Nieuwe bridge voor betaalbare slimme verlichting

Innr Smart Lighting Bridge review

0
1026

Innr Smart Lighting (2021)

Vanaf € 20,-
8.5

Diskidee Rating

8.5/10

Pros

  • Affordable
  • Broad product offering
  • Works with Hue
Innr Smart Lighting lanceerde onlangs een nieuwe bridge voor zijn betaalbare slimme verlichtingssysteem. Wij zochten uit wat er nieuw is.

Dik een jaar geleden testten we het slimme verlichtingssysteem van het Nederlandse bedrijf Innr.

Het bedrijf lanceerde onlangs een nieuwe Innr Bridge, die de Zigbee 3.0-gebaseerde Innr-lampen en -armaturen met elkaar verbindt, zodat je ze kan bedienen met de Innr app.

Ter herinnering: de Innr-lampen zijn ook compatibel met de Philips Hue Bridge (lees onze review). De Innr Bridge heb je alleen nodig als je uitsluitend Innr-producten gebruikt, als goedkoper alternatief voor Hue.

Innr is overigens ook compatibel met de thuisautomatiseringssystemen van Amazon (Alexa), Google (Home), Samsung (Smartthings) en Homey.

 
Nieuwe bridge

De originele Innr Bridge had een te zwak Zigbee-signaal om bijvoorbeeld de nieuwe buitenverlichting van het merk vlot en stabiel te bedienen. De bridge moest vaak worden gereset. Dit kon met de bestaande hardware niet worden opgelost.

Daarom is er nu een volledig nieuwe bridge (40 euro), met een sterker en stabieler signaal, nieuwe functies en bijbehorende verbeterde Innr-app.

De oude bridge blijft werken, maar vanaf begin volgend jaar komen er geen updates meer voor uit. De nieuwe Innr-app werkt uitsluitend met de nieuwe Bridge.

De veel kleinere vernieuwde bridge (niet veel groter dan een luciferdoosje) koppel je draadloos aan je router. Een kabel is niet langer vereist. Zodra ze gekoppeld is, kan je ze overal neerleggen, zolang er maar een draadloze verbinding met de router aanwezig is.

 
Nieuwe functies

Bridge en app hebben de volgende nieuwe functies:

  • Stembediening met Siri Shortcuts, Google en Alexa
  • De vakantiemodus zet automatisch je lampen aan en uit
  • Routines per kamer en voor het hele huis
  • Geofence-functie voor iPhone-gebruikers
  • Wake Up en Go to Sleep automatiseringen
  • Nodig huisgenoten uit vanuit de app en bedien gezamenlijk de verlichting

Alle informatie over het slimme verlichtingssysteem vind je op de website van Innr.

Innr slimme 'filament' lampen

Innr slimme ‘filament’ lampen (© Innr; licentie: Innr)

 
Praktijk

De nieuwe witte Innr Bridge heeft een 5V, 1,5W USB-C stroomaansluiting. Een kleine witte 1A USB-C voeding is meegeleverd.

Download de Innr app (de oude app heet voortaan “Innr V1”), open ze, creëer of login bij je Innr-account, en tik op het plusteken en op ‘Apparaat toevoegen’ om de bridge toe te voegen.

Scan de QR-code op de onderkant van de bridge. Sluit de stroom aan en wacht maximaal veertig seconden tot een van de witte LED’s op de bovenkant om de seconde knippert. Tik op ‘Volgende’.

Als het goed is, wordt de bridge nu gevonden. Selecteer ze en kies een wifi-netwerk om ze op aan te sluiten. Typ het wifi-wachtwoord en wacht tot de verbinding gemaakt is en de bridge online komt. Dit kan tot negentig seconden duren. De drie leds op de bovenkant branden nu stabiel wit.

Dit werkte bij ons goed, maar we dienden wel tijdelijk de mobiele dataverbinding van onze smarphone uit te schakelen voor we de bridge konden activeren. Dit wordt ook gesuggereerd door de app als de eerste verbindingspoging mislukt.

Met de app voeg je lampen toe aan zelf te benoemen kamers, routines en/of automatiseringen.

De nieuwe Innr app

De nieuwe Innr app (© DTL BV; licentie: CC BY-SA)

Je kan de routines en automatiseringen zelf configureren, of kiezen uit de voorgekauwde lijst zoals ‘goedemorgen’, ‘werken’, ‘relax’, ‘wakker worden’ en ‘bedtijd’. Al die voorgekauwde routines en automatiseringen kan je trouwens bewerken, hernoemen, verwijderen…

Wat er in een routine mogelijk is, hangt af van het soort lamp. Bij sommige wijzig je alleen de helderheid (van 0 tot 100 procent via een schuifregelaar); bij andere wijzig je zowel de helderheid als de kleurinstelling.

Via ‘Automatisering’ trigger je routines op een bepaalde tijd en/of dag van de week, automatisch op basis van je locatie bij zonsopkomst en/of ondergang (met de mogelijkheid de routine voor of na de gebeurtenis te starten); stel je een wekker in waarbij lichten geleidelijk hederder worden zodat je ontspannen wakker wordt of doe je het omgekeerde en dim je de lichten geleidelijkaan voor je gaat slapen.

De vakantiestand schakelt geselecteerde lichten op willekeurige tijden in en uit.

Conclusie
Met de verbeterde bridge en app werkt het slimme verlichtingssysteem van Innr beter dan voorheen. Het lampenaanbod is intussen uitgebreider dan vroeger, met nu ook spots, lampen en armaturen die buiten inzetbaar zijn. De relatief lage prijzen en compatibliteit met Philips Hue zijn extra positieve punten.
Vorig artikelGeavanceerd gezondheids- en sport-horloge
Volgend artikelDraadloze videodeurbel met batterij
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.