in plaats van 120 GB. Vooraan vinden we opnieuw ConnectXL dat naast de nodige multimediaansluitingen ook overweg kan met verschillende flashgeheugenkaartjes. Het diskettestation blijkt voorgoed afwezig te zijn. Wel krijg je nu een dvd-writer van Pioneer DVR-A05 (op basis van dvd-rw), 512 MB aan DDR-geheugen van het type PC2700 en een infrarood afstandsbediening. Meer dan ooit profileert Aldi deze pc als een pc om in de huiskamer te zetten. Opvallend is verder de nagelnieuwe grafische kaart op basis van de ATI Radeon 9600 chipset. We konden echter niet achterhalen wat de ‘TX’ toevoeging wil zeggen maar de aanwezigheid van 128 MB DDR-geheugen duidt er op dat het gaat om de snellere Pro-variant van de 9600. Over het moederbord wordt traditiegetrouw met geen woord gerept maar we vermoeden dat het wederom een exemplaar van MSI zal zijn op basis van een Sis-chipset en met veel geïntegreerde functionaliteit.

De juiste prijs
De prijs van dit alles? In Nederland gaat de Aldi-pc voor 1229 euro over de toonbank en wie hem in België aanschaft moet door de hogere BTW iets meer betalen, waarschijnlijk 1249 euro. Zoals altijd een mooie prijs voor hetgeen je krijgt, maar vergeet niet dat een scherm daar niet bij inbegrepen is. Aldi biedt je echter ook op dat vlak spotgoedkope keuzes: een 15-inch lcd-scherm gaat voor 269 euro over de toonbank terwijl een 17-inch lcd’er amper 389 euro kost! Gaat je voorkeur uit naar een crt-scherm dan heb voor 179 euro een 19-incher. Dat zijn zonder uitzondering stuntprijzen alhoewel het nog valt af te wachten of de beeldkwaliteit van deze schermen niet teveel heeft geleden.
DiskIdee ging na of je echt wel veel waar voor je geld krijgt. Daarvoor gingen we shoppen op basis van de prijzen van PriceWatch van Tweakers.net (link). PriceWatch is een gigantische on line database van computeronderdelen en hun reële verkoopprijzen. We zochten vergelijkbare onderdelen als in de Aldi-pc en noteerden vervolgens de laagst mogelijke prijs die PriceWatch voor dat product opgaf. Het resultaat van deze vergelijking vind je helemaal onderaan dit artikel. Enkel de ATI Radeon 9600 TX grafische kaart bleek (nog) niet leverbaar en hebben we vervangen door een kaart met Radeon 9500 Pro chipset die qua 3D-snelheid niet onderdoet. Voor de afstandsbediening en de geheugenkaartlezer geven we een indicatieve prijs op.

Het resultaat van deze vergelijking is best verrassend. Zonder rekening te houden met de software, kun je voor ongeveer 170 euro meer een quasi vergelijkbaar of zelfs iets beter systeem samenstellen. Zo beschikt de ‘DiskIdee Allstar’ over een Asus moederbord met Serial ATA, RAID en meer uitbreidingsmogelijkheden. Puur op basis van de hardware lijkt de Titanium 8008 dan ook geen superkoopje te zijn, maar nog altijd wel een ‘hoogst interessante’ aanbieding.
Er spelen natuurlijk nog andere zaken mee dan alleen computeronderdelen. Zo is er de ruime garantieperiode van drie jaar en de aanwezigheid van extra software waaronder MS Works Suite 2003. Bovendien hoef je de pc natuurlijk niet zelf samen te stellen met alle moeilijkheden en mogelijke problemen van dien. Als we hiermee rekening houden in onze vergelijking dan valt de balans heel wat positiever uit voor Aldi. We kunnen ons niet voorstellen dat A-merken of zelfs klonenbouwers hieraan kunnen tippen.

