Buitencamera met scherp bewakingsbeeld

Foscam G4P 4MP Super HD WiFi buitencamera review

0
300

Foscam G4P 4MP Super HD WiFi buitencamera

€ 129,95
7.7

Diskidee Performance Rating

8.4/10

Diskidee Price/Performance Rating

7.0/10

Pros

  • Easy to use app
  • Good picture quality

Cons

  • Advanced recognition only available with subscription
We testen de Foscam G4P 4MP Super HD WiFi buitencamera met 4-megapixelsensor en twintig meter nachtzicht. Hoe goed beschermt deze bewakingscamera tegen indringers?

De Foscam G4P 4MP Super HD WiFi buitencamera heeft een traditionele, kogelvormige ‘mini bullet’ behuizing, naar keuze in wit of zwart verkrijgbaar. Deze beveiligingscamera is bestand tegen stof, regen en sneeuw volgens de IP66-normen.

 
Kenmerken

De 4MP-sensor neemt beelden op met een maximale resolutie van 2560 x 1440 pixels aan 25 fps, al kan je dit om bandbreedte te besparen ook lager instellen. De camera heeft een redelijk breed diagonaal gezichtsveld van 112 graden.  HDR (high dynamic range)-kleurverbetering voor nog duidelijkere bewakingsbeelden wordt ondersteund.

De dertig matrix ir-leds hebben een nachtzicht dat tot wel twintig meter ver reikt.

Opnames worden gratis bewaard op een niet meegeleverd microsd-kaartje van maximaal 128 GB, of tegen betaling in de Foscam Cloud Service. Die kost tussen de 40 en de 200 euro per jaar, naargelang het abonnementstype. De goedkoopste formule bewaart detectiebeelden drie dagen lang, de duurste neemt beelden continu op. Je kan bewakingsbeelden ook naar een FTP-server sturen. Bij bewegingsdetectie kan de camera ook een waarschuwingse-mail verzenden.

Je mag de ‘7 dagen formule’ die normaal 4,99 euro per maand of 49,99 euro per jaar kost gratis drie maanden lang uitproberen wanneer je een nieuwe Foscam-camera in gebruik neemt.

Daarnaast is ook ONVIF ondersteund, zodat je opnames naar een compatibele NAS of NVR kan sturen.

Deze camera blijft functioneren bij temperaturen tussen minus twintig en plus zestig graden Celsius.

Verbindingen zijn draadloos mogelijk via wifi 802.11b/g/n in de 2,4 GHz-frequentie of via de Fast Ethernet-verbinding, die echter geen Power-over-Ethernet ondersteunt.

Alle informatie over de G4P vind je op de website van Foscam.

Foscam G4P 4MP Super HD WiFi buitencamera

Foscam G4P 4MP Super HD WiFi buitencamera (© Foscam ; licentie: Foscam )

 
Montage

De camera is vast gemonteerd op een richtbare voet annex wandplaat, waaruit onderaan een kabel van een halve meter komt die op het einde in zes delen splitst: 12V/5W-voeding, RJ45 Fast Ethernet, resetknop, en externe tweewegaudio via een dubbele RCA-interface.

Een kleine externe voeding en ethernetkabel voor binnengebruik zijn meegeleverd. Ook steekt er een kleine hex sleutel in de verpakking waarmee je de camera vastzet op zijn voet eens je hem perfect hebt uitgericht.

Je schroeft de wandplaat aan een muur of plafond met behulp van de meegeleverde pluggen en schroeven.

De wandplaat heeft in het midden een gat om de vaste kabel doorheen naar binnen via een gat in de muur of naar omlaag voor bevestiging tegen een wand te leiden.

Als de lengte van de voedingskabel (2,5 meter) niet volstaat, kan je bij Foscam voedingsverlengkabels van drie (€ 8,-), vijf (€ 9,-), acht (€ 12,-) en twaalf (€ 25,-) meter kopen.

Een eventuele microsd-geheugenkaart past in een klepje onderaan de camera. Je verwijdert dit door twee parkerschroeven los te maken.

Foscam G4P voorbeeld opname

Foscam G4P voorbeeld opname (© DTL BV; licentie: CC BY-SA)

 
Ingebruikname

Schakel de stroom in, koppel de camera aan je router met behulp van de meegeleverde ethernetkabel, download de Foscam-app (scan daarvoor eventueel de QR-code die je onderaan de camera terugvindt), creëer of login bij je Foscam-account en voeg de camera toe door de QR-code te scannen of door de app het apparaat in het netwerk te laten detecteren.

Koppel de camera aan je wifinetwerk. Creëer het beheerdersaccount. Dit mag niet admin heten en moet verplicht worden ingesteld vóór je de camera kan gebruiken.

Via ‘Camera delen’ in de app voeg je extra gebruikers toe, zoals familieleden. Die dienen dan eveneens de Foscam-app te installeren en in te loggen bij een eigen Foscam-account. Je kan ze aparte rechten geven, met drie verschillende toegangsniveaus.

 
Praktijk

De Foscam app werkt heel gebruiksvriendelijk en is ook Nederlandstalig. Heb je meerdere Foscam-camera’s dan kan je de bewakingsbeelden van vier camera’s op één scherm bekijken.

De detectiegevoeligheid is instelbaar op drie gevoeligheidsniveaus, met of zonder automatische persoonsherkenning. Dit kan je ook in een schema gieten, maar geofencing  (automatisch in- en uitschakelen afhankelijk van af- of aanwezigheid) ontbreekt.

Foscam G4P app

Foscam G4P app (© DTL BV; licentie: CC BY-SA)

Je kan één detectiegebied configureren, dat slechts een deel van het totale camerabeeld beslaat.

Voor geavanceerde detectie van personen, huisdieren, pakketten en voertuigen is een cloudabonnement vereist; de camera ondersteunt dit niet zelfstandig.

De beeldkwaliteit is goed op het hoogste van drie instelbare kwaliteitsniveaus. Digitaal zoomen (maximaal zesmaal) geeft een redelijk scherp resultaat, waarbij ook gezichten op iets langere afstand nog herkenbaar zijn.

Conclusie

De Foscam G4P 4MP Super HD WiFi buitencamera heeft een relatief groot detectiebereik en biedt een goede beeldkwaliteit voor een scherpe prijs.
Vorig artikelDraadloze videodeurbel met batterij
Volgend artikelDraadloze beveiligingscamera herkent personen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.