Beste all-round pc van het moment

187
154

De supermarktpc mag je gerust beschouwen als een fenomeen dat steeds blijft verbazen. Ook deze keer staat de potentiële koper voor de verscheurende keuze: durf ik een pc kopen bij een discount-warenhuis of niet? Wie zijn rekenmachine bovenhaalt zal er echter snel achterkomen dat Aldi’s nieuwste multimedia-monster (want zo mag je hem wel noemen) meer biedt dan de som der delen. Hoe groot is de aantrekkingskracht?
aldipc9
Ook wij krabden ons in de haren bij het zien van de specificaties van de nieuwe Aldi-pc. We zijn nochtans heel wat gewoon en weten dat Aldi telkens voor een stunt zorgt, maar wat het ons deze keer voorschotelt kan geen enkele pc-gebruiker onberoerd laten. Voor 1299 euro (1249 euro in Nederland) biedt deze winkelketen met Duitse roots namelijk een prachtconfiguratie aan op basis van een Pentium 4 2,66 GHz processor met 533 MHz FSB. En dat is verre van een budget-processor die bovendien nog maar net op de markt is zodat we te maken hebben met nagelnieuwe technologie. Deze Pentium 4 variant is daardoor niet van de goedkoopste: reken op minstens 500 euro voor de retail-versie inclusief koeler. Maar deze Aldi-pc kan ook op andere vlakken overtuigen met een snelle (jawel, eindelijk 7200 toeren per minuut in een Aldi-pc) Seagate Barracuda ATA V harde schijf van zo maar eventjes 120 GB, een dvd-rom en 40-speed Sony cd-herschrijver. Gamers zullen blij zijn te horen dat er een (naamloze) GeForce4 Ti 4200 grafische kaart gebruikt wordt. Deze versie bevat 128 MB DDR videogeheugen, twee vga-uitgangen, S-Video en composiet videoconnectors en ondersteunt 8x AGP. En dat is meer dan leuk materiaal voor al wie (fervent) bezig is met games! Minder indrukwekkend zijn de eenvoudige stereospeakertjes, ze passen gelukkig wel perfect bij de ‘flashy’ systeemkast. Vooraan in de systeemkast prijkt de ConnectXL: een kastje met allerlei aansluitingen zoals Firewire, USB, een gamepoort, audio, video-ingangen en vier sleuven voor geheugenkaarten (SD/MMC, CompactFlash, MemoryStick en SmartMedia). Kortom, erg handig! Minder handig vinden we het ontbreken van een resetknop en statuslampjes voor de drives. Ook vreemd is dat een diskettestation niet van de partij is maar dat is gezien de onbetrouwbaarheid van dit medium niet al te erg. En je hebt nog altijd een cd-herschrijver. Wanneer het flink fout gaat met je pc kan een diskettestation echter wel goed van pas komen.

Merkloos
Het compacte maar merkloze moederbordje (waarschijnlijk van MSI) is gebaseerd op een SiS 645 chipset welke ondersteuning biedt voor DDR333-geheugen. Het moederbord beschikt verder over slechts drie PCI-sloten (waarvan twee beschikbaar) en twee geheugensleuven (één vrij). Niet meteen super-de-luxe maar gezien de ver doorgedreven integratie kunnen we ons weinig zaken voorstellen die je nog wil toevoegen. Netwerkkaart, Firewire en geluidskaart zijn op het moederbord geïntegreerd samen met een resem digitale en analoge audio connectors. Eén PCI-slot wordt ingenomen door een speciale combikaart die de 56K analoge modem en de TV/radio/tuner bevat. USB 2.0 is ook aanwezig. De voeding is met zijn vermogen van 250 watt niet meteen van de zwaarste maar lijkt het allemaal wel te kunnen trekken. Het enige dat ons min of meer tegenvalt is de keuze voor slechts 256 MB aan intern geheugen. Toegegeven, het geheugen is van het snellere PC2700 type (werkend aan 333 MHz) maar toch is dat met de aanwezigheid van Windows XP misschien net wat te krap om echt supervlot te kunnen werken. Waarschijnlijk waren de relatief hoge geheugenprijzen van het moment voor Medion (de maker van deze Aldi-pc) de reden om niet voor 512 MB te gaan.

Prijs?
De Aldi-pc wordt voorgesteld als een koopje, maar is dat ook zo? DiskIdee nam de proef op de som en ging virtueel shoppen bij enkele van de goedkoopste Belgische pc-shops. Het resultaat is weinig verhullend: zelfs als we kiezen voor de goedkoopste (maar wel vergelijkbare) componenten, komen we uit op een prijs die schommelt rond de 1800 euro (inclusief Windows XP en Works Suite 2002). Dat is met andere woorden een voordeel van meer dan 400 euro dat je krijgt bij Aldi! Bovendien moet je er rekening mee houden dat je bij de on line shops de pc zelf in elkaar moet steken en dat Aldi drie jaar garantie biedt op het ganse systeem. Bij de gewone pc-boer om de hoek en de grote A-merken moet je een grotere winstmarge incalculeren en ben je bijgevolg meer kwijt dan 1800 euro. Kortom, voor 1299 euro vind je bij geen enkele leverancier dezelfde of zelfs maar een vergelijkbare configuratie. En als dat wel zo moest zijn, horen we het graag op ons forum.

Testresultaten
Oké, we zijn ervan overtuigd dat je voor een budget van 1299 euro geen beter geconfigureerde pc kunt vinden. Maar hoe zit het met de naakte prestaties van deze supermarktpc? Hoog tijd om de theorie aan de praktijk te toetsen en daarvoor zetten we de Aldi-pc tegenover een technisch vergelijkbare pc van Nerio (www.nerio.be). We lieten de gebruikelijke reeks van benchmarks, die we ook hanteren bij onze testen van de Snelste PC (link), los op beide pc’s. Het gaat om BAPCo Sysmark 2002, Madonion 3D Mark 2001 SE, SPECviewperf 7.0 en Madonion PC Mark 2002. De meeste van deze testprogramma’s kun je gratis downloaden en zelf uitproberen.
Sysmark 2002 geeft een goed inzicht in de algemene prestaties van een pc en dit onder verschillende soorten applicaties in een multitasking omgeving. De Aldi-pc haalt hier een score van 328 op het onderdeel Internet Content Creation en 161 punten op Office Productivity. Niet veel beter dan de Nerio maar verre van slecht en vergeet niet dat de Aldi-pc het met ‘maar’ 256 MB moet doen.
Tweede benchmark van dienst is het populaire 3D Mark 2002 SE dat vooral de spelcapaciteiten van een pc in cijfermateriaal omzet. In de standaardresolutie haalt dit systeem een erg knappe score van 9805 punten. Met de nieuwste Detonator XP drivers van nVidia moet dit systeem makkelijk door de 10000-punten grens gaan!
Een beetje een tegenvaller is dan weer de PC Mark 2002-score van de harde schijf die met 761 punten flink achterblijft op andere moderne schijven. Waarschijnlijk speelt de minder goede IDE-aansturing van de SiS chipset deze schijf parten.
De zware testen van SPECviewperf 7.0 zijn vooral gericht op professionele CAD/CAM-applicaties en geven een beeld van hoe goed of slecht processor, geheugen en grafische kaart samenwerken. Aldi maakt hier zeker indruk met scores die in vijf van de zes gevallen duidelijk hoger liggen dan de pc van Nerio.

BAPCo Sysmark 2002
Internet Content Creation: 328
Office Productivity: 161

Madonion PC Mark 2002
processor: 6512
geheugen: 5278
harde schijf: 761

Madonion 3D Mark 2002 SE
1024×768/32: 9805
1280×1024/32: 7514

SPECviewperf 7.0 (frames per seconde)
test 1: 7,332
test 2: 33,85
test 3: 28,30
test 4: 11,33
test 5: 9,003
test 6: 4,024

Nerio-pc: Intel Pentium 4 2,4 GHz (533 MHz FSB), 512 MB DDR PC2100 (266 MHz), MSI 845E Max-C moederbord, Western Digital 40 GB harde schijf 7200 tpm, MSI GeForce 4 Ti 4200 128 MB grafische kaart, modem, netwerkkaart, 16x dvd-rom, 40x cd-herschrijver, USB 2.0 en Windows XP Home Edition. Inclusief 17-inch monitor en twee jaar on-site garantie: 1699 euro.

Een gedetailleerd overzicht van de testresultaten en configuraties vind je hier (Excel) of hier (PDF).

Conclusie
We hebben een erg goed gevoel bij de nieuwe Aldi-pc: completer dan dit kan bijna niet en bovendien is de pc mooi afgewerkt en erg krachtig. Wat ons betreft de beste all-rounder op de markt en dat voor een hoogst interessante prijs. En vergeet de drie jaar garantie niet.

Met dank aan René Cailliau uit Lanaken voor het ter beschikking stellen van zijn pc.

Adviesprijs
1299 euro in België / 1249 euro in Nederland
Vorig artikelTablet voor de mobiele mens
Volgend artikelMultischerm
Bart Stoffels
Bart Stoffels is it-specialist en journalist, gespecialiseerd in cloud, networking, storage, servers en mobiele technologie.

187 REACTIES

  1. Hallo Peter,

    Rechtsboven op deze webpagina vind je het knopje \”Forum\” dat je naar het forum leidt. Ik heb je vraag overgenomen onder de groep Besturingssystemen / Operating Systems, en daarin in de Subgroep Windows NT/2000/XP-Prof. Ik heb het topic de naam \”Win XP Pro op Medion 8386 installeren\” gegeven.

  2. De naam is Peter. Rene, welk forum is dat precies? Alle hulp is welkom. Ik wil volledig mn eigen gang kunnen gaan met een computer en niet beperkt worden door wat allemaal al voorgeinstaleerd is. Ik had echter verwacht dat het simpeler zou zijn. Nu ik eenmaal zoveel tijd erin gestoken heb, wil ik het afmaken ook. Dus, welk forum en heb je tips? Groeten

  3. Beste René,

    Toch wel knap die opmerking van je, aangezien jij wel op die vraag reageert.

  4. Beste pcvda,
    Je plaatst je vraag onder een artikel van einde 2002.Daar gaat niemand dat lezen hoor!
    Ik raad je aan naar ons forum te komen, en daar je vraag opnieuw te stellen.
    En geef misschien iets meer uitleg: op een Medion 8386 staat toch Win XP? Wel de home-versie, maar waarom wil je daar absoluut een Pro van maken?