DiskIdee: Aldi Titanium MD 8008 XL    
Analyse      
     
Merk Aldi DiskIdee
Type Titanium MD 8008 XL Allstar
Leverancier(s) Aldi verschillende (PriceWach Tweakers.Net)
Fabrikant Medion zelfbouw
       
Hardware specificaties specificaties prijs (incl. BTW)
Processor + koeler Intel Pentium 4 2,66 GHz Intel Pentium 4 2,66 GHz retail (533 MHz FSB) 268
Moederbord onbekend Asus P4S8X, Sis648 chipset, RAID, lan, Firewire, Serial ATA 131
Intern geheugen 512 MB DDR PC2700 512 MB DDR PC2700 Apacer 85
Grafische kaart ATI Radeon 9600 TX 128 MB DDR, 8x AGP Club3D ATI Radeon 9500 Pro 128 MB DDR, 8x AGP 209
Harde schijf Seagate Barracuda ATA V, 120 GB, 7200 tpm Seagate Barracuda ATA V, 120 GB, 7200 tpm 140
Systeemkast Medion, midi/mini tower Aopen H450, 250 watt 59
Dvd-writer Pioneer DVR-A05 Pioneer DVR-A05 OEM 287
Dvd-rom Sony 16x Sony 16x bulk 41
Netwerkkaart on board 10/100 Mbit/s on board 10/100 Mbit/s 0
Modem 56K V9x PCI Creative 56K V92 PCI 17
5.1 geluid on board on board 0
TV/radio kaart Stereo TV/FM tuner Hauppauge WinTV Primio FM PCI 78
Memory card reader front card reader front card reader 20
Muis MS IntelliMouse OEM Logitech Optical WheelMouse 18
Toetsenbord multimedia Cherry SpaceSaver PS/2 18
Luidsprekers stereo Labtec Spin 45 11
Firewire on board on board 0
Afstandsbediening infrarood infrarood 15
TOTAAL hardware 1229 168 1397
Software      
MS Windows XP Home inbegrepen OEM-versie 100
MS Works Suite 2003 inbegrepen retailversie 100
Home Cinema XL (diverse titels) inbegrepen indicatief 50
TOTAAL software nvt (inbegrepen)   250
Garantie      
Garantieperiode (jaren) 3 jaar meestal 1 jaar  
Garantietype pick-up & return carry-in  
     
ALGEMEEN TOTAAL 1229   1647

Conclusie
Ben je niet thuis in het wereldje van computerhardware dan haal je met deze Aldi-pc opnieuw een zachtgeprijsde topmachine in huis.

Technische specificaties en folder:

– technische specificaties
– folder

Voor discussies kun je terecht op het forum.

Adviesprijs
1229 euro (in Nederland)
Vorig artikelNa één komt nul
Volgend artikelOp stap met een Walkman
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.

84 REACTIES

  1. Lees op http://www.md8008.de.vu alles over deze PC en wat er anders kan. Is wel in het duits, maar een beetje Nederlander …
    (Ik heb zelf de hele mik mak toegepast, behalve dus de ATI drivers.)
    Op http://www.medion.de kun je alle driver updates downloaden.
    (neem vooral geen drivers van ATI voor de Radeon 9600TX)

    Al met al ben ik zeer tevreden met mijn ALDI Medion PC.
    Ook met games heb ik geen problemen.

  2. Heel,heel erg jammer dat Aldi MEDION-artikelen verkoopt…..!! Als je hulp nodig hebt wegens je PC dan is niemand bereikbaar,zowel telefonisch als per E-mail !!!! Dit noemen ze een \”help-desk\”! Het enige antwoord dat je krijg aan de telefoon : DIT GESPREK KOST…… .En dan de boodschap dat je beter op een ander tijdstip moet gaan bellen en als je dit doet,krijg je weer hetzelfde verhaal te horen !!Schiet dus niet erg op ! Nu erger ik op mezelf dat ik diverse MEDION spullen heb gekocht.Zal voortaan wel even anders beslissen!Ik heb mijn PC vanaf 24/03/04 en beide CD-romstations werken niet meer…………..!!!Dus kan ik geen herstelprogramma middels een CD-rom starten…..!!!!Enig iedee hoe ik contact maakt met de \”technische mensen\” van M E D I O N ????

