De pixelzorgen van de fotograaf

129
90

Een deel van de charme van klassieke camera’s was dat ze er na een paar jaar intensief gebruik zo heerlijk verweerd uitzagen. Hier en daar sleet de zwarte lakverf weg en zag je het mooie koperkleurige metaal van de camerabody glinsteren. De slijtage gaf je status: zo’n toestel was het werktuig van een gepassioneerd fotograaf. Voor de digitale fotograaf is dit verleden tijd. Wie immers bij de les wil blijven, kent maar één boodschap: upgraden!
digicam_canong2
De lichtgevoelige CCD-chips (Charged Coupled Device) van digitale camera’s krijgen er elk jaar wel een paar megapixel bij. Iedereen wil immers scherpe en grote afdrukken kunnen maken. Toch merk je dat er ook een markt blijft bestaan voor 1 en 2 megapixelcamera’s. Als je niet al te hoge eisen stelt en je foto’s alleen op je computermonitor bekijkt of prints tot 10/15 cm maakt, zijn deze toestellen perfect inzetbaar. Dit betekent niet dat de camera≠s uit dit marktsegment niet voor verbetering vatbaar zouden zijn. In de strijd om de pixels raakten de fabrikanten namelijk af en toe de pedalen kwijt. De resolutie van de foto’s was dan wel veel hoger dan vroeger, maar de kleurweergave was vaak niet optimaal. Andere toestellen werden geleverd met te weinig intern geheugen of verouderde computerverbindingen. De nieuwste megapixeltoestellen zijn gelukkig allemaal voorzien van snelle USB-verbindingen zodat het kopiëren van foto’s naar je pc geen probleem zou mogen zijn. Ook de beeldkwaliteit is van de meeste toestellen is nu opmerkelijk goed.

Miniaturisering
Te vaak nog laat je je dure spiegelreflexcamera met krachtige zoomlens op de hotelkamer achter omdat het ding net iets te zwaar uitvalt voor de steile bergtocht. De nieuwe race lijkt dan ook te gaan om de steeds sterkere miniaturisering van de camera’s. Het is inderdaad fijn om een klein en licht toestel mee te nemen. Maar dan moet het wel lekker in de hand liggen en moeiteloos te bedienen zijn zodat je het ook met plezier gebruikt. Zodat het er na een lange vakantie toch nog wat verweerd gaat uitzien.

Resolutie
Naast de prijs is de resolutie de meest voor de hand liggende manier om onderscheid te maken tussen de verschillende digitale camera’s. Tegenwoordig kan je 1 megapixelcamera’s beschouwen als eenvoudige instapmodellen en 6 megapixel als high-end. Toch zijn er ook nog een heleboel 2, 3, 4, en 5 megapixelcamera’s verkrijgbaar. Bovendien zal je in elke klasse zowel eenvoudige en gemakkelijk te bedienen modellen als complexe professionele toestellen aantreffen. DiskIdee zet 21 digitale camera’s naast elkaar en bekeek ook twee digitale spiegelreflexcamera’s.

Testmethode
Alle camera’s werden onder verschillende lichtomstandigheden getest, met en zonder flash. Als referentie kozen we echter een buitenopname bij zonnig weer. Alle toestellen werden ingesteld op het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau.

Conclusie
Als we de spiegelreflexcamera’s en ook de prijs buiten beschouwing laten behaalt de Canon PowerShot G2 de hoogste prestatiescore van alle camera’s in deze test. De G2 is een vlot te bedienen toestel met heel wat mogelijkheden en een goede beeldkwaliteit. Eervolle vermeldingen zijn er ook nog voor twee Nikon camera’s, met name de Coolpix 885 en Coolpix 5000.
Omwille van hun zeer scherpe prijzen zijn de 1 megapixelcamera’s vanzelfsprekend de toestellen met de beste verhouding prijs/prestatie in deze test, met een voorkeur voor de Kodak DX3215 Zoom. Wie meer pixels verkiest en toch op de centen wil letten, kan terecht bij Hewlett Packard dat met de Photosmart 318 een erg goedkoop 2 megapixeltoestel biedt dat scherpe foto’s aflevert. In de hogere pixelklasse scoren de Nikon Coolpix 885 en de Kodak EasyShare DX4900 erg goed qua prijs/prestatie.

Digitale spiegelreflexcamera≠s zijn ondanks de recente prijsverlaging nog steeds niet goedkoop. Deze toestellen zijn dan ook bedoeld voor de professionele fotograaf of de gepassioneerde amateur. De verwachtingen in verband met de Canon EOS D60 waren hoog gespannen en worden volledig ingelost. Deze digitale spiegelreflexcamera komt wat de prestaties betreft als beste uit de test. Kwaliteit heeft natuurlijk zijn prijs: het is het duurste toestel uit de test. De beste prijs/prestatiescore is voor de Olympus E-20. Het is een zeer volledig apparaat, maar de verschillende functies van de camera werken net wat langzamer dan bij de Canon D60. De beelden zijn echter uitstekend en de prijs is een stuk aantrekkelijker.

Vorig artikelRacen tegen de (illegale) klok
Volgend artikelKodak EasyShare DX32150 Zoom

129 REACTIES

  1. ik heb ook een medion camcorder volgens mij een MD 9069
    nu kan ik geen opname meer maken
    ik denk dat mijn instellingen niet goed is
    ik heb ook geen handleiding
    Hoe kom ik aan een handleiding kan je me daaraan helpen
    wat zijn de instellingen van de camcorder
     
     

  2. Hallo, ik heb dit toestel in 2002 gekocht in den ALDI. De toenmalige gerant van die Aldi wist mij toen te vertellen dat dit toestel overeen kwam met een SAMSUNG …….! Het juiste type weet ik niet meer, spijtig genoeg! Groeten Chris.

  3. wie heeft voor mij een handleiding voor de praktica digi 3 alvast bedankt

  4. heb de inmiddels overbekende 4.1 (md7425) twee jaar, had een probleem met de LCDdisplay: opgestuurd en camera weer zo goed als nieuw terug (knopje draait weer een beetje stroef, nieuwe driver voor de software geplaatst….). Nu, nog geen maand later: barstje in de LCD: gebeld: weer geen probleem: opsturen en het wordt weer gerepareerd.
    Ervaringen met de camera: tot en met A3 formaat mét een beelduitsnede: scherp! Dus de pixels kloppen zeker en vast.
    Inderdaad: soms een beetje sloom maar als je de afdrukknop half indrukt doet hij al het voorwerk alvast (belichting scherpstelling etc) Op het moment suprême dan indrukken en pats: daar is de foto.
    Gaat inderdaad langzamer dan bij SLR-35mm film-camera, maar uiteindelijk kon je die zelf niet bewerken en de korrelgrootte had ook daar zijnbeperkingen.
    Zei ene JC niet al dat elk voordeel se nadeel hep?

