Eenvoudig te installeren buiten-bewakingscamera

D-Link DCS-8302LH Full HD Outdoor Wi-Fi Camera review

0
1422

D-Link DCS-8302LH Full HD Outdoor Wi-Fi Camera

€ 139,-
7.5

Diskidee Performance Rating

8.2/10

Diskidee Price/Performance Rating

6.7/10

Pros

  • Easy assembly
  • Video quality
  • Ethernet and memory card supported

Cons

  • No IP-rating
We testen de D-Link DCS-8302LH Full HD Outdoor Wi-Fi Camera, een kleine bolvormige draadloze  bewakingscamera voor buitengebruik, die je dankzij een splitsbare stroomkabel eenvoudig installeert. Maar zijn de bewakingsbeelden ook van goede kwaliteit?

De D-Link DCS-8302LH Full HD Outdoor Wi-Fi Camera is een compacte, kogelvormige bewakingscamera (‘mini-bullet’) met een weersbestendige behuizing. Weersbestendig, maar niet voldoende waterdicht om een continue blootstelling aan water te weerstaan.

 
Montage

D-Link raadt aan om de DCS-8302LH op minimaal twee à tweeëneenhalve meter hoogte onder een afdak of brede dakgoot te installeren, waarbij ook best direct zonlicht wordt vermeden. De rubberplug op de plaats waar de dunne stroomkabel (en eventueel de ethernetkabel, zie verder) de beschermklep op de achterkant van de camera verlaat, dient naar beneden gericht te blijven (omgekeerde installatie van de camera wordt niet ondersteund).

Deze camera blijft overigens functioneren bij lage en hoge temperaturen: vriestemperaturen tot minus 25 graden Celsius en hitte tot 45 graden Celsius.

Montage is mogelijk tegen een muur, een plafond of aan een paal. Uiteraard kan deze bewakingscamera ook gewoon binnen worden geïnstalleerd.

Dankzij de drie meter lange, splitsbare stroomkabel is buitenmontage geen probleem: het volstaat een gat van minimaal 12,5 mm te boren, voldoende om één helft van de smalle (smaller dan bijvoorbeeld een usb-plug) stroomplug naar binnen te leiden. Je klikt vervolgens de twee helften van de stroomplug aan elkaar vast en steekt de compacte witte voeding in een stopcontact binnen.

Deze camera heeft achteraan een vaste fast-ethernetpoort, naast de stroomaansluiting (beide worden samen met de geheugenkaartsleuf en een kleine resetknop beschermd door een afneembaar cilindervormig kapje). Wil je dus een vaste in plaats van een draadloze verbinding dan moet het boorgat uiteraard groot genoeg zijn voor zowel de stroom- als de netwerkkabel.

D-Link levert plastic klemmen en bevestigingsmateriaal meer waarmee je de kabel(s) netjes aan de voet bevestigt. Ook pluggen om de bodemplaats vast te schroeven, steken in de verpakking. Voor kabelgeleiders waarmee je de kabel netjes naar binnen en naar het stopcontact leidt, dien je zelf te zorgen.

D-Link DCS-8302LH Full HD Outdoor Wi-Fi Camera

D-Link DCS-8302LH Full HD Outdoor Wi-Fi Camera (© D-Link; licentie: D-Link)

 
Kenmerken

De DCS-8302LH neemt met zijn groothoeklens van 135° video’s op tot 1080p aan 30 fps in H.264-formaat, naar keuze lokaal op een microSDHC/XC-geheugenkaartje van maximaal 256 GB of op de D-Link cloud. Deze camera is ONVIF Profile S-compatibel en werkt dus ook met NVR, VMS of NAS.

Een microfoon, luidspreker en 95 dB sirene zijn ingebouwd. Tweewegcommunicatie via de mydlink-app wordt ondersteund.

In de app kan je het zo instellen dat de camera je waarschuwt wanneer personen, bewegingen of geluid wordt gedetecteerd. Die detectie is AI-gebaseerd; via een schuifschakelaar stelt je de detectiegevoeligheid in, maar verder heb je op die waarschuwingen geen invloed.

Het infraroodnachtzicht is beperkt tot vijf meter. De wifi-verbinding ondersteunt de nieuwste WPA3-beveiliging.

Met behulp van de mydlink-app voor Android en iOS definieer je tot 25 bewakingsgebieden in het beeld.

De DCS-8302LH is compatibel met Amazon Alexa en Google Home/Chromecast.

Alle informatie over de DCS-8302LH Full HD Outdoor Wi-Fi Camera vind je op de website van D-Link.