  3. Jullie zijn net Balkenende !!
    Als je haar maar goed zit.
    Als je er niet mee om kan gaan, koop dan zo`n ding niet.

    Super spul Medion

  4. Ja kan amper spellen spelen omdat die gare ati radeon 9600 tx steeds uitgaat omdat ie haast smelt

  5. Slechte helpdesk van Medion, heeft voor mij helemaal geen meerwaarde, houden je aan het dure lijntje en geven domme antwoorden.

  6. Nieuwe aldi medion TFT scherm 17 inch op oude computer ook medion 5 jaar win 98 geeft problemen. resolutie springt steeds terug. Wat is de oplossing ?

  7. Ik heb de medion Titanium MD 8008. En de Computer Werkt als een Trein. Ik heb nog nooit problemen Gehad , Ik Moet nog 512MB ram bij kopen zodat ik 1024 Heb en dan gaat de pc 100% als een Straaljager, ik gebruik de PC vooral om GAME\’S ON-LINE te SPELEN en voor school (100% goede PC) 2,66GHZ , 512MB DDRam , 120GB 7200rpm , ATI9600TX <(^_^)> Deathstart1985@hotmail.com. ZEER GOEDE PC, EN IK BEN ZEER TEVREDEN

  8. Pas de PC aangeschaft (kon hem nabestellen) en eigenlijk direkt al regelmatig problemen met de grafische kaart ATI 9600 TX. Regelmatig een bevroren beeld. Ik heb al van alles geprobeert maar niets helpt. Ook de helpdesk van Medion gebeld maar die kerel was slap man! Hij zei zowat niets, liet mij het woord doen en uiteindelijk zein hij dat ik minimimaal 1 x een recovery moest hebben gedaan om een monteur aan huis te krijgen die er een nieuwe kaart in zou steken.

    Ik heb al geprobeert om soortgelijke klachten op het net te vinden maar dat is me tot op heden nog niet gelukt.

    Is er iemand die dezelfde problemen heeft????

  9. kut pc hele slechte support en mijn spellen draaien hakelig of staan stil

  10. ik heb een muis probeem.. “:?
    hij wijkt erg af en andre muizen ook met deze pc “:?
    wie kan me helpe?

  11. Mijn TFT 17inch heeft storend een witte pixel midden in het beeld.
    Is hier iets aan te doen?
    Sommige zenders (tv en radio) zijn niet echt scherp, kun je dit nog ergens inregelen?
    Verder dik tevreden met de MEDION 8008

  12. ik kheb ne lompe ouwe brol en kwil die hebbe want kkan geen een spelleke spele is die goe op t internet want k wil neukfilms zien en dvd-r daar kunt ge ps2cds mee kopiere kzal der ene hebbe zene hoe zit da nu met die dvd-r kan die die gewone cdkes even snel kopiere dan ne gewone? kpakl der wel ne 19″ scherm bij

  13. Ik kan direcxt 9.0 op deze pc niet installeren!!! Wie heeft ook dit probleem, of hoe valt dit op te lossen!!?!?!?!

  14. ik baal dat ik nu net de cash er niet voor hem, maar ik kan iedereen aanraden om ff naar duitsland te gaan om hem daar te kopen 🙂

  15. Alle aldi vestigingen in duitsland verkopen het ding vanaf vandaag dus: Aldi Nord en Aldi Sud en het was behoorlijk druk 40 mensen om 8.30 op Zaterdag zijn sommige vestigingen om 8.00 open maar of er dan nog een computer tekoop is????

  16. meer info op pcwelt.de wel in het duits. ze hebben gisteren tot sávonds getest. Ik heb hem vanochtend in Duitsland gekocht. goedkoper en betere uitrusting. software is geen probleem en X tra P roblemen vliegt er toch vanaf mijn voorkeur is W2k

  17. Dell heeft nu vrijwel de zelfde configuratie in de aanbieding sinds vanmorgen! Dimension 4550 Kassakoopje (0444) zoals hieronder 1203 euro!