  5. wie kan mij vertellen waar ik een gebruiksaanwijzing kan vinden van maginon dc2100 alvast bedankt liefts in het nederlands

  6. wie kan mij vertellen waar ik een gebruiksaanwijzing kan vinden van maginon dc2100 alvast bedankt

  7. Een paar weken geleden heb ik een digitale camera gekocht van het merk Medion.Ik kan er al redelijk mee fotograferen gezien het feit dat het mij eerste digitale camera is.
    Als ik op de Power knop klik en daarna het wieltje wat bovenop de camera zit verschuif naar het driehoekje en dan druk op de knop Menu dan zie ik in het display (als dat tenminste zo heet) Alles wissen.Onderop mijn camera zit een cirkel met vier pijltjes er op en als ik dan klik op het pijltje wijzend naar onder dan zie ik Diashow en als ik dan weer op het zelfde pijltje klik dan zie ik DPDF of DPOF ik kan niet goed zien of het een O of een D moet zijn.Dan klik ik weer op het pijltje wijzend naar beneden en zie ik Folder staan,als ik nu klik op het pijltje naar rechts zie ik staan 100MD411.
    Mijn vraag is dan ook wat is de betekenis van het woord Folder en het nummer wat er achter staat.
    Wie kan mij vraag graag stap voor stap beantwoorden?

  8. Een paar weken geleden heb ik een digitale camera gekocht van het merk Medion type MD40931 0404.Ik kan er al redelijk mee fotograferen gezien het feit dat het mij eerste digitale camera is.
    Als ik op de Power knop klik en daarna het wieltje wat bovenop de camera zit verschuif naar het driehoekje en dan druk op de knop Menu dan zie ik in het display (als dat tenminste zo heet) Alles wissen.Onderop mijn camera zit een cirkel met vier pijltjes er op en als ik dan klik op het pijltje wijzend naar onder dan zie ik Diashow en als ik dan weer op het zelfde pijltje klik dan zie ik DPDF of DPOF ik kan niet goed zien of het een O of een D moet zijn.Dan klik ik weer op het pijltje wijzend naar beneden en zie ik Folder staan,als ik nu klik op het pijltje naar rechts zie ik staan 100MD411.
    Mijn vraag is dan ook wat is de betekenis van het woord Folder en het nummer wat er achter staat.
    Wie kan mij hier over graag stap voor stap uitleg over geven.Ik ben beginner op foto gebied.Mijn e mail adres is anemoon@kabelfoon.nl

  9. ik heb net de medion 9069n gekocht maar ik heb geen gebruiksaanwijzing wie kan mij hier aan helpen

  10. Ik ben opzoek naar een digitale videocamera van medion type MD 9069.
    is er iemand die mijn kan vertellen waar deze videocamera wordt verkocht.

  11. mijn md9700 is na 2jr overleden! In september 2002 liep mijn 128mb kaart vast. Lag zeker aan de kaart, dus naar bcc (waar ik het kocht) om te herformatteren. In juni 2003 dagje barcelona veel mooie foto\’s gemaakt, tot de kaart het weer begaf, alle foto\’s weg (ook niet op te halen). Toen nwe 56mb kaart gekocht, waar na een paar maanden hetzelfde mee gebeurde. Nu doet mijn p.kke camera helemaal niets meer; zit nog te dubben tussen begraven of cremeren: dat laatste lijkt mij meer voldoening te zullen geven. Nooit geen echte problemen gehad met de fotos ophalen, bewerken. Mijn grootste probleem was altijd het lcd scherm; veel te licht, bij een beetje zonnenschijn niets te zien, en de zoeker, waarbij het veld voor een groot deel door te lens word verborgen, is ook niets. De traagheid is een tweede probleem. En als laatste natuurlijk de service; waar moet je heen voor service/reparatie als de garantie verstreken is. bij medion moet je niet zijn; zodra zij weten dat het om een aldi-medion gaat wordt je de deur gewezen (extra goedkope uitvoering zeker)

  12. Yo,
    Allemaal leuk en aardig, die tip om de MD9700 aan de praat te krijgen met de MD5995 drivers. Erg makkelijk, maar als je de drivers niet hebt…… Weet iemand waar ik de betreffende MD5995 drivers kan bekomen? Ik heb me scheef gezocht, maar kan tot op heden niets vinden. BVBD.

  13. Mijn Aldi titanium md8008 herkent opeens mijn compact flash niet meer.Het ledje naast de poort licht ook niet op na het inbrengen van de kaart.
    Bij deze computer staat hij ook niet meer aangegeven als station H en opnieuw installeren had geen resultaat.
    Wie kent het probleem en weet mischien een oplossing.

  14. die prijsverhouding is echt WEL verkeerd; er zijn cameras van rond de 300 euro met 3 mp maar met wel een goede lens/of ccd-chip. die maken tenminste net zulke goede fotos, en zelfs meerdere in een minuut. de aldi camera had evenwel als sterke plus de 128 mb kaart en een opbergtasje (dat is bij mijn weten nog nooit eerder vertoond), hetgeen de prijsverhouding relatief gunstig maakt. ook het formaat is niet ideaal; het zit er net tussenin.

  15. Ik vraag me af zijn andere camera\’s van deze prijsklasse wel sneller met de sluiterknop???en met het instellen van het onderwerp????
    Ik heb deze camera ook gekocht en ik heb een week eerder de Samsung Digimax 350 SE uitgeprobeerd maar die heeft hetzelfde \”probleem\”als waar mdr het over heeft, afdrukken en opslaan zit redelijk wat tijd tussen voordat je weer een foto kunt maken. Alleen de prijs van deze Samsungcamera ligt vele, vele euro\’s hoger dan de Aldiprijs. Ik heb alles vergeleken met alle twee de beschrijvingen naast elkaar en ze zijn nagenoeg hetzelfde. Alleen de beschrijving van de Medioncamera is ronduit slecht. En de camera van de Aldi heeft ook meer pixels 4,1 tegen 3,2 van Samsung 350SE. Volgens mij is de prijs/kwaliteitverhouding echt niet verkeerd. Heeft iemand een andere mening, dan lees ik die graag.

  16. kijk op http://www.samsungcamera.com, en dan doorklikken naar products of downloads; digimax 410 aanklikken, kijken onder manuals, dutch.
    doe geen moeite om de afdrukvertraging te verbeteren; die is niet instelbaar. die vertraging krijg je gratis bij deze camera (\’alle waar naar zijn geld\’) evenals de vertraging in het opslaan, laden van de flitser, in- en uitschuiven van de lens en het opstarten in het algemeen. tijdens het feest waar ik het over had probeerde ik dansende kinderen te fotograferen. dat lukte op zich wel, alleen waren de kinderen die uiteindelijk op de foto kwamen telkens niet de mijne. voor sportfotografie is deze camera totaal ongeschikt. als je camera\’s op dat punt wilt vergelijken doe je er verstandig aan eens te kijken op de overcomplete site van http://www.dpreview.com.

