Home Hardware

Betaalbare smartwatch met veel functies

Xiaomi Redmi Watch 3 review

1
1400

Xiaomi Redmi Watch 3

€ 130,-
7.3

Diskidee Performance Rating

6.4/10

Diskidee Price/Performance Rating

8.2/10

Pros

  • Affordable
  • Good battery life
  • Beautiful screen

Cons

  • No apps
  • No mobile pay
  • No auto brightness control
We testen de Xiaomi Redmi Watch 3, een betaalbare Apple Watch lookalike met veel functies en een prachtig en helder Amoled-scherm.

De Xiaomi Redmi Watch 3 is voortaan ook bij ons verkrijgbaar, na de Chinese introductie eind vorig jaar.

Voor iets minder dan dubbel de prijs (€ 129,99) biedt de Watch 3 dezelfde functies als de vorig jaar door ons besproken, nog steeds verkrijgbare Watch 2 Lite (€69,99), aangevuld met enkele interessante extra’s, waarbij de betere bouwkwaliteit en het superieure scherm de belangrijkste zijn.

 
Design

De Redmi Watch 3 heeft een vergelijkbaar design als de Watch 2 Lite, maar de behuizing is enkele millimeters dunner. Ook is ze iets breder en hoger. De behuizing oogt stijlvoller en voelt steviger aan, dankzij het metalen frame.

De onderkant bestaat wel nog altijd uit kunststof, maar het scherm heeft een extra glazen beschermlaag (met speciale antivingerafdrukcoating), al wordt het type glas nergens vermeld.

Ondanks de iets grotere afmetingen, betere bouwkwaliteit en zwaardere accu (289 mAh) valt de gewichtstoename goed mee. Meegeleverd bandje inbegrepen weegt de Watch 3 twee gram meer dan zijn goedkopere broer, namelijk 37 gram Dit blijft een comfortabele smartwatch die je tijdens het dragen nauwelijks voelt.

Bij de keuze van de verpakking heb je keuze tussen de kleuren ivoor of zwart. Dat slaat alleen op kleur van het meegeleverde bandje, want het horloge zelf is heeft een zilverkleurige rand met zwarte onderkant.

Het ivoren bandje gebruikt siliconen; het zwarte bandje TPU (thermoplastisch polyurethaan) en is olie-, zweet- en waterbestendig. Je kunt apart allerlei andere kleuren extra bestellen.

Xiaomi Redmi Watch 3

Xiaomi Redmi Watch 3 (© ; licentie: Xiaomi)

 
Kenmerken

Het zeer kleurrijke 1,75-inch Amoled-aanraakscherm heeft een piekhelderheid van 600 nits, zodat je het scherm ook in volle zon kunt lezen. Helaas ontbreekt een automatische helderheidscontrole. De helderheid regel je via een veegbeweging op het schermpje zelf.

Met een pixeldichtheid van 341 ppi is het scherm scherper dan dat van de Redmi Watch 2 (311 ppi) en van de Apple Watch en andere smartwatches die we in het verleden testten. Het is zeker een van de mooiste smartwach-schermjes die we al zijn tegengekomen.

De accu houdt het volgens de fabrikant gemiddeld twaalf dagen uit op een volle lading, maar dit hangt sterk af van het gebruik. Wij haalden eerder acht dagen, wat nog altijd een behoorlijke autonomie oplevert.

Gebruik je een van de vijf always-on wijzerplaten dan halveert dit grotendeels de autonomie. Het horloge heeft wel een optionele “smart”-instelling die de always-on wijzerplaat uitschakelt wanneer je slaapt, wat de autonomie verbetert.