  5. Heb ook de medion md 8386 gekocht en probeer nu al dagen win xp pro erop te zetten. Loop echter nog steeds tegen het blauwe scherm aan met de foutmelding. Mogelijk iets met moederbord drivers? weet iemand wat voor moederbord er uberhaupt in zit? Of hoe dit probleem te omzeilen?

  6. Bij wie moet ik klagen?
    Mijn comp. maakt zoveel kabaal!
    Er zit een piep in EN de ventilator maakt veel kabaal.
    Waar kan ik mijn verhaal kwijt?
    Moet ik bellen?

  7. Ik kan geen windows xp professional installeren op de md 8386???
    Bij de setup krijg ik een blauw error scherm!!!

  8. \’K heb net MoHPA ( Medel of Honor Pacific Assault tm ) gekocht en hij ondersteunt juist deze Videokaart van de aldi niet!Echt balen man

  9. Heb enkele weken de medion pc van aldi, connectxl.
    Plots doen muis en toetsenbord het niet meer. Ook niet op een andere computer…wat is er fout?
    evh160@hotmail.com

  10. Ik heb een ADSL verbinding aangesloten. mij E-mails ophalen en versturen gaan nu supper snel, maar het surven en programma\’s downloden gaat net zo langzaam als met een gewone telefoonverbinding. kan iemand mij vertellen wat er mis is.

  11. reactie op cardreader

    in begin heb ik er een maal last van gehad.
    waren de icoontjes weg van de reader.
    toen ik de nieuwe driver van de reader heb geinst.
    heb ik er geen last meer van gehad.
    te verkrijgen medion.nl of de

  12. pracht pc 8000xl
    heb er en floppie ingezet,512mb regeltje,2e harde schijf,
    dvd brander ;5.1 geluid sijsteem
    en hij loopt nog als een trein
    op de voeding van 250wat
    kon hem kopen via pc projekt van het werk ,dus ook nog eens
    42% korting .
    bij de volgende computer ga ik weer naar de aldi.

  13. Ik heb vier Medion-PC\’s met Cardreader, allemaal minder dan één jaar oud. Op drie ervan doet de cardreader het niet meer. Ofwel \”onbekend USB-apparaat\” ofwel compleet weg. Herinstalleren werkt niet. Voor mij was de cardreader een niet noodzakelijk extraatje, maar je zult ze er maar om gekocht hebben. En service op die dingen? Ik ben er nog niet achter…

  14. Heb recentelijk een ALDI-pc gekocht.
    Goeie machine, maar hoe sluit ik een 2e monitor aan? Welke aansluiting is dat en zijn daar adapters,… voor te vinden?

  15. Wie kan mij helpen, mijn kaartlezer wordt niet meer herkend,
    ik heb 2 besturingen op de computer staan en bij allebei geen
    compact flash enz, meer. iconen zij ook weg.
    een md 8000 van november 2002

  16. Beste Mensen,

    Ik heb een PC van de ALDI, Medion met draadloss toestenbord en muis (aanbieding maart 2004) Wie kan mij vertellen hoe de sneltoetsen op het toestenborde te configureren? Als zoekmachine wil iki bv http://www.google.nl toekennen. Groeten

  17. Fabienne,
    Ik had hetzelfde probleem. De ConnectXL ingangen werkte niet meer. Het heeft iets te maken met reststroom in de voeding ivm niet geaarde stopcontacten. Dit heb ik op advies van het Medion Service Center als volgt opgelost.

    1) Schakel je PC uit.
    2) Zet de power schakelaar achter op de PC op 0 (uit).
    3) Trek de power kabel uit de PC.
    4) Druk 6 keer achter elkaar op de aan/uit knop op de voorkant.
    5) Power kabel er weer in.
    6) Schakelaar weer op 1 (aan)
    7) PC starten en het werkt weer.

  18. Ik heb een hier medion en m\’n tv tuner van power cinema doet\’t niet oplossingen. Er staat \’er is geen tv tuner gevonden\’
    Oplossingen??

  19. kan iemand mij helpen om win32/parite virus uit me computer te krijgeh want norton virus scanner en avg kenneh hem er niet uit krijgeh please help me het is een irritante kut virus

  20. kan iemand mij helpen???? heb alles op mijn nwe pc van medion moeten herinstalleren, maar nu is de geluidskaart verdwenen of werkt ie niet meer! wat doen met dit probleem?

  21. ik heb ook een aldi pc en nu is sinds een dikke week of 2 de brander stuk (doet helemaal nix meer) vandaag komt de reparatie man van Medion… met een nieuwe brander…

  22. ik heb een aldi pc 8008 ik ben er zeer tevreden van maar nu werken m,n flashgeheugen kaarten niet meerende de icoontjes in de map deze computer zijn ook weg kan iemand mij helpen

  23. Radeon 9800 XL ?

    Wat is dat voor Ati chipset ? Of is het weer marketing jargon en verbleomen we weer eens wat.

    Op het hele internet, video kaart fabrikanten en Ati zelf is niks te vinden over de radeon 9800 XL is het soms een spookkaart. Of wil medion de specifikaties niet prijgeven om technisch niet door de mand te vallen ? Radeon 9800 XT is de snelste kaart van het moment, maar XL erachter maakt me wel bijzonder achterdochtig.
    Het lijkt er sterk op dat er getracht wordt verkeerde associaties teweeg te brengen.

  24. Probleem opgelost !!!!!!!
    Twee dagen na mijn mail naar Medion onderstaand antwoord gekregen.
    Het probleem werd veroorzaakt door DirectX 9.0.
    De HOTFIX mbv onderstaande link opgehaald en uitgevoerd.
    Daarna was het weer mogelijk om de zenders te scannen.
    2e keer dat ik MEDION nodig had en ook de 2e keer dat ze het probleem opgelost hebben !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Beste heer/mevrouw,

    Als overnieuw installeren niet helpt, dient u eens de juiste patches op http://www.gocyberlink.com/english/download/download.jsp te downloaden en installeren. De DE en ME-patch ondersteunen MPEG 1 en 2. Voor een hotfix voor DirectX 9.0b werkt onderstaande link http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=8dfd1b6d-e177-4a0e-91d0-b4310675b02b&DisplayLang=nl. Verder kunt u eens proberen om slechts één beheerder in te stellen.
    Tevens kunt u de patches op http://www.medion.de/treiber/treiber.html downloaden. Deze kunt u vinden door achtereenvolgens naar Treiber & Updates -> Treiber -> Softwareupdates -> Power Cinema te gaan. Eventuele DivX-problemen kunt u met deze patches ook mee oplossen.

  25. Kan iemand mij helpen.
    Ik heb het volgende probleem.Ongeveer een week geleden waren de zenders van mijn Power Cinema verdwenen.Ik wilde toen opnieuw de zenders gaan scannen (kabel) maar voordat er een zender gescanned kon worden werd de computer opnieuw gestart.
    De radio werkt wel en winamp 3.0 met de TV plugin werkt ook.
    Ik heb al van alles geprobeerd (opnieuw Power Cinema geïnstalleerd vanaf de CD, drivers van de TV kaart opnieuw geladen) maar nog steeds start mijn computer opnieuw op als ik de zenders wil scannen.
    In het logboek van de computer staat de volgende melding :
    De computer is opnieuw gestart na een foutencontrole. Foutencontrole: 0x00000076 (0x00000000, 0x8129f020, 0x0000003c, 0x00000000). Er is een dump opgeslagen in: C:\\WINDOWS\\Minidump\\Mini102603-07.dmp.
    Op de microsoft site kan ik niets vinden.
    Als iemand een idee heeft dan hoor ik dat gaarne wan t ik kan op dit moment niets meer opnemen.

  26. Ik heb ook een probleem met de brander. Als ik probeer te branden op een hoge snelheid loopt ie vast. Hij brand alleen nog maar op 4x. Heb alle mogelijke software al geprobeerd (nieuwe nero, firmware, etc). Heb andere cd-roms geprobeerd, maar het blijft hetzelfde. Heb ook al op diverse forums gelezen dat mensen dezelfde problemen hebben met de sony driver, maar heb nog geen oplossing gevonden….

  27. Ik heb precies hetzelfde probleem met de brander, is al een keer vervangen bij mij, het probleem blijft bestaan, probeer eens een nero update en installeer de writer opnieuw!

  28. ik zit met een probleem,heb ook de titanium md8000 xl maar mijn cd-writer blijft steken aan 2%.weet iemand raad,het is al een tijdje zo.is mij cd-writer kapot of …?

  29. Norbert,
    Op de site van medion staan alle drivers en updates keurig op rij vermeld. Ga naar http://www.medion.de/treiber/treiber.html , ga naar treiber. Bovenaan staat medion titanium en klik daarna op de 8008.
    Voor de dvd-brander is er een sinds deze week een nieuwe driver aanwezig. (versie 1.30) Ik heb zelf de 8000 en kan hem dus zelf niet gebruiken. Al met al wel een zeer overzichtelijk geheel van alle onderdelen met de nieuwste drivers.

  30. dvd brander heeft \”af en toe\” een burn-probleem ?
    Van sommige DVD\’s die ik brandt \”blokt\” het beeld na +/- 30 minuten.
    Oftewel een film is tot/met 30 minuten perfect te volgen, daarna is het een grote ellende (lees \”blokkerig beeld)
    Soms werkt het ok, soms niet, waarmee kan dit te maken hebben, cq kan ik hiervoor patches/drivers downloaden ?
    Alle hulp (via e-mail) is welkom ?

  31. Voor Bart.
    Veel succes met het masken van je eigen PC. Ik weet alleen zeker dat je nooit voor hetzelfde bedrag een dermate goede computer kunt samenstellen als die van de Aldi.

  32. Heb wel 512 mb geheugen, dus dat klopt niet. Na twee maand had ik een zwart scherm. TV kaart bleek kapot en dit te veroorzaken. De garantie is on-site. Aan de telefoon werd helemaal niet moeilijk gedaan. Binnen een week had ik de monteur thuis die de kaart verwisselde en binnen 15 minuten had ik weer een werkende computer. Als heavy user ben ik zeer tevreden over machine en vooral de service3. Als er een keer eits kapot gaat zijn ze er meteen.