  17. Vraagje aan \”mdr\” :

    Kan je mij een direkte link geven van die Nederlandse handleiding op de Samsung site? Ik kan alleen de Engelse versie vinden.

  18. Ik heb woensdag 21/5/2002 ook een Medion 7425 bij de Aldi gekocht.
    Op zich in het algemeen wel tevreden over het apparaat, maar absoluut niet tevreden over de slome afdrukvertraging, wat \”mdr\” ook noemt in de reactie hieronder.

    Weet iemand of je met instellingen deze afdrukvertraging kan aanpassen? Ik wil namelijk opnames maken van sportwedstrijden.

  19. Vorige week heb ook ik een Medion digicam gekocht. Meteen zonder problemen aangesloten, alles werkte. Testopnamen overdag gemaakt (simultaan met andere, veel duurdere camera); nauwelijks kwaliteitsverschil. Maar toen….
    Tijdens een feest 100 opnamen gemaakt. Daarvan zijn er 3 gelukt, 15 kunnen er mee door, de rest is niets geworden. De redenen zijn talrijk:
    1. Ik had de camera moeten instellen op auto shut off 30 minuten), want het duurt veel te lang om hem op te starten.
    2. De afdrukvertraging (het tijdverloop tussen het indrukken van de ontspanknop en het klikken van de camera) is zo lang dat het onderwerp al lang weer verdwenen is en de situatie alweer voorbij is.
    3. het vervolgens opslaan van de foto en het weer bedrijfsklaar maken voor de volgende duurt onmogelijk lang.
    4. bovenstaande wachttijden opgeteld zorgen er voor dat je ongeveer 1 foto per minuut kunt maken.

    Voor portretfoto\’s bij daglicht (m.n zonlicht) is deze camera redelijk geschikt, voor het vastleggen van een spontane gebeurtenis absoluut niet.

    Daar komt bij dat vaak (veel te vaak) bij het drukken op de oranje power knop het LCD display bovenop wel activiteit toont, maar meteen daarna weer uitgaat zonder dat de camera gestart is. Geen nood, gewoon 10 keer proberen, je hebt je met deze camera inmiddels voorgenomen voor alles toch ruim de tijd te nemen.
    Dat geldt overigens ook voor het scherpstellen; de helft van de foto\’s is out of focus.

    Een ander minpunt is de handleiding. Die is verre van compleet. Deze Medion camera is door Samsung als directe afgeleide van de Samsung Digimax 410 onder diverse ander merknamen in grote getale geproduceerd voor onder andere Jenoptik en Skanhex. Surf naar de website van Samsung voor een zeer uitgebreide handleiding (in het Nederlands) van de 410, of naar de site van Skanhex voor de goede engelstalige voor de SX-410z3.

    Voor diegenen die het vorige week niet gelukt is in de woensdagochtend-hectiek een camera te bemachtigen: wees blij!

  20. Ik heb zojuist dankzij een tip van een van jullie de Medion 7425 van de Aldi aan de gang gekregen, mijn pc vond het toestel niet. Vergeet hierbij de draaiknop niet op het pc-tje te zetten. Ben super tevreden over het toestel!!!

  21. Ook ik heb zo\’n camera vd Aldi gekocht MD 7425.
    Ook ik kreeg bij het aansluiten de melding dat Windows XP de driver al had.
    Als ik de camera aansluit wordt deze toch als verwisselbare schijf weergegeven en kan ik deze ook benaderen.
    Wat is dan het probleem of de meerwaarde dat ik de driver niet heb kunnen installeren ????

  22. IK had hetzelfde probleem.
    Ga naar: start/configuratiescherm/systeem/hardware/apparaatbeheer/USBcontrollers/USB 2.0/geavanceerd.
    Dit alles als de camera geselecteerd staat op pc, aan staat en aangesloten is op de USB poort .
    XP ziet dan een verwisselbare medium en selecteerd automatisch de camera en je kan dan alles doen wat je wil.
    Bij mij werkt dit!

  23. Ik heb hem ook gekocht, alleen hij geeft met xp de fout dat hij de driver al geinstalleerd heeft. Maar het werkt alleen niet en de driver is helemaal nog niet geinstalleerd. Wat moet ik nu doen om de digitale camera van de aldi ( de medion MD 7425) wel te installeren op de pc?

  24. Ik heb hem ook gekocht, en ik moet zeggen ik ben zeer tevreden met de camera. Echt een complete camera voor dat geld.

  25. Medion MD 7425 gekocht bij de Aldi maar na 3 foto,s gaf de flits (na een kleine Plof) het op ……………pech.
    Nu eens zien hoe goed en snel de garantie is.

  26. Jawel Koperdakje,
    Ik ben intussen ervan overtuigd dat het om de skanhex sx 410 z3 S
    gaar en die is inderdaad gelijk aan de Samsung camera – gewoonweg door het feit dat Skantex deze toestellen voor Samsung
    vervaardigd. kijk b.v. op deze publicatie:

    http://www.digitalkamera.de/Info/News/12/66.htm

    Daarin kun je lezen over deze overeenkomst.

  27. de specificaties van de skanhex sx 410 z3 (=medion camera) zijn het zelfde als de samsung digimax 410 (ze hebben allebei een SHD ???? lens , wat mij niet duidelijk is of het een goede lens is)
    Alleen heeft de samsung een iets andere behuizing
    Ik heb trouwens beide handleidingen gedouwnload en zijn nagenoeg hetzelfde

  28. Er valt wel het e.e.a. terug te vinden op de Duitse test site\’s
    de camera is een Skanhex type sx-410z3 en wordt onder licentie
    geleverd aan o.a. Medion het type numer MD – is bij mij niet bekend.
    en is ook verder niet te herleiden. Ook wordt het toestel geleverd aan Jenoptik \”http://www.jenoptik-camera.com\” – onder scrollmap Jendigital\”als type: JD4100 z3S (let wel op de laatste S. want anders krijg je het toestel uit de oude aanbieding – ( beter bekend onder type medion MD9700) – Een van de grootste bezwaren die je tegen komt in de diverse Duitse testervaringen is het hoge stroomverbruik
    +/- 20 foto\’s en de batterijen zouden leeg raken, en de plastic behuizing en de wat trage sluitertijden. Verder staat er regelmatig dat deze 4.1 MP camera te vergelijken is met een A-merk 3.1 MP
    Dit laatste zou komen door de low-butget lens die in het toestel gemonteerd is. / verder zou het een goede huis / tuin / en keuken cam zijn. De prijs / productwaarde verhouding kreeg wel een voldoende. Dus nogmaals de keuze is aan u.