    Maand Aanbiedingen: Aktie: Klik hier voor uw 5% online korting (-EUR – 63.07 EUR)

    Special Promotion: Gratis transport

    Standard Features: Intel® 845-PE chipset
    533MHz Front Side Bus
    Mini-tower : 6 USB 2.0, 4 PCI, 4 AGP
    Geïntegreerde 10/100MB Netwerk kaart
    Dell Solution Center
    Norton AntiVirus 2003 ( with 90 days free updates)

    Service: 1 jaar Collect and Return (-EUR – 132.09 EUR)

    Systeemdocumentatie: Engelstalige systeemdocumentatie

    Processor: Intel® Pentium® 4 Processor 2.66GHz/ 533 FSB

    Geheugen: 512MB DDR SDRAM (1x512MB)

    Harde Schijf: 120Gb ATA-100 Ultra DMA (7200 rpm) Harde Schijf

    USB Memory (external): Geen

    Optical drives: 4x DVD+RW (DVD Rewriter) & 16x DVD-ROM

    Grafische kaart: 128MB ATI Radeon 9700 TX, TV out, DVI & Dual Monitor

    Dell Movie Studio: Geen

    Dell Picture studio: Paint Shop Pro 7.06 (trial version) & Image Expert (trial version)

    Monitor: Geen

    Keyboard: Slimline US Keyboard Qwerty (Standaard voor Nederland)

    Mouse: Dell/Logitech mouse 2 button PS2

    Speakers: Dell 206 Stereo Speakers

    Modem: 56K V.92 PCI Data/Fax/Voice Modem

    Geluidskaart: Soundblaster Audigy2 5.1 Digital Sound Card

    Operating System: Microsoft® Windows® XP Home (NL)

    Software: Microsoft® Works 7.0

  18. Is er toevallig al bij iemand bekend of er drivers van de verschillende onderdelen voor W2000 Proffesional meegeleverd worden?

  19. Ik heb hem vanochtend gehaald. Er stond een lange rij met mensen maar men zei dat er genoeg voorraad was. Ik hou jullie op de hoogte van deprestaties.

  20. Kan er iemand verduidelijking geven omtrent garantievoorwaarden in Nederland ? Door welke firma en via welk kanaal/courier ? Kosteloos ? Is er een NL-tegenpool van http://www.gsc.be ?

  21. ook ik ben in het bezit van de vorige versie de 8000, en ik mag zeggen dat het perfect werkt!! in het begin wat problemen gehad met de card reader maar die werd na 2 maal bellen met de helpdesk aan huis vervangen!!! Dus ook nog een uitstekende service!!!

  22. kopen maar, geen gezeur over te kleine kast, ik kan nergens deze configuratie krijgen voor dit geld, kan dan nog beter de aldi pc kopen en allle onderdeeltjes in een nieuwe kast stouwen

  23. Dit is een reactie op een eerder bericht. Diguerre jij zegt dat het moederbord onbekend is maar zeer waarschijnlijk is het moederbord van MSI en daar zijn wel degelijk bios en andere updates van te vinden, dus dat geen enkel probleem. Het is gewoon een super samengestelde computer die in geen een winkel voor deze prijs te koop is, ik ben benieuwd hoe groot de vraag naar deze com is en hoeveel com een filiaal zal hebben. Als ik hem kan krijgen zal ik hem zeker kopen!!!

  24. hmm, was dat 30 per filiaal? ik ga em morgen waarschijnlijk halen bij Aldi in Leiden namelijk 😛 (Kaasmarkt)

  25. vanmorgen bij een Filiaal in Leiden aan de chauffeur gevraagd hoeveel hij er morgen gaat leveren. Hij noemde een aantal van 30 stuks

  26. Ik wil de pc gebruiken voor videobewerking (vanaf digitale camera – opslaan op DVD). Is de Aldi-pc hiervoor geschikt? Wat heb ik naast een bewerkingsprogramma nog meer nodig?