  33. Mijn moeder heeft onlangs ook een Md 8000 gekocht in de Aldi en die loopt ook behoorlijk warm je ruikt het echt Het opstarten duurt ook superlang er steekt wel 512mb DDR Mhz en zoals bij iedereen de Adrive mis je wel weet iemand wat je aan dit probleem kan doen het opstarten versnellen dus dank bij voorbaat

  34. Heb sinds vandaag ook een zwart beeldscherm. Beeldscherm uit en weer aanzetten geeft weer goed beeld, voor slechts enkele seconden.

  35. Pentium IV gekocht, heb nu net idem probleem zoals BAS (Ik zat 2 minuten te kijken naar een Bios scherm (biosversie, ‘kies dit voor veranderen bios’ e.d.) Toen kreeg ik 10 seconden het bekende xp home opstartscherm, toen een zwart scherm (ja helemaal zwart). Dit duurde meer dan 5 minuten en toen herstarte ik. Het proces herhaalde zich. Bellen met de helpdesk leerde dat dit hen een bekend echter niet begrepen probleem was. ) Ik heb 3 maal gebeld naar Medion, kreeg een voor mij onbeleefd en kortaf persoon aan de lijn, die me uiteindelijk meldde dat ik mijn PC naar hun bedrijf moest brengen, en die dan misschien 3 dagen later terug kon ophalen. Nu ik woon in Hasselt (Limburg) en moet dus naar Gent met mijn PC. Hier lees ik dat iemand aan huis komt???? Wat is daar nu eigenlijk van. Ik ga straks ook informeren in de ALDI zelf.

  36. DOS-programma’s op Medion PC
    In (helaas) klein windowsscherm geen probleem, bij volledig scherm werken muis en toetsenbord niet. Oplossing (niet ideaal): tweede installatie Windows (schijf is bijgeleverd) op d: partitie, je systeem wordt dual-boot. Installeer in de nieuwe XP omgeving daarna in ieder geval NIET de SIS AGP drivers. Ik ben ervan overtuigd dat deze een van de redenen zijn dat DOS programmatuur niet naar behoren werkt. Als je de pc opstart in de nieuwe XP omgeving werken DOS programma’s in volledigscherm wel naar behoren (bij mij in ieder geval wel).

  37. Ik wil ook DOS (ja,ja) programma’s draaien op deze Titanium 8008. Opstarten daarvan gaat prima in een (klein) Window. Na de keuze van volledig scherm doen toetsenboard en muis het echter niet meer. Medion helpdesk heeft dezelfde test gedaan met hetzelfde resultaat en weet nog geen oplossing. Wie weet dat wel???

  38. Zijn er meer mensen die problemen hebben met de videokaart die in de laatste aldi pc zit. Bij mij is het ’t geval dat hij allemaal strepen laat zien over het scherm. Het zijn niet de drivers, maar het is echt de hardware.

  39. Pinnacle Studio 8 problemen ? op Aldi Medion PC. Zijn er mensen die studio 8 od de aldi pc hebben. Bij mij zijn er problemen met de toewijzing van geheugen gebieden, en moet ik volgens pinnacle de geheugentoewijzing van XP handmatig veranderen. Echter dit staat standaard op automatisch en krijg ik het “vinkje”niet weg omdat dit niet te benaderen is (grijs). Wie heeft een tip? wr8701@tiscali.nl

  40. Medion 8000 USB 2.0 probleem zit in de SIS driver.
    Op ZDNET staat een artikel dat er een fout zit in de driver van SIS die de USB 2.0 aanstuurt. Dus om het lange wachten op een update te vermijden moet er nog een PCI-USB 2.0 kaart worden gekocht om een scanner die alleen op USB 2.0 werkt te kunnen gebruiken.
    Zie het Duitse bericht hieronder.
    http://www.zdnet.de/news/feedback/2002/11/21262520009-fb.html

  41. De Medion 8000 is een prettige PC om mee te werken.
    Maar de Sis 7001 USB chip schijnt wat problemen te kunnen geven met USB 2.0 deze kennis komt uit de internet verhalen.
    Mijn Cano Scan 5000F werkt met USB 2.0 en regelmatig is de communicatie verbroken. Het stuurprogramma (TWAIN) werkt dan niet meer, volgens de fout codes. De USB opnieuwe geinstalleerd met verwijderen hardware, maar geen verbetering. Ook het USB energie management uitgezet. Het rare is dat als de fout zich voordoet, dan kan ik het scannen wel vergeten, de volgende dag als alles weer wordt aangezet werkt het weer.
    Het lijkt op een ocillatie probleem dat lang gehandhaaft blijft.
    Voor alle duidelijkheid dit probleem bestaat als de sacnner het enige apparaat is. De enige modificatie die ik nog in de PC heb aangebracht is een diskette station en een tweede IDE drive.
    Heeft iemand soortgelijke problemen en hoe zijn die opgelost.
    Graag een reaktie en alvast bedankt. Arthur

  42. voor die vent met die a: die niet aan de gang komt :
    Je hebt de kabel ondersteboven zitten!
    Andersom vastmaken en je lampje blijft uit….

  43. Hey… dit artikel klopt ook niet helemaal. Er wordt gesproken over ene naamloze videokaart, ik heb er zelf een gekocht en hier zit toch echt een (sneller dan GeForce4200ti) ATI Redeon9600TX in! Ook 128 MBDDR. Ook wordt er gesproken over 256 MB DDR intern, dit is 512 MB DDR 333 mHz, zwaar snel dus!!

  44. Ik heb hem sinds de vorige actie en nog geen problemen tegen gekomen ….ik heb mijn pc vol staan met films en games en nog werkt hij perfect deze PC is egt een aanrader en dan nog komt hij van aldi medion is wel een goed merk vind ik dan 🙂
    Greetz SYD.

  45. Als ik via msn messenger een persoon wou contacteren voor een gesprek kreeg ik de volgende foutmelding: “je audio- of videomogelijkheden zijn niet compatibel met die van de persoon met wie je contact wil opnemen”. Nadien werd het nog leuker en kreeg ik de volgende foutmelding “Er zijn problemen met het netwerk dat je wilt bereiken of met de computer die je wilt bereiken. Probeer het later opnieuw.”

    Ik vermoed dat het hier gaat om een netwerkkaart probleem. Een collega van mij heeft net hetzelfde voor. Is er misschien een bekend probleem met onze netwerkkaartjes? De persoon van de Medion helpdesk kon me alvast niet helpen.

  46. kunt ge gemakkelijk de grafische kaart wisselen? ik zou er een matrox willen insteken

  47. Wil de pc ook aan gaan schaffen. Ben ook van plan om die “17 tft monitor erbij te nemen van de aldi is die ook goed? weet iemand dit?

  48. Ik heb vandaag de 8008 gekocht. Met DVD-schrijver en 512 Mb … daar bouw je niet tegenop. Ik ben overstag gegaan vanwege de merk-componenten.

  49. Martin, Je moet even de datakabel omdraaien. Ik heb hetzelfde probleem gehad en dat was de oplossing. Als het goed is er een rode rand aan je kabel. Deze rode rand moet op pin 1 zitten. Dus gewoon even proberen. Mij ook gelukt. Succes

  50. Beste medebezitters

    Beste mensen

    Ik ben in het bezit van een Medion computer 2,66GB zonder a-drive, draaiende onder windows xp
    Ik heb vandaag geprobeerd een diskette station te installeren wat echter niet is gelukt.
    Ik heb uit mijn oude computer een 1,44 drive gehaald (vijf jaar oud) en deze getracht draaiende te krijgen in mijn Medion computer.
    Steeds bleef het lampje in het diskette station branden, maar als ik er een schijfje in deed en a ging activeren gebeurde er niets en kreeg ik de melding om een diskette te plaatsen.
    Het lampje bleef steeds branden.
    In mijn Bios heb ik de a diskette ” ge-enabled”
    Wie kan mij helpen??
    Wat is hier aan de hand?

    Groetjes en vast bedankt

    Martin

  51. Van NTFS naar FAT32 is zeker mogelijk!!! Maar je laat hem best staan op FAT32 daar hij dan nog DOS ondersteunt! Anders kan je het vergeten bij een crash!!!

  52. hhm mjah ik heb dus ook zo’n aldi pc
    khad em gelijk opengemaakt en bekeken.
    ik ben er dik tevreden mee.. ma kheb wel een floppydrive er 1 in late zette (kmaak toch nog wel vaak gebruik van floppies)
    ma voor die prijs is het egt goed van aldi…:D

  53. Als iemand die niet veel van computers afweet leek me de medium 8000 toch wel wat.
    Ik was toe aan een nieuwe en ben er ook redelijk tevreden mee, de klachten over de tvkaart (veel ruis en onhandig in gebruik) herken ik wel, ook vind ik de teletekst weg erg grof van lettertype. Over de rest kan ik niet oordelen daar is mijn computerkennis te gering voor.

    Afijn, mijn vraag ligt op een ander gebied: ondanks een virusscanner heb ik de win32/parite virus binnengekregen. Het monster vrat zich door veel bestanden heen. Ik heb deze moeten deleten. Voor advies heb ik de helpdesk diverse malen gebeld. Helaas het verkeerde advies gekregen, uiteindelijk heb ik de restore CD moeten gebruiken. Alles weer kaal en veel conflicten. Wat ik niet wist is dat er op de D en E drive tools en drivers staan, welke niet op een CD terug te vinden zijn! Updates van internet is ook niet mogelijk (aldus de helpdesk).
    De configuratie is speciaal voor de Aldi gemaakt. Oké, dom dat ik geen back-up heb gemaakt, nog dommer zal wel zijn dat ik niet weet hoe een complete back-up te maken.
    Ondanks het vele gescan met div. scanners dat er geen virus meer aanwezig is kreeg ik steeds de melding VIRUS gevonden op D: \System Volume Information en dan een rij letters en cijfers. Ik heb nu de hele dag hierop gescand ook met online scanners, maar deze vinden niks meer.
    Bij een zoekopdracht om het bestand te traceren wordt gemeld “niet toegankelijk”.
    VRAAG: Op welke manier krijg ik dit virus er uit?

    Als oplossing op het feit dat de bestanden op D en E drive aangetast zijn gaf de helpdesk aan dat ik dan de computer dan maar naar hun op moest sturen. Dat doe ik liever niet.
    Mijn VERZOEK is of iemand bereid is mij een kopie van de D en E drive toe te zenden. Dan kan ik deze bestanden op mijn eigen drive zetten, of is dat te simpel gesteld? En gaat het in de praktijk niet zo.