    Ben overig over mijn ALdi P.C. (Medion) wel zeer tevreden

  29. Ik heb al verschilende malen informatie (tests) over de aldi camera proberen te vinden. Het enigste waar ik achter ben gekomen is dat de oorspronkelijke camera van een taiwaneese fabrikant is genaamd skanhex. Kijk maar eens naar http://www.skanhex.com.tw/410z3.asp . Maar als ik hier op zoek krijg ik alleen resultaten in het zweeds. Ik wil graag weten of dit een goede camera is , pluspunten , minpunten voordat ik hem ga aanschaffen. Iemand die mij kan helpen ?

  30. De aldi camera van as. woensdag 21/5 wordt ook als de
    Jenoptic JD 4100 z3 aangeboden voor een prijs vanaf € 283,– .

  31. kan mij iemand helpen aan de software en de kabel van de pc voor de medion 4.1 pixel. of weet iemand een verkoopadres niet de aldi is daar heel moeilijk mee.

  32. De camera die woensdag 21 mei a.s. aangeboden wordt is de Medion MD 7425, kan iemand iets vertellen over de kwaliteit van deze serie.

  33. De Medion MD9700 heb ik een jaar lang gehad. Ik heb er heel wat foto\’s mee gemaakt onder vele omstandigheden. De prijs is relaatief laag voor een 4,1 Mp camera, maar dat is ook de prestatie. Een sterk nadeel is de sluitervertraging van circa 1,5 seconden. Je kunt dus geen spelende kinderen fotograferen. De scherpstelling werkt niet steeds perfect op wat grotere afstand en het geheel van de foto is altijd matig scherp. Er is door de vaste ASA 100 instelling niet veel ruimte voor andere belichting. Voorkeuze voor diafragma of sluitertijd ontbreekt. Er wordt automatisch een relatief klein diafragma gekozen en daarmee dikwijls onder slechtere lichtomstandigheden een te trage tijd. Dat geeft ook onscherpte door beweging. Voldoende voor een kiekje van 10 x 15 cm maar ook niet meer. Ik heb de camera inmiddels verkocht omdat de mogelijkheden en de kwaliteit voor mij te beperkt zijn. Als je dus wat meer wil dan kiekjes van stilstaande objecten, moet je deze camera niet kopen. Even doorsparen dus …………
    Albert de Wilde

  34. Zou iemand mij ook kunnen mailen welk toestel komende week bij de Aldi te koop is?
    Bvd

  35. graag zou ik ook willen weten welke digitale camera van Medion er dus 21 mei 2003 geleverd wordt door Aldi
    wie het weet mag me het type nummer mailen van deze Medion Digitale Camera
    Heb de folder al maar staat geen typenummer vermeld

    en zo te horen zijn deze digitale cameras voor huis en tuin fotos goed geschikt

    mailadres: halloween260@hotmail.com

  36. Die nieuwe medion digitale fotocamera van de aldi die nu voor 21 mei te koop staat, is dat de 9700 of een andere?

  37. Medion camere 4.1 pixel foto kwaliteit zeer goed ik heb hem mee genomen op mijn snowboard vakantie en actie foto’s lukten zeer goed (b.v als ik zelf in beweging was en ondertussen foto’s maken en als ik iemand fotografeerde terwijl hij sprong ging ook zeer goed) alleen gaat mijn toestel snel uit terwijl de batterij nog voor 2/3 vol is. op mijn pc gaat alles prima. Allen moet ik wel met het toestel terug want er is zonder dat hij gevallen is een scheurtje en het toestel gekomen waarschijnlijk door de afwisseling van warmte en kou maar dit moet niet kunnen gebeuren vind ik.

  38. Ook ik heb zo’n Aldi Medion gekocht
    Prima foto’s, goed over te brengen (altijd eerst de USB kabel aansluiten daarna de PC opstarten) Afdrukken via Kruidvat gaan goed. Alleen de rode ogen correctie werkt bij mijn klien kinderen (1-3 jaar) niet moet ik via het adobe programma corrigeren, dat is een kele klus. Weet iemand een betere oplossing?

  39. Heb Medion gekocht bij Aldi had wat problemen bij installatie maar door het kabeltje voor de aansluiting om te draaien was dat opgelost(win ME)er is niet aangeduid welk gedeelte aan de PC moet en omgekeerd.De foto’s die ik heb genomen lijken mijheel goed te zijn.Het overbrengen naar de PC gaat vlekkeloos.Ga wel verder testen

  40. Wel, ik heb de Medion 5995 ook aangekocht, en ik moet zeggen dat ik er zeer tevreden over ben. Zoals iedereen met XP had ik ook een probleempje met de drivers, maar dat was vlug opgelost (dank zij internet, natuurlijk…).
    Problemen met de batterijen heb ik niet gehad (ik heb wel mijn batterijen 25 uur laten opladen de eerste keer, zoals trouwens op de bijgeleverde handleiding stond), en na een 100-tal foto’s werkte alles nog perfect.
    Wazige foto’s: enkel in het pikdonker werkt de afstandszoeker niet, maar noem mij eens één toestel dat daar geen problemen mee heeft…
    Voor de rest: zeer scherpe foto’s (zeker bij daglicht), de zoom (3 x optisch) werkt goed, enkel had ik liever een betere driver gehad, zodat het toestel herkend zou kunnen worden als drive.
    Voor diegenen die het aangekocht hebben: nog veel plezier ermee!!

  41. Hallo,

    Ik heb de Medion 5995 van ALDI gekocht en had er tot nu toe weinig problemen mee. Ik was zeer tevreden over instellingsmogelijkheden en fotokwaliteit. Alleen het overbrengen naar de PC blijkt problematisch te zijn. Ik heb dit echter opgelost met een kaartlezertje (van LIDL). Kost niet veel en je kunt het geheugenkaartje gewoon in het lezertje steken i.p.v. de hele camera aan de PC te hangen.

    Maar NU heb ik wel een probleem: bij het wissen van enkele foto’s van de CompactFlash kaart (via het toestel) liep er iets mis. De gegevens werden beschadigd en ik heb de kaart via de PC moeten formatteren. Nu weigert de camera de kaart. Ik zal eens GSC moeten bellen, denk ik, maar vind het wel erg dat ik misschien na slechts enkele weken vele euro’s zal moeten neertellen voor een nieuwe kaart.

    Wie een oplossing weet, mag ze doormailen … Dank bij voorbaat!

  42. Ik ben zaterdag de medion 4.1 gaan halen bij Aldi. Geen enkel probleem om te installeren. De nieuwe hardware werd meteen herkend door XP. De foto’s zijn prachtig in elk formaat. Geen problemen met kleuren of flits. De batterijen gaan lang mee. Een goede aankoop dus. Zelfs als er bewogen wordt is het resultaat nog heel goed. Voor degenen die er eentje bestelden, ga hem zeker halen.