 
Specificaties
Xiaomi Redmi Watch 3 (M2216W1)
Kleur Ivoor, Zwart (meegeleverde polsband)
Material Plastic onderkant met metalen rand en glazen voorzijde met snel verwisselbare polsband
Afmetingen & Gewicht 42,58 x 36,56 x 9,99 mm, 37g

*met horlogeband, verstelbaar 135-200 mm

Scherm 1,75” (44,45 mm)

390 x 450 Amoled, 600 nits piek, aanraakscherm

Batterij 289 mAh Li-ion, twaalf dagen normale levensduur, vijf dagen levensduur bij continue meting zuurstofgehalte bloed tijdens slaap, veertien uur autonomie bij continu gebruik GPS tijdens sporten, vier dagen autonomie met always-on wijzerplaat

Laden via 2 magnetische pogo pinnen, 90m laden van 0-100%, 5m laden geeft 8u slaapbewaking

AP Geen details
OS Xiaomi bedrijfseigen RTOS
Geheugen Geen gegevens
Connectiviteit Bluetooth v5.2, GPS/Glonass/Galileo/Beidou/QZSS
Sensoren Versnellingsmeter sensor, Gyroscoop sensor, Geomagnetische sensor, Optische hartslagsensor, SpO2 sensor, Luchtdruksensor, Capacitieve sensor
Waterdichtheid 5ATM (50 m)
Compatibiliteit Android: Android 6.0 en hoger; iOS 12 of hoger; Mi Fitness app noodzakelijk

 

 
Praktijk

Je bedient alles met veegbewegingen op het aanraakgevoelige scherm. Eén bedieningsknop op de zijkant assisteert je bij de selectie en activering van functies.

Gegevens tussen horloge en smartphone wissel je uit met behulp van de Mi Fitness app die nu ook in het Nederlands beschikbaar is. Mi Fitness heeft een zeer overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface.

Mi Fitness app met Redmi Watch 3

Mi Fitness app met Redmi Watch 3 (© Jozef Schildermans; licentie: CC BY-SA)

Apps op het horloge worden niet ondersteund, maar er zijn een twintigtal standaard aanwezige functies (weer controleren, fitness oefeningen starten, ademhalingsoefeningen, timers, wekkers, stopwatches, stressmeting, camera, muziek en telefoon bedienen, etc.). Ook is er keuze uit meer dan tweehonderd verschillende wijzerplaten.

Er is een wijzerplaat waarop je tot acht eigen foto’s met een slideshowfunctie op het horloge toont. Zes wijzerplaten kan men tegelijk op het horloge zelf laden.

Sommige wijzerplaten hebben instelbare parameters, om in één oogopslag bijvoorbeeld het aantal stappen, hartslagritme, stressniveau, weersvoorspelling en andere variabele gegevens te bekijken.

De gezondheids-, fitness- en sportfuncties zijn voldoende uitgebreid. De Mi Watch heeft tien zogenaamde ‘professionele’ hardloopinstellingen (van buiten hardlopen tot Triatlon) en tot honderdtwintig extra toe te voegen modussen, waarbij ook fietsen en zwemmen.

Nog een verbetering tegenover de Watch 2 Lite is de aanwezigheid van een eigen GPS-chip, die snel reageert, toch buitenshuis. Gegevens worden met inbegrip van kaartgegevens gesynchroniseerd in de app. De gegevens kan je extern delen met de standaarddeelfunctie van het gebruikte besturingssysteem.

Redmi Watch 3 fitness statistiek in Mi Fitness

Redmi Watch 3 fitness statistiek in Mi Fitness (© Jozef Schildermans; licentie: CC BY-SA)

De Watch 3 houdt verder allerlei gezondheidsstatistieken bij, zoals permanente hartmetingen, of zuurstofopname van het bloed op aanvraag of tijdens het slapen.

De slaapmeting werkt even goed als bij de Watch 2 Lite en toont de lichte, diepe en rem-slaap, het aantal keren dat je wakker werd en de gemiddeld hartslag. Je kunt een wekelijks of maandelijkse samenvatting van de slaapgegevens opvragen.

Een mobiele betaalfunctie ontbreekt.

Conclusie
De Xiaomi Redmi Watch 3 is een betaalbare, functionele smartwatch met een prachtig aanraakscherm. Je moet wel met enkele beperkingen kunnen leven, maar de aanwezige functies werken goed en de batterijlevensduur is ook veel beter dan een duurdere smartwatch met allerlei extra mogelijkheden die je doorgaans toch niet gebruikt.
Gemiddelde prijs
129,99 euro
Foto van Xiaomi
Website: Xiaomi
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.