    Groet Bindert

  54. Ik ben in tegenstelling tot de mensen van de andere reacties juist zwaar ontevreden over de Aldi-PC.
    Ten 1e stonden er badclusters op de Hd en er kwamen er iedere dag meer bij. Dan moet je de medion opbellen voor 15 eurocent per minuut, kun je 40 minuten wachten.
    Krijg je uiteindelijk een van de niet van computers verstand hebbende medion medewerkers aan de lijn. Die medewerker beloofde dat er een monteur zou bellen binnen 1 a 2 dagen dat werd zon week. Vervolgens maak je een afspraak met de monteur, en op de afgesproken datum komt er een heel erg chagerijnige monteur die de Hd erinzet een beetje de bios instelt en binnen 5 minuten de deur weer uit was. Toen de monteur weg was kreeg ik meteen 5 foutmeldingen te verwerken dat de hd verkeerd geinstaleerd was en de computer liep vast. Vervolgens liep de computer nog steeds heel slecht, vooral in battlefield en ut2003(wat hij makkelijk zou moeten kunnen trekken als je naar de gegevens op papier kijkt). Vervolgens belde ik de medion op en vertelde wat er aan de hand was en deze (niets van computers afwetende) medewerker was tot de conclusie gekomen dat het aan mijn muis lag, toen het dat niet bleek te zijn beweerde hij dat ik de stekker maar eens opnieuw in het stopcontact moest steken (jaja heel erg proffesioneel ehum). uiteindelijk zei hij dat ze wel een monteur zouden sturen met een nieuw moederbord, ik had zoiets van hoezo nou weer een nieuw moederbord??? Dus ik zei doe er dan maar meteen nieuw geheugen en Processor bij. En weer beloofde de medewerker dat de monteur binnen 1 a 2 dagen zou bellen en dat werd zo’n anderhalve week, en ik moest er uiteindelijk zelf achteraan bellen. Met de monteur werd een afspraak gemaakt. Het bleek dezelfde oer-chagerijnige monteur te zijn en propte het nieuwe spul erin en was weer snel weg. De computer loopt nog steeds niet goed met alle testprogramma’s haalt mijn computer veel minder dan ie eigenlijk zou moeten halen. Dus ik heb maar een nieuwe kast gehaald met een 300 watt voeding (god-bless hoef ik dat medion teken ook niet meer te zien) en loopt wel iets beter maar nog steeds onspeelbaar voor games. Dus ik er nog 256 gehugen bij kopen maar dat heeft ook niet veel invloed gehad. Dus hoogst waarschijnlijk ligt het aan de videokaart. Maar ik mag van mijn ouders die medion niet meer opbellen omdat ze geen zin meer hebben om die chagerijnige monteur in huis te krijgen. maarja ik ben tot de conclusie gekomen dat ik mooi in de val ben gelokt met die MD8000. En het verbaast me dan ook dat er zoveel positieve reacties zijn op deze computer. maarja ik denk dat ik mijn onderdelen maar ga verkopen en een amd xp2400+ koop met een nforce2 en een ati radeon 9500pro

    Maar Ik ben echt heel maar dan ook heel erg ontevreden met dit medion geval

    Matthijs F. (matthijsje555@hotmail.com)

  55. Ik heb een probleem met het afspelen van cd`s en dvd`s .
    Als ik ze afspeel dan is het net of het beeld en geluid af en toe een paar seconden inhaald (je ziet het beeld even doorschieten als het ware). Er zit geen vast patroon in de ene keer na b.v. 5 min. dan na
    2min. en dan weer na 10 min. Dat doet hij op de cd-speler en op de dvd-speler. Ik heb de helpdesk gebelt en die adviseerde mij:
    back-up D openen driver openen ide openen en dan set up exe.
    Maar daar heb ik geen baat bij gehad. Weet iemand een oplossing voor dit probleem.De tv kaart werkt niet optimaal,als ik tv aanklik dan
    begint hij de helft van de tijd met ruisen op de speakers dan klik ik even b.v. instellingen aan meer niet en dan terug naar tv en dan is hij wel goed. Verder is de MD 8000 een prima computer.

  56. vraagje mensen,is er nog plaats in de pc voor een diskettestation,laat het mij weten .(mss vanvoor in de connect xl )

  57. vond dat mijn medion md 8000 ook wat te warm werd (nu 43° maar soms ook 57°) dit kan eigenlijk geen kwaad, een p IV kan je ook zonder koeler laten draaien (in tegenstelling tot een AMD), intel heeft een technologie in deze processor ingebouwd dat hij nooit overhit.
    als je hele kast te warm word moet je gewoon je zijkant openvijzen, help al veel.

  58. DVD LTD-165A (DVD X LTD-165 RAL 7035 was defect en is vervangen door DVD LTD-165 (DVD ROM LTD-165 16 SPEED LITE. Is dit hetzelfde type?

  59. Ook ik heb een zo’n Medion Titanium MD8000 van de Aldi. Al eerder vorig jaar ook de MD9035 Video Camcorder bij de Aldi gekocht. Daarmee heb ik video-opnamen gemaakt met 16-bit geluid. Via firewire kan ik dit niet goed naar de PC krijgen: wel beeld, geen geluid. Opnamen met 12-bit audio lukt wel. Wie weet hoe ik mijn vele uren 16-bit vakantie-opnamen toch op de PC krijg?

  60. Sam…..

    Merk je dat de Ti4200 maar geklokt is op 225 Mhz als deze klacht typt in dit panel?
    Wordt je scherm dan rood of groen?

  61. Wat ik wel vreemd vind is dat de core snelheid van de Ti4200maar geklokt is op 225 Mhz ( Het RAM is trouwens ook lager) dan normaal. K’had eens rondgekeken op het net en daar waren alle kaarten geklokt aan de standaard van 250 Mhz (en sommige zelf aan 275 ). Is dit dan een goedkopere versie of iets anders?

  62. Weet iemand of NVidia WDM driver NVWDM17U.exe gedownload moet worden voor mijn Medion Titanium MD 8000?

    Groetjes

  63. Ik heb de oplossing al gevonden voor het kiezen van de audio en video mappen. als je dubbel klikt op de lijn met de liggend dubbele punten je kiezen waar je het wil opslaan.

  64. Ik heb een micromaxx systeem met volgens mij exact dezelfde configuratie als de medion pc (die van mij komt bij AH vandaan). Ik heb het geheugen ge-upgrade naar 2x512MB PC2700 DDR, maar nu blijft het syteem hangen bij het opstarten. Ik kan ook niet in de Bios setup komen. Iemand een idee ?

  65. ik heb ook een aldi pc gekocht. zalig pcke!! alleen je moet er wat meer geheugen(256Mb) insteken en alles is opgelost !! ik heb ook helemaal geen problemen met de cooling maar bij mij staat die ook in een openruimte mss heeft dat er iets meetemaken? greetz

  66. Kan iemand mij vertellen hoe ik de mappen met video en audio kan verplaatsen van de E kleine recover partitie naar de C of D partitie kan verhuizen.

  67. Kan iemand mij misschien vertellen waarom mijn beeldscherm zwart blijft als ik via de Windows Update site de nieuwe Nvidia Display Driver installeer? Ik heb toen ik deze MD 8000 heb gekocht ook al eens nieuwe drivers geinstalleerd van de medion site, met goed resultaat. Maar toch verschijnt sinds enkele weken via de Windows Update site dat er een nieuwe Nvidia driver beschikbaar is maar als ik deze installeer blijft mijn scherm dus zwart. Iemand een idee??? Alvast bedankt.

  68. Guus,

    Mbt partitioneren en PartionMagic het volgende: Op duitse sites ben ik veel narigheid tegengekomen waar het PartitionMagic (7 en 8) en de 120 Gb HD van deze Medion PC. Dat schijnt geen goede combinatie te zijn.
    Je kan de HD volledig opnieuw formatteren en naar behoefte partitioneren (wat ik je aanraad). Vervolgens alle programma´s en drivers vanaf de bijgeleverde CD’s opnieuw installeren. De `Retten` cd’s lieten mij lelijk in de kou staan, vertrouw daar niet blind op!
    Windows-XP biedt overigens de mogelijkheid om een FAT32 partitie achteraf om te zetten naar NTFS.

  69. Guus, een andere mogelijkheid is: 3 partities aanmaken. Partitie 1 (boot) FAT32 – Partitie 2 NTFS (WinXP) – Partitie3 FAT32 (WinMe).
    Het eenvoudigst is echter mijn eerder genoemde oplossing met 1 Partitie C. – NTFS (New Technology File System) werkt iets efficienter dan FAT32 en een betere bestandsbeveiliging is mogelijk.

  70. Guus, Ik ben niet zo weg van Partition Magic i.v.m. NTFS, ik heb er weleens problemen mee gehad. De BIOS heeft niets met jouw probleem te maken. Jij wilt WinMe en WinXP installeren, dus moet je FAT32 formateren. Mijnsinziens het beste alles opnieuw opzetten en 1 partitie C aanmaken. Ik vind al die verschillende partities zo gecompliceerd en verwarrend. Backup van belangrijkste gegevens kun je eventueel op een CDRW zetten. – Ik heb twee harddisks en een externe harddisk en kopieer direct met Iomega QuickSinc naar die externe harddisk en regelmatig naar DVDRW. – De drivers voor WinXP zitten op de MedionDisk. Ik vind die restore CD niet zo belangrijk. Alle software kun je gewoon installeren. Als het niet lukt doe je het nog een keer, net zo lang tot het werkt. Zo leer je het!

  71. Jaques, mijn hoofdprobleem is “funktioneren de speciaal geprogr. Medion’s OEM WindXP en alle meegeleverde OEM Software-programma’s nog goed na een nieuwe partitionering en installaties, liggen Medion’s “Bios Lock” en bepaalde Medion bios instellingen niet dwars, met, na aanwending van Partition Magic, bijv. volgende installatie: volversie WinMe op C, Medion’s WinXP verhuisd naar D, Backup files naar E, Restore files naar F, CDRW naar G, enz.

  72. Guus, …WindowsMe ondersteunt geen NTFS. De boot drive met Partition Magic omzetten naar Fat32. Of beter de hele schijf Fat32 formateren. Daarna eerst WinMe installeren en daarna WinXP. Je kunt dan bij het opstarten kiezen welke Windows je wilt gebruiken.