  43. Ik ben zaterdag de medion 4.1 gaan halen bij Aldi. Geen enkel probleem om te installeren. De nieuwe hardware werd meteen herkend door XP. De foto’s zijn prachtig in elk formaat. Geen problemen met kleuren of flits. De batterijen gaan lang mee. Een goede aankoop dus. Zelfs als er bewogen wordt is het resultaat nog heel goed. Voor degenen die er eentje bestelden, ga hem zeker halen.

  44. ook medion gekocht bij ALdi en zeer tevreden over kwaliteit van foto’s en dergelijke. Enkel probleem met driver bij installatie, maar vrij snel op te lossen (kies gewoon medion 9700 driver). Geen probleem met flashkaart (de 118 verminderen naarmate je meer foto’s neemt) Het schermpje geeft de nog resterende ruimte aan bartvanker!

  45. heb het aldi toestel getest en perfekt bevonden maar ik heb wel redelijk ervaring met al deze dingen

  46. Het toestel blokkeert zelfs , er is blijkbaar iets fout met de flash – kaart. Recht uit de doos gaf hij al 118 opgenomen foto’s aan.Ik heb vernomen dat de flash-kaart niet geformateerd is en er daardoor problemen zijn . Maar na formateren doet de camera helemaal niets meer. De communicatie tss pc (XP) gaat ook al niet. Medion is toch beter voor pc’s dan voor digitale fototoestellen… En nu? Back to Aldi????

  47. Ik heb net bericht gekregen dat ik mijn medion camera mag gaan ophalen, ik weet echter niet meer wat te doen. Graag kreeg ik reactie van iemand die de camera al in zijn bezit heeft en zijn/haar positieve of negatieve ervaringen wil meedelen.

  48. Ik zit te twijfelen tussen een medion 9700 en een ricoh rr30
    Wat kan ik beter doen??????
    De ricoh heeft 3.2 megapixels.

  49. Voor de liefhebbers zijn er in Duitsland nog MD 9700 camera’s te koop voor de prijs van 349.00 euro met 128 flash. De camera wordt aangeboden als de MD6000 doch is dezelfde camera. Hij werkt ook alleen goed (XP pro) met de drivers van MD9700. Wel even een goede Aldi (Noord) zoeken. In Borken (D) lagen er nog een aantal. Foto kwaliteit etc goed.

  50. Heb Aldi digitaal camera speelgoedje (medion 5995) ook gekocht. Voel me d’er niet 100% gelukkig bij. Heb ontzettend veel moeite moeten doen om foto’s over te hevelen naar PC. Het gebruik van een andere driver (Medion 9700 – te vinden op Medion site in Duitsland) was al een stap vooruit.
    Maar daarmee is het/mijn probleem nog niet opgelost. Om één of andere redeen – die mij voorlopig ontgaat – zijn sommige foto’s vlot inleesbaar (helaas via de bijgeleverde software, en NIET rechtstreeks herkenbaar via Explorer), terwijl andere een heel stuk langer duren via diezelfde USB poort. Nochthans werd de resolutie van de camera niet aangepast. Op die laatste zitten er ook een heleboel tussen die “fouten” vertonen (ofwel geen of slechte afbeeldingen in explorer).

    Iemand van jullie die gelijkaardige problemen ondervindt ??? En eventueel een oplossing heeft gevonden ????

    Ik bekijk het nog even, maar als dit blijft aanslepen gaat het ding terug.

    Afsluiten met een positief punt :
    Kwalitatief zijn de foto’s (voor mij) zeker aanvaardbaar, en ligt het ding vlot in de hand. Tot nu toe heb ik nog geen problemen ondervonden met de batterij.

  51. Weet er iemand of het toestel dat volgende week in de lidl in promotie komt de moeite is? Het is een nytech digitale camera van 3.3 MP. Als er iemand info over heeft graag een mailtje naar djgoldilock@yahoo.com

  52. Graag geweten of het nu echt de mooite is dit toestel af te halen in de aldi of niet en kan men als men zijn naam genoteerd heeft bij aldi dit dan zomaar laten liggen .De reacties op dit toestel zijn zo verschillend dat men het niet meer zou weten of dit nu een goed toeste is voor zijn geld of niet.Graag positieve en negatieve reactie.

  53. zoals te verwachten pakt LIDL vanaf 18 dec uit met een diditale camera nl de NYTECH DC-3320.Olympus lens 3.3megapix,3xoptische zoom,64mb compact flash……Dit blijkt de PRACTICA DCZ 3.2 te zijn en krijgt nogal goede reacties.Iemand een test gelezen?alle tech gegevens zijn te vinden op practica.de!Voila,daar gaan we weer!

  54. Ik ben best tevreden over het digitale foto toestel.het is wel zo dat binnen de foto’s zonder flitser meer belicht zijn dan met flitser. De foto’s buiten zijn perfect. Binnen zijn ze toch nog prima hoor! De macro funktie is fantastisch. Kan hem inderdaat ook niet instaleren onder windows XP maar dat probleem zou opgelost zijn lees ik, toch nog eerst testen.

  55. Ook ik heb het toestel gekocht. Hieronder enkele plus- en minpunten.
    Vooreerst de pluspunten: in eerste instantie de prijs uiteraard. Verder vind ik de gebruiksaanwijzing en de software heel gebruiksvriendelijk. Verder herkent mijn PC perfect het toestel (je moet wel zien dat je je toestel op PC zet en niet op play of record). Foto’s van stilstaande voorwerpen of personen zijn uiterst scherp. Ik heb er ook al enkele laten ontwikkelen via Kruidvat en het resultaat is prachtig.
    En nu de minpunten: actieshots kan je zowat uitsluiten. Van zodra iemand lichtjes beweegt is de foto mislukt (heel wazig). Dit is zeer jammer, aangezien hierdoor de meeste foto’s mislukken. We hebben het toestel gekocht omdat we een dochtertje hebben en dus veel foto’s trekken. Maar probeer een kind maar eens stil te laten staan…Misschien heeft dit te maken met een gebrek aan licht (ik heb nog geen foto’s getrokken bij klaarlichte dag). Ook de flits is niet echt fameus. Deze reikt niet ver, met als resultaat dat alles op de achtergrond heel donker is, en bij kunstlicht gaan je foto’s met flits, in veel gevallen op de achtergrond een bruinrode schijn krijgen.
    Ik ga nog wat verder uittesten, maar als ik die mankementen er niet uitkrijg, breng ik het toestel terug. Er komen altijd wel aanbiedingen, Je moet je steeds eerst afvragen waarvoor je het toestel nodig hebt. Hoe vaak ga je een vergroting afdrukken? In veel gevallen volstaat een goede 2 miljoen pixel reeds als het enkel voor je PC of voor 10 op 15 cm afdruk is.
    Voor vragen of mensen die hetzelfde probleem (of de oplossing) hebben, mag je altijd mailen naar Rimbaloe@hotmail.com, of via MSN (op zelfde adres).