  27. Voorlopig ziet het er niet naar uit dat we de Aldi-pc al deze week kunnen testen. Vandaar deze oproep. Wie gaat hem kopen (bij voorkeur in Nederland of Duitsland) en wil hem een dagje door ons laten testen? Ons testlab is gevestigd in Oud-Turnhout (België).

    Voor meer info: stuur een mailtje naar info@diskidee.be

  28. Dell heeft een vergelijkbare aanbieding op hun site staan. Kost slechts 1203 euro! Flatpanel erbij voor slechts 298 euro. waarschijnlijk een beter alternatief! http://www.dell.nl

  29. In de folder van de Aldi lees ik dat bij de Pioneer DVR-A05 alleen het software “Pinnacle Instant copy” is toegevoegd, maar volgens een videoblad hoort bij deze writer het software “InstantCD/DVD” en “MyDVD” dus volgens de folder is het alleen mogelijk om DVD’s te kopiëren en video bestanden van de hardeschijf te branden. (het woord kopiëren wordt erg vaak genoemd in de folder) Videobestanden zul je dus wel eerst met behulp van deze software moeten omzetten naar MPEG2 bestanden alvorens je je eigen DVD kunt gaan branden, als je bijvoorbeeld van mini-DV van 60min.=13GB naar DVDschijf=4,7GB werkelijke capaciteit DVD schijf=4,38GB wil gaan schrijven heb je deze software nodig voor het comprimeren ook maak je met deze software inhoudsopgaven/titels, en andere indelingen, kan iemand mij vertellen of deze software aanwezig is op de MD8008 van Aldi???

  30. Bart in je artikel schrijf je dat het om dezelfde processor gaat als de vorige aldi pc wil dit zeggen dat het dan toch een pentium 4 2.66 mhz is met 533 mhz FSB

  31. Bram,
    Ik heb bij de monitor een algemeen boekje gekregen van de 15 inch tft . Helaas geen meldingen over de responstijden maar ik kan je wel zeggen dat ik tot nu toe geen haperingen heb gehad. Gisteren de hele avond de nwe Need for speed gespeeld en geen problemen gehad.

  32. Een floppydrive installeren is erg makkelijk. Er zit een metalen plaatje in plaats van een opening, makkelijk verwijderbaar. Flatcable aansluiten, in de bios aangeven dat er een floppydrive aanwezig is en klaar… De responstijd van de TFT blijft een raadsel. De een zegt 30, de ander 40. Als het maar geen ghosting-effect heeft met snelle beelden, dan vind ik ‘m voor die prijs retegoedkoop.

  33. Om de schijf op te delen in partities is wel zo makkelijk dat kan een kind van vijf nog doen!! Dus niet zeure!!!! is Gewoon een goeie pc voor dat geld

  34. Davy, eigenaardig genoeg floppy drive wel standaard aanwezig in de franse versie. Case lijkt mij groter dan het model dat hier (cfr. NL) zal verkocht worden.

  35. Ziet er allemaal mooi uit, al die specificaties. Maar … het moederbord is van een “onbekend” merk en ga dan maar eens op zoek naar een recentere bios update !!! Nergens te vinden.
    De harde schijf kan je best partitioneren, om je gegevens wat te ordenen. Maar doe dat maar eens met een schijf die in 2 stukken is gedeeld, zijnde fat32 en nfts.
    (Ervaring met de vorige Aldi-PC)

  36. Kan er een floppydrive in die kast bijgezet worden?
    Ik zie nl op de foto’s geen opties daarvoor..

  37. ivm respons-tijd
    Medion wil het niet zeggen. laten ze me weten via mail dat ik het in belgië moet vragen bij GSC …tsss flauw
    Aldi zegt 30ms
    een review van de pc in duitsland zegt 40ms

    ik hou het dus bij 40ms en ze weten het precies dat het verouderd is gezien ze het niet willen zeggen via mail. Maar goed voor dat bedrag… zullen we maar zeggen?