  73. Hoe krijgen we Windows Me en Windows XP SAMEN op Titaniums’ 120 GB harddisk, zodat we de Titanium MD-8000 OOK kunnen gebruiken voor games die alleen op Windows Me werken. Onze harddisk is VOORgeinstalleerd: Boot (C) (Windows XP, NTFS, 56 GB) / Backup (D) (NTFS, 43 GB) / Recover (E) (FAT 32, 13 GB, Free 7 GB). Ik heb de vraag een maand geleden schriftelijk aan Medion voorgelegd, maar ik kreeg (nog) geen antwoord. Wij zijn zeker niet de enigen die ermee zitten. We zouden blij zijn als iemand van jullie zou kunnen uitleggen of het kan, en zo ja, hoe te werk te gaan ? Alle tips zijn welkom.

  74. Dat zijn geruststellende tips waar velen onder ons zeker wat aan hebben. Ik begrijp nu ook dat het test-oordeel van Sisoft over Ram-upgrades zeker niet van toepassing is op familie-gebruik en op mensen als ik en mijn game-liefhebbende zoon. Ik zet er dus 512 Mb bij, en ben zo dik tevreden. Bedankt Jaques en Peter, bedankt ook Diskidee.nl !

  75. Beste Guus, een reactie op je geheugen vraag. Mijnsinziens is voor de meeste gebruikers 256 MB ram ruim voldoende. Je zou er een 512MB module kunnen bijzetten, dan gaat het 1 of 2 seconden sneller. Tegen de tijd dat er meer nodig is heb je al lang een nieuwe computer en is dit systeem verouderd. Laat je niet opjutten met al die getallen en …euro’s.

  76. hoi guus
    het klopt, 256 DDR geheugen was een beetje te weinig voor de Md 8000
    ik heb er zelf twee keer 512 DDR in zitten van het zelfde merk samsung
    dit vindt ik een mooi stabiel geheugen en mooi snel.
    die vraag van 1024 module weet ik niet als die er zijn

    groetjes peter

  77. Waar blijven jullie opbouwende reakties over het gelimiteerde geheugen van de Titanium ?

  78. Beste jaques hier met peter sorry sorry
    Van die opmerking ik snap het wel in dit forum kwam het wel vaak voor
    Oké groet peter

  79. Over verhitting

    Hi meneer diepvries
    Als je niks beter toedoen heb met die rare opmerking
    In de diepvries met zulke op opmerking schiet je niks mee op

  80. Ik heb regelmatig een blauw scherm met de medion 8000.
    Het enige wat ik dan kan doen is de uitknop in te drukken.
    Daarna de voedingskabel eruit en een paar keer de voedingschakelaar aan en uit te zetten en vervolgens de voedingskabel er weer in. Wat een gedoe.
    Wordt dat ding te warm? of wat anders?

  81. Geheugen module, hoe groter hoe beter! Bij de test van ons motherboard duidt Sisoft 2003 aan “Mainboard has too few memory slots (just 2). Upgrading the memory may be difficult or expensive”. De beschikbare plaats moet dus goed benut worden. Met het OOG OP DE TOEKOMST dus geen 256Mb module bijkopen, zo mogelijk zelfs geen 512Mb module, maar DIREKT EEN 1024 Mb MODULE BIJSTEKEN. Wie is het daarmee eens ? Kan iemand van jullie aangeven of 1024 Mb modules al leverbaar zijn, of in de nabije toekomst ? En waar ?

  82. Ik heb de oplossing gevonden voor die oververhitting:
    Gewoon in de diepvries gezet…De monitor, muis en toetsenbord natuurlijk niet…

  83. hi
    Probleem met het opstarten kende ik, dat het wel 10 minuten duurde
    Eerst dat zwarte scherm in het begin, toen met Windows XP
    Oké, nog niet last mee gehad.
    Kan het probleem ook zijn dat voeding van de aldi computers allemaal 250 watt hebben, terwijl ze normaal gesproken 330 watt moeten.
    Oké, verder top computer maar is er al oplossing dat de computer zo heet wordt. dat die slecht gekoeld worden. weet iemand ook een oplossing
    Oké, ik hoor wel groetjes

  84. Ik heb ook een medion 8000 computer. Ziet er leuk uit.

    De mijne (en naar ik neem ook andere) heeft een bug. Een maand zonder problemen gewerkt. Een paar dagen geleden echter, kreeg ie bij het opstarten problemen.
    Ik zat 2 minuten te kijken naar een Bios scherm (biosversie, ‘kies dit voor veranderen bios’ e.d.) Toen kreeg ik 10 seconden het bekende xp home opstartscherm, toen een zwart scherm (ja helemaal zwart). Dit duurde meer dan 5 minuten en toen herstarte ik. Het proces herhaalde zich. Bellen met de helpdesk leerde dat dit hen een bekend echter niet begrepen probleem was. Oplossing: voedingskabel erachter uittrekken en een paar keer de powerswitch achter op de computer aan en uitzetten. Dan de voedingskabel er weer in. Dit heb ik nu 2 keer gedaan. Een ander punt heeft er waarschijnlijk mee te maken: tijdens het werken opeens een blauw of grijs scherm: niets meer te doen: uitzetten die computer!!!!!!
    Leuk is anders. Trouwens ik heb dit probleem ook op een duitse site gezien, die ga ik hier ook over inlichten (als ik mijn inlogcodes krijg). in ieder geval ik wacht met uitbreiden voordat dit probleem opgelost is.

  85. Jullie Europeanen betalen slechts EURO 1199.- tot 1249.-, had ik dat geweten ! Ik ben een Nederlander die in het “eiland” Zwitserland woont. Interdiscount verkoopt ons hier precies hetzelfde apparaat voor veeel duurder: CHF 2008.- = EURO 1380.- Het motherboard heet hier echter “MD-5000” i.p.v. jullie “Titanium MD-8000”.

  86. update over warmte:
    ik heb nu meet-software van MSI gedownload(pc alert4) en die geeft 33 graden celsius aan(idle) en 58 bij burn-in tests. Start ik tegelijkertijd MBM op dan flipt ie gelijk en komt er 85 graden op elke metertje te staan(net als bij sisoft sandra). Aangezien ik mijn vingers nergens aan brand als ik de kast open en dingen aanraak, concludeer ik dat alleen de meter van MSI werkt. Dus het valt mee met de hitte-vorming denk ik..Wel raad ik aan om dat lelijke medion plastic-geval eraf te slopen zodat er meer lucht in/uit de kast kan.

  87. Bij het aansluiten van mijn analoge videocamera via een S-videokabel, heb ik wel beeld maar geen geluid.
    Heeft iemand hiermaa ervaring ?

  88. @Piet van der Plas
    als je problemen met het geluid hebt met het spelen van Harry Potter moet je even de nieuwe driver bij http://www.avance.com/
    downloaden, werkt perfect.Ik ben zeer tevreden met de Pc van de Aldi en wat de temperatuur betreft valt het best mee ik heb de kast nu dikke 4 weken continue aan staan en kan niet zeggen dat hij extreem heet wordt.

    Succes ermee!!

    Groetjes michael

  89. Ik heb de MD8000 nog niet open gehad: is er nog ruimte voor het aanbrengen van een echte capture-kaart?

  90. Ik heb hier ook een Aldi MD8000 pc staan. Ben gister met 8 man wezen multiplayen. Met Battlefield verliep grafisch alles behoorlijk soepel. Op een AMD 2600XP stotterde het beeld soms weleens, terwijl daar ook de nieuwste drivers op stonden.
    Ik vind het gewoon een super aankoop!

  91. Voor alle duidelijkheid
    de aldi pc is helemaal niet gekoeld
    ook het moederbord is van slechte kwaliteit
    het is heel beperkt en je kan dus niet uitbreiden
    de pc loopt heel warm
    maar de cpu koeler en de 3d koeler zouden het moeten trekken
    iemand reacties?

  92. Harry Potter 2 Geheime Kamer (spel) geeft een erg slecht, krakend geluid alleen op deze PC. Alle andere spellen (MOHAA, BF1942) draaien perfect. Iemand dezelfde ervaringen of een idee van de oorzaak?

  93. Ik probeer een DVD af te spelen en het beeld op de TV te laten verschijnen via de Scart ingang (via de S-video uitgang van de grafische kaart)
    Het enige wat ik zie op TV is een zwart wit beeld en geen klank.
    Hoe los ik dat op ?

    De PC wordt verschrikkelijk warm. Dat kan de levensduur alleen maar doen afnemen en dat vind ik zonde voor zo’n mooie PC.
    Heeft iemand een oplossing ?

    Thx
    emmanuel.mouton@sciatl.com

  94. De partitie indeling is een beetje vreemd. Ik heb deze aangepast met
    Partition Magic 8.0. Deze kan de meeste file systems aan. Verder is versie 8.0 geschikt voor schijven groter dan 80GB.
    Laat de Recovery partitie op FAT32 staan, maak er geen NTFS van anders kunnen boot disks deze partitie niet herkennen en valt er dus niets te restoren.

    Een probleem wat ik heb is als ik de BIOS laadt mijn scherm ovaal wordt, maar niet altijd.
    Heeft iemand hier een oplossing voor?

  95. ik heb sinds enige tijd dus ook deze aldi pc. Wat mij opvalt is dat volgens motherboard monitor de temparatuur van de cpu rond de 78graden celcius ligt als ie idle is. Bij volle belasting loopt dit op tot wel 85 graden!! Volgens mij is deze pc zeer slecht gekoeld. Kan iemand mij tips geven omtrent dit probleem? Graag melen naar michel@headland.nl

  96. Medal of Honour. Als ik de resolutie in die spellen op 1024×768 (i.p.v. 640×480 !!) zet trekt het beeld krom. Dat zou toch gewoon goed moeten gaan? Weet een van jullie misschien hoe ik dit kan
    klopt dat moet gewoon goed zijn ik weet niet wat beeld scherm heb
    maar je kunt toch gewoon ff met vernieuwingsferguentie 85 hertz
    maar ik heb geen brobleem met Medal of Honour
    oke anders weet ik het ook niet

  97. Ik heb een probleem met het beeld in de spellen Unreal 2003 en Medal of Honour. Als ik de resolutie in die spellen op 1024×768 (i.p.v. 640×480 !!) zet trekt het beeld krom. Dat zou toch gewoon goed moeten gaan? Weet een van jullie misschien hoe ik dit kan verhelpen?