  56. Dag besten,
    Wat moeten “we” (lees “de honderden mensen die op de lijst staan voor de Medion digitale camera???”) nu doen Mijn bescheiden mening is de volgende: ook ik sta op de lijst maar ga het toestel niet afhalen, uit reacties van vrienden en ook de reacties hier duiken er nog al wat problemen op: driver problemen, vooral de camera die uitvalt op 2/3 van de batterijstand, wazige foto’s, … Ook ik ga akkoord met Steffen dat je beter kiest voor een kleiner aantal pixels en een merk camera, reacties altijd welkom BJUKE@PI.BE

  57. ergens gevonden:

    Het probleem is reeds opgelost. Xp herkent de nieuwe hardware maar instaleert automatisch de verkeerde driver.
    Om de juiste driver te updaten miet je het volgende doen:

    – cd met softeware MD5995 in cdrom drive
    – fototoestel op PC stand aansluiten op USB poort (*)

    – rechtermuisklik op ‘Deze computer’
    – kies ‘eigenschappen’
    – klik op ‘hardware’
    – klik op ‘apparaatbeheer’
    – klik op + voor ‘beeldapparaten’ (imaging devices in het engels)
    – slecteer MD9700 met rechtermuisklik
    – klik op ‘stuurprogramma’
    – klik op ‘bijwerken’
    – klik op ZELF kiezen
    – blader nu naar uw cd ( F: ) en klik op de map XP
    – selecteer file MD5995.inf en druk op OK
    – herstart uw computer

    (*) (Zorg ervoor dat uw display boven op de camera steeds USB laat zien. Liefst met stroomvoeding want pillen sluiten uw toestel na 3 min af en dan ben je misschien nog niet klaar met uw installatie)

  58. heb net een medion 4.1 getest van de aldi, slechts enkele (5/25)foto’s waren scherp, de andere waren een beetje wazig. Na installatie op pc worden de foto’s binnengehaald maar na foto 10 krijg ik een fout dat er “geen USB camera aangesloten is” op mijn pc en dat ik dien te herstarten. Ik heb een windows 2000 pr staan en heb nog nooit enig probleem gehad met dit toestel (athlon xp 2000). Ik sta op de lijst om één te kopen maar ik ga dit dus zeker niet doen. De camera die ik had om te testen was er één van een kennis. Camera gaat eveneens uit bij 2/3 van de batterijstand…

  59. Ik heb me in de ALDI op de lijst gezet voor een MEDION digitale fotocamera. De gegevens bij dit toestel (in de reklamefolder) zagen er alleszins veelbelovend uit. Nu heb ik toch mijn twijfels of ik dit nu zou aanschaffen ja dan nee. Het blijft een redelijk pak geld. Ik heb nog maar pas de PC 2,66MHz van de Aldi in huis gehaald (zééér tevreden hierover). Het schijnt dat er bij de camera soms problemen zijn met de driver?!?. Kan U, wanneer U hier meer over weet, mij meer informatie hierover doormailen? Ook andere positieve en negatieve reacties over dit fototoestel zijn welkom, eventueel een ermee gemaakte foto om de kwaliteit hiervan te zien… Dank bij voorbaat. P.S.: wat is een ‘aspherical lens’?
    Graag reacties op arpifl@hotmail.com (ARPIFL@HOTMAIL.com)

  60. Thierry, aan de reacties van de andere kopers denk ik dat je hem beter niet gaat afhalen. Ik ga het zeker ook niet doen (sta ook op de lijst). Het zou zonde zijn van het geld. Je bent beter met een camera met wat minder pixels, want deze trekken bij een kleiner formaat mooiere foto’s dan hogere megapixel toestellen. Want 4 megapixel foto’s zijn echt wel serieuze kanjers van foto’s. Een resolutie van 1600 x 1200 lijkt me echt wel voldoende.
    Ik ga waarschijnlijk voor de nikon coolpix 2500 of 3500 of een sony of fujifilm in die klasse. (neem ook eens een kijkje op http://www.dpreview.com hier staan bijna alle dig. fototoestellen besproken)

  61. wat moet ik doen ??? ik zit tussen 2 vuren kopen of ni kopen diene medion van de aldi . kheb hem besteld maar moet ik hem nu afhalen of ni laat mij aub iets weten want nen €uro is nen €uro ook voor mij alvast hartelijk bedankt en laat mij iets weten en stuur mij ook eventueel een fotootje THANX

  62. Ook ik zit (net als iedereen blijkbaar) met het probleem dat mijn PC de camera niet kan vinden. Nochtans meen ik alles juist geïnstalleerd te hebben. Kan iemand mij zeggen hoe ik dit kan oplossen aub?

  63. Kan iemand mij vertellen waar ik een driver kan vinden voor de camera van aldi ( medion 4.1) of ee merk en type waarmee dit overeen komt; ik krijg hem niet aan de praat op mijn PC.

  64. weet er iemand of de aldi medion ook te gebruiken is op mac? voor andere twijfelaars :de Fujifilm finepixF401 krijgt zeer goede reacties,zie KIESKEURIG.NL.Is die medion nu eigenlijk goed of slecht,

  65. Heb ook medion camera gekocht bij Aldi (woensdag). Ben tevreden over camera, maar heb problemen met software en USB. De camera wordt niet gevonden na de installatie van de software. Weet iemand of er nog elders drivers beschikbaar zijn? Of andere software? Zijn er nog personen met dezelfde problemen? Hoe hebben jullie deze opgelost? Graag reacties
    De camera valt ook uit terwijl de batterij-indicatie nog op 2/3 staat.

  66. Aan alle bezitters van een medion camera van de Aldi. Graag jullie mening over dit toestel ? Ik heb het reeds besteld, maar twijfel nu (na sommige reacties te hebben gelezen) ! Volgende maand afhalen bij Aldi of laten liggen ?

  67. Pas woensdag gekocht de medion 4.1 camera.
    Batterijen gaan lang mee, maar opeens niets meer en lens sluit zelfs niet meer.
    LCD duidelijk binnen maar niet buitenshuis.
    Toestel soms moeilijk aan en uit te doen.
    Op TV 50hz dansend beeld op TV 100HZ prima.
    Heeft iemand een betere handleiding?
    Volgens mij is dit hetzelfde toestel als “concord eye Q 4330 Z”
    Op PC nog niets geïnstalleerd.
    Geen video functie.
    Graag reacties

  68. Ik had woensdag mijn naam en telefoonnummer doorgegeven aan Aldi om me iets te laten weten als er terug Medion camera’s beschikbaar komen. Ben vandaag gaan informeren en men heeft me gezegd dat ze er pas half januari terug zouden zijn, de mensen die te laat waren woensdag en hun tel nr / adres hebben achter gelaten zullen door Aldi gecontacteerd worden om dit te laten weten.