  38. keb net de aldi gebeld, of ze mijn commodore64 met Ally Cat wouden inruilen voor die medion met bijbetaling,……
    deden ze niet………;<)

  39. keb net de aldi gebeld, of ze mijn commodore64 met Ally Cat wouden inruilen voor die medion met bijbetaling,……
    deden ze niet………;<)

  40. Aangezien het om een Pioneer DVR-A05 gaat, is dit een dvd-r(w) writer. Alleen dvd-r en dvd-rw media kan hij dus beschrijven en in het geval van dvd-r zelfs aan 4x. Dvd+r(w) media kan deze Pioneer drive overigens ook lezen. Verder is dit een 16x8x32x cd-rewriter.

  41. weet iemand waar meer uitgebreide technische specificaties van de tft schermen zijn te vinden die aldi woensdag gaat verkopen? (dus niet wat al op de site van Aldi staat)

    Het maakt toch niet veel uit dat de processor 2,6 GHz is i.p.v. de 2,66 die eerder door Aldi werd verkocht of zie ik dit verkeerd?

  42. Hoe zit dat met de DVD-R? Is het een DVD-R of DVD+R? En wat houdt dit precies in? Kan met deze configuratie MPEG2 geschreven worden of alleen MPEG1?

  43. Hallo, Ik heb een vraagje ik ben nog aan het twijfelen of ik me deze computer zou kopen. Is dit nou een super goeie computer of valt het wel mee?? Kan je hier lekker vloeiend games op spelen? En die dvd schrijver doet die langzamer een gewonen cd branden dan een 24x cd brander? Ik hoop dat jullie me de doorslag kunnen geven!!

    Alvast bedankt

    Groeten Ben

  44. F. van Dijk ==> Op de composite uitgang in combinatie met de geluidskaart kun je een scart-kabel hangen en die past weer in de meeste video-recorders. Het kan ook zijn dat je op je videorecorder een 3-tal tulp-stekkers zitten die je aan kunt sluiten. geel == beeld, rood en wit == geluid.
    De kabels zijn gewoon te krijgen bij bijna elke electronica handel of computerwinkel

  45. Roy, weet je de responstijd van die 17″ van je? Ik neem aan dat je er documentatie bij hebt gekregen. Ik heb trouwens ook die 8000 van een paar maanden geleden. Zelf een floppydriver erin geschoven, plus iets meer RAM. Werkt als een tiet. Ben nu nog op zoek naar een TFT monitor en die van de Aldi lijkt me wel wat.

  46. Bas bedankt voor de reactie, ik heb vanmiddag de uitgebreide folder gelezen.
    Volgens deze folder kun je beeldgegevens omzetten van analoog naar digitaaal.
    Kun je na het bewerken van deze digitale video beelden, deze ook weer terug zetten op een normale video recorder, dus weer van digiaal naar analoog.
    Er zitten volgens de folder twee uitgangen op.
    een composite tv out en een S-video out.
    Kun je op een composite tv out een VHS video recorder hangen??
    Wie weet hierop het antwoord ??

  47. Voor “Muppet”:
    Er is ruimte voor 2 hdd’s achter het eerste witte gedeelte gezien vanaf de voorkant..
    Maar krap is ie zeker die kast l!

  48. iemand iets tegen die kast

    dit is dus een van de schoonste casen die ik heb gezien nie van da lelijk wit ofzo
    MAAR TE DUUR

  49. Is iemand bekend met de kast die wordt gebruikt??
    Zou er een tweede harde schijf in kunnen??
    Kast lijkt me vrij klein

  50. Oops!
    Ik las deze te laat.

    Ik vraag me af wat de responstijd van deze monitor is, lijkt me zo een geval van rond de 40ms, ze willen het me ook niet zeggen bij Medion toen ik ze mailde, dus dat beloofd 😀
    Vekoma 23 maart 2003

    Maar goed, wie het weet mag het zeggen..

  51. Kan iemand me misschien vertellen wat de reaktietijd is van de Aldi
    17 inch tft monitor?

    Ik kan alleen dit vinden:
    TFT Plat Beeldscherm 17 inch
    zichtbare beelddiagonaal: 43,2 cm.
    beeldresolutie 1280 x 1024
    horizontale zichtshoek: 150º
    verticale zichtshoek: 125º
    contrast: 350:1
    410 x 407,5 x 147 mm.
    gewicht: ca. 5.0 kg.