 
Ingebruikname

Scan in myDlink de QR-code onder op de cameravoet, steek de camera in het stopcontact en wacht tot de camera-LED oranje knippert.

Tik dan op ‘Volgende’ en op ‘Verbinden’. Mogelijk dien je de mobiele verbinding van je smartphone tijdelijk uit te schakelen, omdat anders de verbinding mislukt. Dat was bij ons het geval, maar zodra we die uitschakelden lukte de ingebruikname probleemloos.

Kies een WiFi-netwerk voor de camera. Alleen 2,4 GHz-netwerken worden ondersteund. Vul het wifiwachtwoord in en tik opnieuw op verbinden.

De eerste keer dat je de camera opent, wordt indien nodig de firmware (na een bevestiging) vernieuwd. Deze procedure duurt een minuut. Het LED-je vóór op de camera knippert tijdens deze procedure rood-groen.

 
Cloud

De beveiligde ‘mydlink cloud recording‘ is een betalende dienst, die werkt met verschillende ip-camera’s van D-Link voor binnen en buiten. Op de D-Link cloud-recordingwebsite vind je onderaan een overzicht van alle ondersteunde D-Link camera’s.

Er zijn vier formules.

  • Gratis proef: tot drie camera’s met tot één dag opnames en tot vijftig clips in totaal.
  • Basis: idem, maar tot zeven dagen opnames. Dit kost € 2,49 maandelijks of € 24,99 jaarlijks.
  • Premium: tot vijf camera’s en tot veertien dagen opnames voor € 4,99 maandelijks of € 49,99 jaarlijks.
  • Pro: tot tien camera’s met dertig dagen opnames voor € 9,99 maandelijks of € 99,99 jaarlijks.

Beelden deel je via de mydlink-app vanuit de cloud met vrienden, familie of derden. Je kan ze ook lokaal op je apparaat bewaren (foto’s of video’s).

 
Praktijk

Met de mydlink-app regel je eenvoudig alle instellingen, zoals het in- en uitschakelen van de microfoon en sirene, het configureren van de privacymodus (zodat de camera geen opnames maakt als je zelf thuis bent), het instellen van de antiflikkerfunctie bij kunstlicht, het instellen van de detectiegevoeligheid en het updaten van de firmware.

Heb je meerdere ondersteunde D-Link camera’s dan bekijk je via ‘Meervoudige weergave’ op één scherm wat er in verschillende ruimtes gebeurt. Je scrollt door de beelden van de verschillende camera’s en bepaalt zelf de volgorde waarin ze getoond worden.

Clips van gebeurtenissen worden op een tijdlijn geplaatst. Die filteren op gebeurtenistype, datum, apparaat en locatie. Ook kan je tot vijftig gebeurtenissen toevoegen aan een favorietenlijst. Die blijven dan op de tijdlijn bewaard. De tijdlijn toont ook gebeurtenissen, zoals wanneer de camera uitgeschakeld wordt of offline staat.

De camera toevoegen aan Google Home is geen probleem. Heb je bijvoorbeeld een Google Nest Hub dan bekijk je het camerabeeld op diens scherm met de opdracht “Hey Google, laat [naam van de camera] zien”.

In de mydlink-app controleer je eenvoudig alle gebeurtenissen.

In de mydlink-app controleer je eenvoudig alle gebeurtenissen. (© DTL BV; licentie: CC BY-SA)

 
Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit is goed, zowel overdag (in kleur) als ’s nachts (in monochroom). De camera werkt stabiel: tijdens een testperiode van meerdere weken haperde het apparaat niet één keer. De detectie van personen is vrij accuraat op een afstand tussen de twee en de zeven meter van de camera (bij een montage op ca. 2,5m); we ontvingen weinig valse meldingen. Bovendien kan je de gevoeligheid zelf in de app regelen mocht de camera je te vaak waarschuwen. Uiteraard kan je een en ander ook instellen dat de detectie uitsluitend tijdens je afwezigheid geactiveerd wordt.

Conclusie
De D-Link DCS-8302LH is een betaalbare, eenvoudig te installeren en goed functionerende draadloze bewakingscamera met een vrij accurate intelligente detectie van personen, wat het aantal valse meldingen door bijvoorbeeld dieren of andere bewegingen vermindert wanneer je de waarschuwingsmodus in de app activeert. Het belangrijkste nadeel is dat deze camera geen IP-beoordeling heeft; montage op een beschutte plaats, zoals onder een dakrand, is noodzakelijk want het apparaat kan niet tegen continue blootstelling aan stromend water.
Vorig artikelSurface Laptop 4 biedt waar voor zijn geld
Volgend artikelDraagbare waterbestendige luidspreker
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.