Home Hardware

Goedkope Android-tablet

Alcatel 1T10 Smart (2020) Android-tablet review

2
816

Alcatel 1T10 Smart (2020)

€ 99,-
6.3

Diskidee Price/Performance Rating

6.3/10

Pros

 • Cheap
 • Kids Mode
 • Optional speaker stand

Cons

 • Slow
 • Yesterday's technology
We testen de Alcatel 1T10 Smart (2020), een goedkope 10-inch Android 10-tablet met een modus speciaal voor kinderen.

De Alcatel 1T10 Smart (2020) Android-tablet, model 8092 EEA, kost minder dan honderd euro. Optioneel kan je er een ‘Dynamic speaker tablet stand’ bij kopen, bestaande uit een houder voor de tablet en een cilindervormige luidspreker die via Bluetooth met de tablet wordt verbonden. Wij testten alleen de tablet, dus over de kwaliteit van die extra speaker kunnen we geen uitspraken doen.

 
Kenmerken en prestaties

Deze tablet draait een relatief recente Android-versie (v10), zonder toevoegingen aan de gebruikersinterface.

Op hardwaregebied is deze tablet minder bij de tijd. Het 10-inch aanraakscherm heeft een scherptediepte van slechts 151 ppi (1280 x 800 pixels resolutie). Deze tablet is 9,55 cm dik en weegt 450 gram.

De quadcore MediaTek-chipset, aangevuld met slechts 2 GB RAM en 32 GB opslagruimte, waarvan nog 22 GB vrij is, zet prestaties neer die ver achterblijven bij die van recente Android-tablets van merken zoals Google, Huawei, Lenovo en Samsung. Vooral grafisch zijn de prestaties in onze benchmarks bedroevend laag.

Inzake connectiviteit moet je het doen met USB 2.0 (weliswaar met een type-C laadpoort), Bluetooth 4.0 en Wi-Fi 802.11b/g/n.

De camera’s voor en achter hebben een resolutie van slechts 2 megapixels.

De accu is volgens de fabrikant voldoende sterk om vier uur onafgebroken naar video te kijken. In de UL Futuremark PC Mark batterijtest noteren we een autonomie van iets meer dan zeven uur. Het duurt overigens ruim vijf uur om de accu volledig op te laden.

Alle informatie over deze tablet vind je op de website van Alcatel Mobile.

Alcatel 1T10 2020 Aquaman

Alcatel 1T10 2020 (© Alcatel; licentie: Alcatel)

 
Kindermodus

Voor je de kindermodus-app kan gebruiken, dien je het e-mailadres van een van de ouders in te vullen en je akkoord te verklaren met de gebruiksvoorwaarden.

Daarna voeg je een of meer kinderen toe, waarbij je allereerst het geslacht kiest (alleen keuze tussen ‘boy’ of ‘girl’). Vervolgens kies je de verjaardag en een viercijferige pincode voor de ouders, zodat de kinderen zelf niets kunnen wijzigen (te vrezen valt dat ze die viercijferige code echter snel ‘gekraakt’ zullen hebben).

Via de “ouderbesturing” kan je de gebruikstijd beperkten tot 15, 30 of 45 minuten, blauw licht filteren, een waarschuwing configureren als de gebruiker te lang stil ligt of zit, toegelaten apps instellen en de pincode wijzigen. Dit is ook de enige manier om de kindermodus te stoppen, waarbij je opnieuw je pincode moet ingeven.

Hoewel de kindermodusapp zelf in het Nederlands werkt, zijn alle voorgeinstalleerde apps, cursussen en spelletjes Engelstalig of zelfs in het Chinees ( Alcatel is een merk van het Chinese bedrijf TCL Technology).

Alcatel (TCL) Kids Mode app

Alcatel (TCL) Kids Mode app (© DTL; licentie: CC BY-SA)

Je kan via “ouderbesturing” natuurlijk wel eventuele Nederlandstalige apps die je daarvoor onder Android installeerde aan de kindermodus toevoegen. Maar al met al stelt de kindermodus van deze tablet niet veel voor. Bovendien zijn er voldoende gratis alternatieven voor ouderlijk toezicht in de Google Play-winkel die soms beter werken (denk aan Kids Place, Kid’s Shell en Google Family Link voor ouders).

Conclusie
Ben je op zoek naar een zeer betaalbare Android-tablet voor bijvoorbeeld kinderen dan komt de Alcatel 1T10 Smart (2020) zeker in aanmerking, maar verwacht geen superprestaties.
Prijs
€ 99,-

2 REACTIES

 1. Ik weet niet waarom deze lichte tablet nog verkocht worden, ze zijn het geld niet waard.
  Een tablet heeft nu minstens 4GB ram nodig en een Octacore (8) CPU.
  Alles minder is traag of blokkeert bij gebruik.
  Mijn huidige tablet een Chinees merk kwam met 4GB ram 64GB opslag en een Decacore (10) CPU voor een prijs van 120€.
  Heeft 2 sim slots en een micro SD slot, werkt nu 3 jaar zonder problemen en word dagelijks ongeveer 2 tot 4u gebruikt voor e-mail, maps en soms YouTube.
  Bijgeleverd toetsenbordje in de lederen cover was na ongeveer 14 maand stuk, maar de extra prijs was maar 8€ zodat het niet echt uitmaakt.
  Scherm is van goede kwaliteit alsook de stereo luidsprekers aan de onderkant.
  Een micro USB poort voor laden en een gewoon toetsenbord in deze poort via een OTG verloop werkt ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.