  69. Ik heb ook de digitale Medionkamera uit de Aldi gekocht, echter thuis kan ik hem niet installeren op de USB aansluiting, daardoor zit ik behoorlijk in de penarie. Nochtans heb ik eerst de software geïnstalleerd. De kamera wordt niet gevonden. Weet iemand hoe dit op te lossen? Dank bij voorbaat
    geert.vanloot@pi.be

  70. ik heb mij ook een medion camera aangeschaft,wel krijg ik geen
    verbinding met de pc,na installatie van de bijgeleverde software,heb
    ik iets verkeerd gedaan,of is het een nog voorkomend probleem,graag jullie reacties en eventuele bevindingen groetjes
    willy

  71. Kan er iemand, die het geluk heeft er één te pakken te krijgen, mij vertellen of er op de Medion 4,1 van Aldi een video-functie MET geluid aanwezig is, of enkel zonder geluid. graag reactie via mail

  72. aan alle bezitters van een medion 4,1 graag uw bevindingen
    over dit digitaal fototoestel.Te kopen of af te raden.

  73. de medion 4,1 pixel van aldi?????. Wie heeft dit toestel toch kunnen
    kopen en graag Uw mening nu van de werking ervan.Vijf winkels zijn
    we afgelopen en allemaal boter aan de galg.Een volgende maal
    zal ik er om zes uur staan
    Ps een walgelijke houding van aldi.Dat velen maar hun beklag gaan doen

  74. Kan er iemand die het toestel in zijn bezit heeft mij iets meer vertellen van de medion camera die sinds 27-11-02 te koop is in de alde? Liefst plus en minpunten. Is het toestel ook manueel in te stellen

  75. Heb deze morgen een Medion HP C612 aangeschaft bij Aldi. Indien je er géén in de winkel vindt, gewoon even erom vragen. Om veiligheidsredenen worden in sommige filialen de dozen blijkbaar afzonderlijk bewaard. Verder kan ik nog geen commentaar geven… batterijtjes moeten nog 24u opladen. Maar wil gerust morgenochtend wat fotootjes uploaden/versturen. Dan post ik de URL.

  76. Ziehier een link naar de home-site van Medion zelf, waar ze ook dit toestel aanbieden maar dan aan €379, met enkel de 32MB geheugenkaart. http://www.medionshop.de/ > foto & camcorder > Digitale cameras. Iedereen veel succes…!! 😉

  77. Kan er iemand die het toestel in zijn bezit heeft mij iets meer vertellen van de medion camera? Liefst plus en minpunten. Is het toestel geschikt voor beginners?

  78. ben op zoek naar reacties op de camera van medion die vanaf 27 nov. in de Aldi in Belgie verkocht word. Ik heb nu een hp 312 en kan die doorverkopen, zou me dan de medion hp c612 willen aanschaffen maar twijfel nog omdat er mensen zijn die problemen ondervinden met de camera. Wie kan me wat raad geven ?
    Mailtjes zenden naar vwannemieke@msn.com
    graag voor 27/11

  79. In België is de camera van het type Medion 4,1 met 128mb flashkaart te koop vanaf 27 november bij Aldi. Heeft iemand recencies gelezen over deze camera? Foto’s gemaakt met dit digitaal toestel zijn ook altijd welkom. Graag reacties naar yscheyving@hotmail.com

  80. Zou ook graag wat foto’s zien in maximum resolutie, met en zonder flits if possible. mag ze mailen @ jetro@bored.be I
    s deze camera goed ,of toch beter ff wachten op prijsverlagingen van de duurdere merken? 15.000 befr is nog steeds veel geld voor mij om zomaar uit te geven…

  81. In België is deze camera (Medion 4,1 met 128mb flashkaart) te koop vanaf 27 november bij Aldi. Heeft iemand nog enige tips of url’s over deze camera? Foto’s gemaakt met dit digitaal toestelletje zijn ook altijd welkom.

  82. De medion 4,1 is vanaf 27 november te koop in alle ALDI winkels in België. Prijs € 369 incl. 128 Mb CompactFlash

  83. Beste vrienden,
    Ook ik heb een digitale video camcorder MD 9069 gekocht bij Aldi, ik ben zeer tevreden van de kwaliteit, maar ik kan nergens een tweede batterij vinden. Kunnen jullie mij helpen welk type ik moet zoeken. Als ik hier in België het merk Medion uitspreek vallen ze uit de lucht.

  84. ik heb niet echt een reactie maar ik ben op zoek naar de driver voor de Medion 9069n camcorder ik hoop dat iemand mij er mee kan helpen. alvast bedankt.

  85. Hallo,

    Ik beschik ook over een Medion Digitale camera van afgelopen aanbieding. Op de doos staat dat ik ook mijn diafragma in kan stellen, als zowel het bestandsformaat van de foto. (JPg e.d.)
    Wie weet hoe ik dit kan doen (handleiding geeft geen uitsluitsel, menu ook niet)

    Tevens heb ik problemen bij het handmatig inzoomen.
    Hij geeft een tikkend geluid tijdens dat inzoomen. Het lensgedeelte
    kan ik ook makkelijk bewegen. Heeft iedereen hier last van!?

    Zo niet dan stuur ik em binnenkort snel terug. Garantie van Aldi
    is uit ervaring zeer goed te noemen.

    Een foto van de camera :
    http://www.chatnu.nl/sunfire (>fotoalbum)
    De foto met de strandkar is van deze cam.

  86. weet iemand mij trouwens vertellen waar ik die videokabel nu precies in moet doen? Ik heb het al overal in uitgeprobeerd, maar het lukt me niet. Dedankt vast. BIBI

  87. bedankl voor de tip helper. Dat zou best wel eens kunnen wat je zegt. Ik zal het eens uitproberen. Voor de liefhebbers: camera + 128 mb is nog te krijgen bij aldi in boeimeer Breda!

  88. de aldi kamera schakeld alleen slecht als er batterijen EN een adapter zijn aangesloten. (doe er min. 1 batterij uit tijdens inlezen)

    de camera heeft 1 nadeel. de datum en tijd wordt slecht onthouden !!)