  52. voor et geld een schöne machine. maar die kast…. wat een LELUK ding … pwah… dat ze em 70 euro duurder maken en in een fatsoenlijk jasje stoppen.

  53. ik vindt hem zeer ontgoochelend
    op de dvdschrijver na

    heb liever een dvd-r dan een belachelijk dvd+r
    er is nog altijd geen standaard ( hij kan msh dvd+r lezen ( waar ik aan twijfel ) maar zekr niet schrijven
    als moedebord geen 533 ondersteund dan kan je upgrade in je **** steken ( dit is de snelste 400 processor )
    maar denk wel dat ie 533 ondersteund

    positief
    512 DDR 333mhz
    dvd-schrijver PIONEER

    negatief
    processor
    grafische kaart
    geen RAID mogelijkheid op moederbord
    PRIJS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  54. F. van Dijk ==> Volgens mij is het ook gewoon mogelijk om een videocamera aan de coaxingang te hangen die in de huidige config zit. Moet je even kijken hoe dat gaat met omzetten van het signaal van scart naar coax.

    Vekoma ==> Het is te hopen dat de responsetijd onder de 25 ms ligt anders heb je er last van bij het DVD kijken en Gamen. Ik verwacht dat deze rond de 25 ligt. De vorige had een responsetijd van 27-28 ms, en ik verwacht dat dat wel iets verbeterd is.

    fenix ==> wat maakt het nou wezenlijk uit dat het een 2.6 is en geen 2.66. en de fsb van 400 ipv 533. Zodra je vind dat je pc te traag is en je hem wil upgraden dan wel vervangen is het geheugen oud en traag, dus vervang je ook in een keer het moederbord naar een dan acceptabele omgeving. Misschien een 1 ghz of iets dergelijks. Dan moet je ook zeggen dat de DVD-writer een DVD-R writer is ipv een DVD+R. want de standaard is eigenlijk bekent dat het DVD+R word. Maar de huidige apparatuur kan beide aan. Wat is dan wijsheid. Dit laten schieten of toch maar wel kopen?? In mijn ogen is het niet een slechte config en zeker niet snel erg verouderd. Maar ja ik kijk er misschien net iets anders tegenaan dan jij. Ik let meer op wat vind ik acceptabel om te betalen en wat krijg ik ervoor??

  55. het is duidelijk dat het niet om een 2.66 gaat

    maar om een 2.6 met fsb 400 de laatste van de reeks !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ik zal er blijven op hamereen

  56. in duitsland kopen is echt niet handig

    voor garantie moet je dan ook in duitsland terecht

    en vervoer is dan waarschijnlijk betalend wegens niet binnenlands

  57. Ik vraag me af wat de responstijd van deze monitor is, lijkt me zo een geval van rond de 40ms, ze willen het me ook niet zeggen bij Medion toen ik ze mailde, dus dat beloofd 😀

  58. Hallo,
    Ik heb een vraag over deze nieuwe PC van de Aldi.
    Ik heb nog een wat oudere capture kaart, de MIRO video DC 30,
    Met deze kaart kan ik analoge video beelden in mijn pc krijgen.
    Mijn vraag is : kan deze video kaart ook geplaatst worden in deze pc en kan hij ook samenwerken met de grafische kaart van Radeon ?
    Dit nieuwe moederbord heeft 3 PCI slots.
    Alvast bedankt voor een reactie

  59. In duitsland 1179 euro met 160 gb ipv 120 gb
    vraag is alleen verkopen ze die bij elke aldi of
    alleen bij aldi met extra assortiment
    wat zijn trouwens de openingstijden in duitsland ??

  60. Heren, zojuist de folder opgehaald bij de Aldi. Deze nieuwe pc is vanaf woensdag 26 maart verkrijgbaar. (een week eerder dus)
    Ben zelf in het bezit van de 8000 met 17inch TFT wat overigens een zeer goede monitor is.

Reacties zijn gesloten.