  98. ik heb problemen gehad met mijn aldi pc de cdrom/ dvd speler liet het af weten,de helpdesk gebeld en binnen vier dagen was er een monteur langsgekomen en de speler uitgewisseld!
    kortom ,perfecte service!!!

  99. wie weet hoe je de toesten internet en E-mail van het toetsenbord anders kan instellen Verder een mooie pc voor een leuke prijs

  100. Prima PC voor goede prijs! Is m’n tweede PC (PIII 667MHz) via de ALDI. Nooit problemen gekend. Mis floppydrive helemaal niet. Hoe is de compabiliteit met andere netwerkkaarten? Weet ie hoe de niet juist getunde zenders verwijderd kunnen worden? Ben de vraag al eerder tegen gekomen….

  101. Ik heb de mooie aldi pc gekocht Ik ben er erg tevreden mee, maar voor extra geheugen moet ik ff voor sparen. Als ik de computer gebruikt vind ik dat de harde schijf nog wat remoerig is, of hoort dit bij de schijf van seagate. Verder een top computer. Ik hoor wel.

  102. hebben jullie geen problemen met de warmte in de case
    ik haal soms 50 graden.
    Er zit alleen maar een koeler op de cpu .graag reacties aub
    dank u .

  103. even terugkomend op mijn voorgaand probleem, 3 postings terug:
    Scherm is nu ok. Er is een bekende bug met de drivers voor de Nvidia videokaarten. Ook al zet je je refreshrate in windows op 100 of 120hz, de werkelijke waarde op je monitor is maar max 75hz.
    Dit probleem is op te lossen met het programma powerstrip.
    bij display profiles -. configure —- advanced timing options en vul hier bij vertical geometry bv 100hz in.

    suc6

  104. Ik heb de Aldi pc al twee weken in huis. Probeer om analoge video opnamen (video 8 van Sony) om te zetten naar digitaal en dan te branden op VCD. Met het programma Power director lukt dit aardig alleen een aantal problemen: geluid is veel te hard. Op het scherm is bij groot beeld “blokkerig”. Afspelen op de (stand alone) DVD speler is een drama. Beel is haast niet te herkennen. Mijn vraag is welke capture kaart er in zit om het beeld van analoog naar digitaal om te zetten? Of moet ik nu een dure capture kaart (van bijv Pinnacle) gaan kopen. Ik maak gebruik van de tulp aansluiting (geel) voorop de PC.

  105. T.a.v. Soylent Green

    Ik had hetzelfde geluidsprobleem, even de patch gedraaid zoals eerder in dit forum aangegeven, en het probleem is opgelost.
    Downloaden bij medion.de +/- 50Kb

    Suc6.

  106. Ik heb vanmiddag ook de pc aangeschaft. Mooi apparaat.
    Echter de beeldkwaliteit die de kaart levert valt me tegen. Ben al jaren een trouw Matrox gebruiker, dus dit valt vies tegen, of het werkt niet lekker.
    Refresh rate maakt niet uit. Als je dichtbij het scherm kijt, zie je het licht trillen. Monitor is een iiyama 22″, dus ook OK.
    iemand ideeen hierover?

  107. De Aldi Computer is in Spanje tekoop voor 999 euro in plaats van de 1299 euro hier in Nederland De prijs van deze computer in USA is $899,- En dacht hier verdient de Aldi niets aan.

  108. Peterbark,

    Mijn collega en ik hebben dezelfde problemen gehad met Word.
    Gewoon met de meegeleverde cd-rom de installatie repareren en de problemen zijn opgelost.

  109. In word krijg ik problemen tijdens het typen.
    Ik krijg een foutmelding MSGRNL32.dll
    Wie heeft dit ook en ken mij vertellen hoe ik dit moet verhelpen!!!!!

  110. hallo m,n dvd speler is al naar de filisteinen,hij werpt niet meer uit,tijdens met de boot heeft ie moeite met het scannen van de ide apparaten,helpdesk gebeld en binnen 2 werkdagen neemt een sevicebedrijf kontakt op, ik ben benieuwd!!
    jullie horen het vevolg!

  111. Ik heb ook zo’n MD 8000 titanium monster gekocht afgelopen week. Ben er zeer tevreden over, behalve de software: o.a. musicmatch is niet op cd te vinden of wel? Wat betreft de garantie, heb de TD aan de lijn gehad en die vertelden me dat de garantie niet vervald bij het zelf toevoegen van componenten, mits dit proessioneel gebeurd. Op eigen risico dus. De software garantie vervalt bij verlies door formatteren e.d. Dus: maak back-ups raadden ze me aan, en zet deze op cd. Wetn jullie of je die programma’s op de c: schijf ook kunt kopieren zodat je daar een back-up van hebt? Ik maak ook een image met ghost 2003 van de HDD just in case…
    Verder een prima systeem, afgezien van de vreemde partitie indeling.

  112. Als je een Mercedes wilt rijden dan ga je ook niet bij de Ford dealer naar binnen om hem te vertellen wat Ford allemaal aan de auto’s moet verbeteren om ze als Mercedes te laten rijden. Hij zou ze dan ook niet meer voor een Ford prijs kunnen verkopen. Aldi zet met € 1249 een fantastische computer op de markt. Aldi heeft wereldwijd meer dan 5000 vestigingen. Je kunt er dus gerust van uit gaan dat Aldi 100.000 tot 200.000 van deze pc’s binnen 1 week verkoopt. Ik heb bewondering voor zo’n prestatie. Ntuurlijk is er altijd wat te verbeteren, maar wat mag het dan meer kosten? Als aan alle verzoeken in deze reacties was voldaan (XP proffessional, a-drive, meer vrije pci slots, meer geheugen, enz.) dan was de prijs veel hoger geweest en had ik hem niet kunnen kopen. Dit is een perfect produkt voor 95% van alle pc gebruikers, van spel tot photoshop, van internet tot boekhouding en van muziek tot dvd speler. In combinatie met de 17″ tft monitor (wat is dat beeld scherp!!) en de dolby surround boxen van Medion heb ik een juweel van een combinatie. Bedankt Aldi, perfecte actie!

  113. T.V.-Kaart gaf ” groen stilstaand scherm ” geluid was ok . Na uit – en inpluggen T.V.-kaart probleem opgelost .( waarschijnlijk slecht contact )

  114. Aldi computer is beslist z’n geld waard.
    ’t Kan natuurlijk altijd beter en sneller….en nog sneller, echter voor 1249 Euro is dit een goed produkt tegen een concurrerende prijs.
    Mijn kritiek is:
    1. De kast zou zonder die gekke klepjes en schuifjes moeten, probeer er eens op een normale manier een DVDWriter in te zetten!….dan moet je gaatjes boren, anders heb je een gekke constructie. Leuk voor de Marketing, echter een verschrikkelijke techniek.
    2. Een floppy drive is toch wel handig, echter is gemakkelijk zelf in te bouwen voor een paar euro. (de ruimte is er)
    3. Waarom slechts een 80 aderige utra dma kabel?
    4. 8 AGP Sloten?!?!
    5. MsWord geeft fouten, maar daar kan de computer niks aan doen.
    Vermoedelijk is Bill Gates te druk met geld tellen.

    Meer Ram geheugen, WinXPProf., etc.. is duurder, dus als je dat wilt moet je dat gewoon bijkopen.
    Snellere harddisks zoals de nieuwe WesternDigital met 8MB cache zijn ook duurder en beter -http://www.westerndigital.com/products/products.asp?DriveID=38

    Tips voor verbeteringen:

    * Download de snellere SiS IDE Driver op:
    http://www.msi.com.tw/program/support/driver/dvr/spt_dvr_detail.php?UID=355%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20&NAME=MS-6585

    * Download de snellere NVIDEA Detonator 40 driver op: http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp

  115. Echt een perfecte PC. nieuwe drivers van Nvidia gedownload, floppy drive ingebouwd…alleen inderdaad nog wat extra geheugen inbouwen…..en inderdaad ook jammer dat er geen reset knop op zit en een HDD lampje….maar volgens mij zit er op de MOBO wel 2 pinnen voor een HDD lampje…

  116. Echt een perfecte PC. nieuwe drivers van Nvidia gedownload, floppy drive ingebouwd…alleen inderdaad nog wat extra geheugen inbouwen…..en inderdaad ook jammer dat er geen reset knop op zit en een HDD lampje….maar volgens mij zit er op de MOBO wel 2 pinnen voor een HDD lampje…

  117. Misschien een idee : http://produkte.zdnet.de/test/51/2/2268.html

    Ein Tuning-Tipp für Käufer des Rechners: Installiert man den aktuellen Sis 961 IDE-Chipsatz-Treiber aus dem ZDNet Treiber-Channel statt des verwendeten Microsoft-Standardtreibers, erhöht sich die Performance von 37,4 auf 38,7 Punkte (Content Creation) und von 56,0 auf beachtliche 59,8 Punkte! Im Festplatten-Test Business Disk Winmark verdoppelt sich die Leistung sogar, von 5230 auf 11400 Punkte.)

    MMM even uitproberen vanavond met de nieuwe detenator drivers…

  118. Op de HCC beurs een 256 ddr memory gekocht. Thuis gekomen blijkt het exact de zelfde als reeds geinstalleerd te zijn. n.m. samsung 256 MB 333MHZ. kosten 92 euro. Adres X-Ray systems te nieuw Vennep (NL).

  119. Ik vind de partitie-indeling onlogisch en ongelukkig. Hoe zijn de ervaringen met Partition Magic op deze machine? Welke versie werkt succesvol en wordt NTSF ondersteund?

  120. Ik heb in verband met het ontbreken van een A-drive op de HCC-dagen een USB-drive (64 MB, dus wel 40 floppy’s) gekocht voor 39,= euro. Wat een uitvinding en wat handig die USB-slots aan de voorkant.
    Heb wel 512 Mb bijgeprikt. Werkt nu super en vergeet het ontbreken van de A-drive.

  121. DJ…CL staat voor CAS Latency (betekent vertraging/wachttijd) en heeft te maken met toegangstijden. Standaard DDR-geheugen is CAS2.5, het snellere type is CAS2. Voor de Aldi-pc: mixen is niet aan te raden, je koopt dus best het type CAS2.5 aangezien het geheugen van de Aldi-pc ook CAS2.5 is. Normaal levert 512 MB + 256 MB geen problemen op zolang ze maar aan dezelfde snelheid kunnen werken (DDR333 of PC2700).