  89. tip voor degene die nog een aldi-camera +128 mb zoeken.
    in filialen waar de plaatselijke bevolking minder te besteden heeft kun je NU nog een camera kopen EN zelfs 128 mb-kaart.

    voorbeeld: vroomshoop !!!!!

    t’s maar dat je het weet

  90. Ja, door jullie enthousiaste verhalen ben ik gisteren ook voor de bijl gegaan. Ik ondervind wel een probleem met in- en uitschakelen. Ik vind dat vrij problematisch gaan. Is dat bij jullie ook zo? En ik heb de batterijen zeker 20 uur opgeladen, maar de camera viel alweer uit. Ik heb soms ook het idee dat ik hem aanzet waarna hij weer meteen uitvalt. Of zet ik hem dan niet goed aan? Ook vind ik het lcd scherm niet erg duidelijk. Maar… hij geeft prachtige scherpe foto’s

  91. Idem, heb de camera afgelopen zaterdag snel gehaald omdat ik eerder een leuke aanbieding bij de Aldi was misgelopen. Snel wat reviews opgezocht op internet, en besloten het maar te doen. De camera is wat mij betreft een prima camera. Twee minpunten vallen me op. De camera heeft moeite met grote verschillen in lichtsterkte, waardoor of de donkere gedeelten, of juist de lichte wat verzadigd raken. Door gebruik van de flitser lukt het me om dat gedeeltelijk in de tot nog toe geteste situaties op te vangen. Verder is de kleurechtheid nogal gevoelig voor gebruik van flits, automatisch, dan wel handmatig instellen van de kleurbalans. Ik heb niet gemerkt dat het display wel of niet gebruiken daarbij verschil zou maken. Voor het overige vind ik het een prima camera. Goede optiek, je kunt bijvoorbeeld werken met scherptediepte, dat heb ik bij andere camera’s wel anders gezien, altijd dezelfde platte foto’s ondanks zoom. (Overigens werkt de zoom bij mij gewoon met of zonder display actief)

  92. Inderdaad ik ben ook bezitter van de Aldi Camera! Leuke aankoop en de camera bevalt prima. Ligt inderdaad goed in de hand.Alleen vroeg ik mij af hoe het nou zit met dat zoom (optisch en digitaal) verhaal. In de (te beknopte) gebruiksaanwijzing staat dat de foto’s naar de laagste resolutie gaan wanneer er gezoomed wordt. Dat vind ik wel vreemd. Is dat bij andere merken ook gebruikelijk? Ook is er een verschil in foto’s (qua kleuren) als je LCD scherm wel of niet aan zet (beide zonder zoomen). En als je zoomed met het LCD scherm uit en je kijkt door het ouderwetse “oog” dan neemt ie toch de foto zonder zoom, terwijl je in het oog wel het beeld dichterbij haalt. Dus wat heeft het dan voor zin dat zoomen? Is dat een fout in de camera of is dat bij andere cameramerken ook zo?. En inderdaad ik had dat ook met die batterij indicatie. Hij had niet eens meer een reserve om de lens te sluiten. Dat vind ik wel slecht. De camera moet bij lege batterijen altijd nog kunnen sluiten. Verder prima ding t.o.v. de prijs voor de hobbiest zoals ik!! Alleen zou het prettiger zijn als de camera sneller aan en uit kon.

  93. Ook ik heb de Medion Camera bij Aldi aangeschaft. Het is een stabiel camera met alle snufjes die je echt nodig hebt. Wel viel me op dat de camera uitschakeld terwijl de batterij-indicatie nog op 2/3 stond. Door de zwaarte en grootte ligt hij goed in de hand. Mens-machine-interface op de display had iets verzorgder kunnen zijn. Maar ik heb er fantastische scherpe foto’s uit kunnen krijgen. Vooralsnog heel erg tevreden. Je moet je altijd blijven afvragen “Wat ga ik ermee doen”. Voor het gewone gebruik in huis, tuin of op vakantie is het een prima camers.

  94. Ik heb de HP Photosmart 720 gekocht (3.3 Megapixels) voor €529, en deze geeft prachtige resultaten.

  95. Ook ik heb woensdag de Medion MD9700 digitale camera gekocht bij Aldi. Ben het eens met Peter G. Deze camera wordt ook verkocht onder de naam Jenoptik 4100z3, Maginon sx410z en Rollei D41. Het origineel is Skanhex sx410z. De Duitse testen prijzen de camera weleenswaar niet de hemel in, zoals de camera is zwaar (de Sony DSC-S85 en de Canon G2 zijn niet lichter), de camera is groot (de Sony DSC-S85 en de Canon G2 zijn niet kleiner) ’t is maar net wat je belangrijk vindt. De conclusies van de testen eindigen altijd met, “een camera met een goede prijs/kwaliteitverhouding”. En als laatste een reactie op (bmbruin) een goede camera met 3 megapixels voor € 400,= is wat al te rooskleurig. Reken maar op minimaal € 650,=. Dit in ogenschouw nemend kom ik ook tot de conclusie, “een camera met een goede prijs/kwaliteitverhouding”.

  96. Gisteren een Medion gekocht bij de Aldi. Tot nu toe ben ik erg tevreden. Prima foto’s voor een redelijke prijs. Eenvoudige bediening, flitsertje en simpel te bedienen.
    Jammer is wel dat hij op de PC niet te benaderen is als ‘schijf’, maar dat je de fotos via bijgeleverde software eraf moet halen. Ach je kunt niet alles hebben…

  97. ik heb hem vandaag bij de aldi opgehaald en de eerste resultaten zijn veelbelovend, vooralsnog heb ik een paar perfecte foto’s gemaakt.
    ook de bijgeleverde software is erg eenvoudig in de omgang.

  98. in heb er ook een gekocht vandag bij de Aldi, maar heb wat twijfels over de kwaliteit. Wat is een asferical lens?

  99. In Duitsland is hetzelfde toestel al in het voorjaar op de markt gebracht. De testen die ik op duitse sites heb kunnen vinden zijn niet echt positief.
    Alle tests spreken van een middelmatige camera. Het advies wordt gegeven liever een beetje door te sparen en een goede 3 megapixel toestel te kopen.
    Wel jammer, voor 400 Euro had je anders een leuke camera gehad…

  100. kan ik ergens een test vinden over de digitale camera van
    MEDION 4,1 Die nu in bij de Aldi in de aanbieding is.

    Zou ook de reacties willen zie van ( zie boven zafira) als dat kan

  101. Ik zie net dat a.s. woensdag de digitale camera van Medion weer in de aanbieding is. Net als bovenstaande wil ik ook graag weten of er mensen zijn die toen zo`n camera gekocht hebben, en zoja, wat zijn hun bevindingen van dit toestel.
    Wil alles weten, zowel positief als negatief !

  102. Mooie toestellen die besproken worden maar waar ik nergens een test over vind is de SONY Cybershot DSC -F707. Toch ook één van de allernieuwste toestellen.

Reacties zijn gesloten.