  122. Beste PC kenners,

    Ik wens me extra RAM aan te schaffen voor deze machine. Maar twijfel tussen een lat 512 MB DDR 2700 CL2.5 of een lat van 256 DDR 2700

    Wat betekent die CL2.5 (voltage?) en werkt die in de ALDI PC? Kan ik de originele 256 RAM lat en dergelijke 512 DDR 2700 CL2.5 combineren of niet?

    Alvast bedankt

  123. Ik heb me vorige week ook de aldi-pc gekocht en ik moet zeggen op gebied van hardware is het momenteel de top(behalve het weinige geheugen).
    Softwarematig daarentegen vind ik het een flop.
    – Ik had hetzelfde probleem van Birgen Cosman (26 november 2002), nl. een fout bij het oproepen van de instellingen van de VGA-kaart, ik heb de drivers erafgesmeten en opnieuw geïnstalleerd en toen werkte het.
    – ik kreeg enkel geluid als powerdvd draaide, eerst geprobeerd door powerdvd eraf te smijten maar dat hielp niet, daarna de drivers van de geluidskaart eraf gesmeten en opnieuw geïnstalleerd en toen werkte het wel.
    – Het TV-kaartje(of de software ervan) kan waarschijnlijk geen hyperband aan(ik kreeg oa JimTV en TMF niet) en ook is er geen fijntuning mogelijk bij slecht afgestelde zenders, ik heb dit opgelost door er mijn video tussen te steken en deze als tuner te gebruiken.
    – Alle Power-softwares zijn geen volwaardige versies, bij powerdirector-pro kunt ge bvb geen DVD-kwaliteit schrijven zonder een (duur te betalen) upgrade te doen. Je moet maar eens gaan kijken naar http://www.gocyberlink.com/english/cyberstore/cyberstore.jsp .
    – De Nero-versie werkt enkel met de huidige cd-writer(heb ik ondervonden toen ik hem op een andere PC wilde installeren), dit betekent dus dat als je bvb over 2 jaar een andere cd-writer koopt je Nero in de vuilbak mag smijten.

    Conclusie : als je als leek deze pc gekocht hebt ben je gezien !

  124. Leuke PC tot ik een DVD brander ging inbouwen (Philips) in plaats van de Sony brander.
    Het openen van het laatje ging dus niet meer, die kwam tegen de voorkant van de “design” kast aan.
    Probleem is opgelost door de voorkant van het klepje van de brander te verwijderen, maar dit had toch wel anders gekund!
    Geheugen inbouwen gaat ook niet echt makkelijk (videokaart zit in de weg) maar goed dat hoef je maar 1 keer te doen.
    Voor de rest een super pc voor het geld.

  125. Mijn reactie op de nieuwe Aldi Medion PC, 27 november 2002.
    Precies een week geleden kocht ik de PC bij de Aldi op de hoek met monitor 19 inch voor 1458 euro incl monitor dus. Heb eerst de meeste software erafgegooid en hem naar mijn eigen gewenste configuratie gebracht. Oude PC verkocht en 256MB geheugen en een Floppy aangeschaft, er is niet veel ruimte in de kast maar met een beetje geduld lukt het wel, let bij het Floppy station wel op het rooie randje van de IDE kabel, wat staat voor PIN1. (kijk naar de ide aansl v/d DVD en Writer) En vergeet vooral je FLOPPY niet aan te melden in de BIOS !! Toen ben ik aan het testen gegaan heb TWEAK XP gedownload gratis 50 X probeerversie en heb het systeem volledig getweakt, is makkelijk te doen, gewoon proberen. De eerste echte test heb ik gedaan met MAD ONION 2001SE en MO 2002. Ik scoorde maar liefst 10998 punten met MO2001SE, mijn broertje kocht vorige maand een PC met een Athlon 2400+ CPU,GF4MX en 512 MB DDR333 (1799 euro incl Monitor) en scoorde hiermee maar 6600 punten en dat is nog minder dan ik met MO2002 scoorde, namelijk 6800 punten!!
    Heb daarna de TV en RADIOkaart getest, prima geluid en beeld, clipje van MTV opgenomen met de bijgelevetde TV/Radiokaartsoftware en wilde die clip als VCD branden met NERO om hem in mijn gewone DVD speler (dus niet die in de PC) af te spelen, dat lukte pas nadat ik een patch van 24 euro had gedownload bij NERO, maar dat heb je nu eenmaal met uitgeklede oemversies. Maar het uiteindelijke resultaat mag er zijn. Ook DVD’s afspelen en CD’s branden gaat uitstekend en naar wens, prima snelheid, is niets mis mee. Ook het uitlezen van mijn CompactFlash kaart v/d digitale camera verliep uitstekend. Voor degene die geen FLOPPY willen inbouwen is die kaartlezer een uitstekend alternatief. Ook het stille geluid van de PC bevalt mij uitstekend. Heb ook al verschillende GAME’S gespeeld en ben zeer te spreken over de beeldkwaliteit, heb wel eerst de nieuwe NVIDIA DRIVER gedownload. Ook de netwerkkaart verleende direct zonder enige problemen zijn diensten om via de kabel op internet te komen.Ik ga de komende dagen nog meer testen en meld mij daarna weer aan het front. Tot nu toe ben ik zeer te spreken over de resultaten ! Deze PC koop je echt nergens anders goedkoper, je kunt hem er zelfs niet zelf voor bouwen. Tot nu toe ben ik incl FLOPPYdrive en extra geheugen totaal incl Monitor 1571 euro lichter maar ik denk wel dat het daar bij blijft. In ieder geval een TOP PC voor een uitstekende prijs !

  126. Voor de TV-kaart geluidsproblemen is er een patch beschikbaar. Navigeer via: http://www.medion.de – Service Pool – Treiber & updates – Neuzugange – Power Cinema Reg. Patch (50Kb). Je kunt daar ook de nieuwste drivers voor de TV-kaart downen (8Mb), vernieuwing: ‘DVD-kwaliteit’ opname (video = 5000kbps).

  127. wel wel hoor ze klagen,ik vindt persoonlijk dat die aldi pc’s wel het beste is wat he kunt kopen,de reden waarom die aldi pc zo goedkoop zijn heeft alleen te maken omdat ze in grote hoeveelheden gemaakt zijn.en bij de pc boer niet.
    alle ik ken toch nog geneen pc boer die er 20.000 maakt in een keer
    is het niet,laat ons eerlijk zijn.
    natuurlijk is het handiger als he ne pc bij de pc boer koopt.
    is er een probleem dan kan die dat onmiddelijk oplossen,bij aldi moet he hem opstuuren en dan zit he 2 a 3 weken zonder pc.
    maar die keuze moet he maken tegenover de prijs.een aldi pc open doen en eraan prutsen is gelijk uwe garantie in de vuilbak smijten.
    want dan heeft aldi een reden om te zeggen dat dit veroorzaakt werd door uw toedoen. en vervalt uwe garantie.Ik maar ook mijn pc zelf
    en ik weet voor die prijs kunt he dat niet maken ,nog kopen.
    de processor en moederboard alleen kost al snel 20.000 fr of 500€
    en van de monitor spreek ik nog niet.
    Neem maar van mij aan dat 256 mb of 512 niet zo echt veel verschil maakt.tenzij he echt 3d studio max of zo begint te draaien das een andere zaak en bij aldi weten ze dat ook.
    maar hoe dan ook diskidee heeft gelijk voor die prijs kunt he deze configuratie nergens kopen ,zelf niet buiten belgie.
    zo ziet u maar.
    marnix.

  128. Ik heb de pc zelf getest, goede kwaliteit,
    Ikzelf werk dagelyks aan computers,is ook men job,maar voor die prijs kan ik hem zelf niet in elkaar steken.Bij dell gaan er ook onderdelen kapot , zelfs als we de computer de eerste keer opzetten.
    Koop je een pc in losse onderdelen, dan heb je 1 jaar garantie, hardeschijf drie jaar, nu toch nog,in amerika 1 jaar op harddisks
    Aldi geeft drie jaar goeie service, Zoals wij dat doen voor fujits -siemens computers.
    Heeft er iemand de laptop gekocht, met die desktop cpu een, paar weken terug en wat vonden jullie daarvan?
    Thx

  129. Ik heb net ook de nieuwste drivers van nvidia gedownload (zie eerder bericht van Birgin Cosman). Het is verbluffend hoeveel scherper mijn tft-scherm nu is. Goeie tip.

  130. ik was van plan zelfs een pc te bouwen,maar alleen de onderdelen los koopen kosten bijna het dubbel van de aldi pc
    de monitor is fantastisch zeker voor 200€ ,ik vrag mij af wat aldi darop gaat verdienen, volgens mij nog geen 100€ per pc

  131. Graag toch wat opmerkingen met de verkoop van PC’s in supermarkten! Ik lees dat ze een floppy drive willen bijsteken, geheugen toevoegen…. IS DAT OOK VERKRIJGBAAR IN ALDI ? NEEN dan moet je naar de PC boer om de hoek. Die volgens jullie heel veel verdienen. Ik kan je verzekeren dat wij hard moeten werken om iets te verdienen. Het is dus niet goed te praten dat er pc’s verkocht worden in eender welke supermarkt. Ik zal eens een voorbeeld maken : morgen is er in de aldi een spreekuur van een dokter die aan de helft van de prijs werkt ! Wat denkt je dat er zal gebeuren. Inderdaad, wij zijn het meer dan beu om altijd maar te horen dat wij veel te duur zijn. Neen wij leveren service op elk vlak. En by the way, waarom geen USB kabels verkopen in de ALDI of LIDLE ? Brengt da niet op of zo ??? Printers geen probleem, maar je weet toch dat ne printer niet werkt zonder kabel. Wij gaan vanaf nu geen aparte usb kabels meer verkopen aan mensen die een printer in de ALDI hebben gekocht. Ik hoop dat al de andere kleine pc boeren dit ook doen.

  132. Ik heb op de aldi-pc de nieuwere drivers van Nvidia geinstalleerd (40.72).
    Toch gek dat je van de site van Nvidia de XP-drivers download en dat , als je ze wilt instaleren, Windows XP zegt dat deze drivers niet voldoen en later problemen kunnen geven.
    Ik heb deze waarschuwing (wijselijk) genegeerd en ik moet zeggen dat mijn systeem nu nog vlotter loopt dan voordien.
    Ondertussen krijg ik ook die foutmelding niet meer waar ik in mijn vorige post over sprak.

    Toch had ik graag geweten of dit een fout was die bij alle pc’s voorkwam. Laat me iets weten.

  133. Ik heb ook de aldi-pc gekocht, maar ik heb er toch iets raar mee voor.
    Als ik rechtsklik op het bureaublad, eigenschappen kies , dan instellingen, dan geavanceerd en uiteindelijk GeForce4 Ti 4200 with AGP8X, krijg ik een foutmelding “In rundll32.exe is een fout opgetreden en moet worden afgesloten. Onze excuses voor dit ongemak.”
    Is er nog iemand die dit heeft? En weet soms iemand aan wat dat kan liggen?
    Ik heb nog maar enkel mijn adsl-modem geinstalleerd, anders is de configuratie nog origineel.

    Maar naast dit moet ik toch nog wel zeggen dat het voor de rest een fantastische pc is voor een zeer goede prijs. 😉

  134. Ik ga toch ook nog een latje geheugen bijsteken EN een floppydrive …
    Zou het nodig zijn om de voeding te veranderen ?
    En, Bart , heb je soms de temp. van de cpu eens in de gaten gehouden tijdens zware bewerkingen ? Hoe zit het met de koeling ?

  135. Kheb hem vandaag langs de kant laten zetten .. morgen ist ie van mij .. IK had nooit gedacht dat ik in den Aldi een pc ging kopen .. Ik had altijd gezworen mijn volgende pc volledig zelf samen te stellen en ineen te knutselen … lap, komt Aldi met zo’n actie af waar je echt niet van onderuit kunt …. Hopelijk heb ik er goed aan gedaan … maar dat kan bijna niet anders als je al de goeie reacties hier ziet !

  136. Windows XP Professional kost ongeveer het dubbele van de Home Edition (125 euro <=> 200 euro). Begrijpelijk dus dat Aldi hun pc’s met de Home Edition uitrust. Voor alle support ivm problemen met de Aldi-pc kun je terecht op http://www.gsc.be

  137. Leuke Pc, voor een leuke prijs ! En dan te bedenken dat dit onze 2e Aldi (Medion) Pc is ! Goeie service ! En zeker geen rotzooi !
    Misschien binnenkort nog 256 MB aan geheugen erbij !
    + Floppy Drive ! Maar ben voor de rest meer dan te vreden met mijn aankoop.

  138. toch wel jammer dat windows xp home editie geen domain login heeft, had een hoop kosten bespaart en aldi zou het er toch goedkoop in kunnen zetten, zo veel scheelt home niet van proffesional toch?

  139. De pc vrijdag gekocht en zeer zeker geen Plug & Pray. Dacht erover om op hccdagen componenten te kopen en pc te upgraden. Maar de Aldi pc is niet tegnop te bouwen vwb kosten. Goede game pc voor Medal of Honour en Wolfenstein 3D op hoogste kwaliteit. Enige probleem waar ik tegenaan liep was de TV kaart. Configureren (zenders zoeken) ging goed, maar afvoeren van slecht getunede zenders niet mogelijk (zie eerdere reactie hier). En het geluid bij een zender soms wel en soms niet. Pas na herstarten van programma geluid, maar na 30 seconden, dan valt geluid weg bij tv zender. Heeft iemand anders dit ook ervaren, of kan iemand tips geven over alternatieve software hiervoor dan de meegeleverde powercinema?

  140. Word XP blijkt steeds foutmeldingen te geven. Ben niet de enige. Ook collega’s en andere kennissen die de PC hebben aangeschaft ondervinden dezelfde problemen. Verder ben ik niet erg onder de indruk van de prestaties van de TV-kaart. Had een Pinnacle die aanmerkelijk beter presteert. Ook meer mogelijkheden. Verder een fantastisch apparaat. Overigens is er volgens mij geen sprake van een geintegreerde modem/tvkaart. Hij kan slechts werken op een vooraf vastgestelde PCI-sleuf. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de al reeds geinstalleerde software.

  141. XP Home Edition heeft enkel wat minder mogelijkheden op het vlak van netwerkfunctionaliteit in vergelijking met Professional. 256 MB DDR kost momenteel 100 euro per latje.

  142. XP versie
    Volgens Microsoft biedt XP Home Edition veel minder functionaliteit dan XP Professional. Jammer dat ALDI dat voor die paar euro’s extra niet in heeft gestopt.
    Wat kost z0’n extra geheugen uitbreiding?

  143. Ben ook van plan dit pc’tje te kopen maar ik wil er wel wat ram geheugen aan toevoegen. Moet ik nu ook een extra cooler aanschaffen?

  144. Op onze testmachine was geen speciale sticker aangebracht om het openen van de kast tegen te gaan. Ik zou dus niet weten hoe ze bij de suppport kunnen nagaan of je zelf aan de pc hebt ‘geknutseld’ of niet. Een diskettestation kost tussen de 12 en 20 euro, afhankelijk van waar je het koopt. Je koopt best DDR-geheugen van het type PC2700 (DDR333 MHz).

  145. Ben er ni zeker van maar lees eens aandachtig het regelment voor de garantie. Ik heb mij laten wijsmaken dat als je zelf aan die pc begint te knutselen je de garantie kan verliezen. Heb er zelf gene gekocht omdat als ik problemen heb geen zin heb om die dure helpdesklijn te bellen. Ik ga liever tot mijn pcboer die mij dan vakkundige uitleg kan geven.

  146. In Weert – NL gekocht (bij Maaseik grens over), PERFECT ALLEEN GEEN a-DRIVE en de TV-Tuner biedt geen mogelijkheid om de zenders zo in te delen dat je bijv. Ned. 1 op nr. 1 kunt zetten ! of WEL ? –
    Wat kost zo een floppy drive disk (A:) ? – Is de garantie er niet af als je de kast open draait ? Hoe zit dat met aansluiten op de voeding ? Alvast bedankt voor het antwoord !

  147. Ik heb ook zo’n beest gekocht, maar het geheugen is echt wel laag zoals vele van jullie zegge, het is echt wel redelijk lucht (niet slecht natuurlijk), maar als ik geheugen wil bijsteken, is dit dan gelijk welk geheugen ofwa? in elk geval tis wir ne vreen stunt en goeie pc!

  148. zeer tevreden over mijn aankoop, pc en 19″ scherm werkt fantastisch. En mocht je niet tevreden zijn dan kan je hem nog altijd terugbrengen. Want bij Aldi is de leuze “niet tevreden geld terug.

  149. Het eerste wat ik deed is een floppydrive aanschaffen. Ik bedoel, ik maak er nog regelmatig gebruik van. Installeren is simpel. Aan de binnenkant zit nog een metalen plaatje die je met een schroevendraaier kunt loswrikken. Het plastic frontje kun je ook via de binnenkant eruit wippen. Sluit de floppy aan met de bijgeleverde kabel. Voeding aansluiten. PC opstarten en in de bios aangeven dat er een 1.44″ drive aanwezig is. Klaar.
    Hij is echt muisstil en overcompleet. Ik heb ook effe een testje gedaan met twee verschillende videokaarten:

    3Dmark2001SE:
    * Hercules 3D Prophet (Ati Radeon) 9000 pro 128 = 8232 punten
    * (de ingebouwde) Medion Geforce 4 4200ti 128 = 9769 punten (!)

    Toch wel raar met een PC onder de arm de Aldi uitlopen. 😉

  150. Waarom eens geen test van de Pc die deze week te koop is in de Lidl-keten voor € 1.199 ? Met oa Atlon 2400+ en de ATI All-in-Wonder 9000 Pro grafische kaart !!!!!

  151. Is het inbouwen van zo’n floppy-drive moeilijk voor een leek op gebied van computertechniek ? Beperkt zich dit tot het aankoppelen van enkele contacten, of komt er meer bij kijken en zijn er risico’s aan verbonden ?

  152. Floppy is geen probleem. Aansluiting en plaats voor drive zijn voorzien. Kijk maar eens goed naar de onderste foto (media bay).

  153. Kan iemand me aangeven of het mogelijk is een floppydrive in te bouwen. Is hier nog ruimte voor ?

  154. Het geheugen van 256MB Ram is inderdaad wat krap om Windows XP en dan daarbij nog wat andere zware programma’s te draaien, ben ook van plan om wat bij te plaatsen maar volgens tweakers.net zouden de prijzen binnenkort dalen, dus ga ik nog efkes wachten. Voor de rest heel tevreden,ook van het 19” scherm, prachtige kleuren en scherpte.

  155. Prima PC èn prachtig en goed scherm.
    Is al mijn 2de Aldi PC. De vorige (pentium II 400 MB ram) doet het nog steeds perfect.
    Ooit eens een probleem met de boxen gehad. Een mailtje naar de helpdesk. Per post opsturen, en binnen de 3 dagen splinternieuwe boxen, gratis, zonder commentaar.

    Alleen het geheugen is wat krap.
    Gewoon wat bijsteken, en je komt nog beterkoop uit.
    Bovendien zijn de Aldi PC’s prachtig getuned.

  156. Het is al mijn tweede Aldi-Pc en heb er ook al een laptop gekocht.
    Tot nu toe ben ik zeer tevreden. Ook de garantie is dik in orde. Nog maar 1 technisch probleem gehad. Laptop maakte een raar geluid.
    Thuis opgehaald en terug geleverd binnen de drie weken.

    Doe zo verder Aldi.

  157. Eguana: wat vind je slecht aan de grafische kaart? Lijkt me krachtig genoeg voor de meeste 3D-games. Moederbord is van MSI (staat in de tekst), grafische kaart waarschijnlijk ook.

  158. Ik ben van plan dit krachtmonster morgen in huis te halen. OP het wat weinig ram en den grafische kaart na is dit een zeeeeeeer goede pc. Wel zou ik toch graag weten welk merk de grafische kaart en het moederbord heeft. Zou iemand er op een of andere manier toch niet achter kunnen komen.

  159. Wat had ik graag ook eens een testverslag gehad van de laptops uit aldi, bv degene van twee weken terug.

  160. Ik zit hier nu ook achter mijn Aldi bakje (met 19″ scherm) en ik ben echt wel onder de indruk van dit pc’tje!
    Niet mogelijk dat men dit kan tegen een toch wel scherpe prijs, ben héél tevreden met mijn aankoop!

Reacties zijn gesloten.