Kleine bewakingscamera voor binnen

D-Link DCS-6100LH Compact Full Hd Wi-Fi Camera review

0
830

D-Link DCS-6100LH Compact Full Hd Wi-Fi Camera

€ 56,-
7.5

Diskidee Performance Rating

7.9/10

Diskidee Price/Performance Rating

7.1/10

Pros

  • Small
  • Video quality

Cons

  • Not compatible with local NAS
  • Only cloud recording
  • No ONVIF support
We testen de D-Link DCS-6100LH Compact Full Hd Wi-Fi Camera, een piepkleine bewakingscamera met Full HD resolutie die beelden in de cloud bewaart, ook gratis.

De D-Link DCS-6100LH Compact Full Hd Wi-Fi Camera is piepklein: niet groter dan 6 cm, met het voetje erbij nauwelijks 10,4 cm hoog. Maar hij neemt wel op met 1080p-resolutie en een groothoeklens van 110 graden.

 
Kenmerken

In het donker ziet hij tot vijf meter ver dankzij infrarood nachtzicht.

Dit bewakingscamera’tje stuurt je optioneel pushberichten wanneer het geluid of beweging detecteert. Opnames worden dan in de D-Link cloud bewaard.

Dit is gratis voor vijftig clips die één dag worden bewaard. Wil je meer clips langer online bewaren dan kan je op een abonnementsformule intekenen. Dat kost tussen de 2,49 euro en 9,99 euro per maand afhankelijk van de hoeveelheid data en het aantal aangesloten camera’s (zie verder).

De wifi-verbinding ondersteunt de nieuwste WPA3-beveiliging.

Je zet de camera ergens neer of je bevestigt hem aan een wand of aan het plafond. Met de flexibele vast gemonteerde draaivoet richt je de camera op het te bewaken gebied.

Met behulp van de mydlink-app voor Android en iOS definieer je tot 25 bewakingsgebieden in het beeld.

De DCS-6100LH is compatibel met Amazon Alexa en Google Home/Chromecast.

Alle informatie over de DCS-6100LH vind je op de website van D-Link.

D-Link DCS-6100LH ip-camera

D-Link DCS-6100LH ip-camera (© D-Link; licentie: D-Link)

 
Ingebruikname

Scan in myDlink de QR-code onder op de cameravoet, steek de camera in het stopcontact en wacht tot de camera-LED oranje knippert.

Tik dan op ‘Volgende’ en op ‘Verbinden’. Mogelijk dien je de mobiele verbinding van je smartphone tijdelijk uit te schakelen, omdat anders de verbinding mislukt. Dat was bij ons het geval, maar zodra we die uitschakelden lukte de ingebruikname probleemloos.

Kies een wifinetwerk voor de camera. Alleen 2,4 GHz-netwerken worden ondersteund. Vul het wifiwachtwoord in en tik opnieuw op verbinden.

De camera maakt vervolgens een verbinding met de D-Link cloud. Dit duurde bij ons vrij lang, te lang (meerdere minuten), tot we merkten dat de myDlink-app op de een of andere manier de wifiverbinding van de smartphone had uitgeschakeld. Zodra we die weer inschakelden lukte het wel en verscheen de nieuwe camera in de app.

De eerste keer dat je de camera opent, wordt indien nodig de firmware (na een bevestiging) vernieuwd. Deze procedure duurt een minuut. Het LED-je vóór op de camera knippert tijdens deze procedure rood-groen.

 
Praktijk

Met de mydlink-app regel je eenvoudig alle instellingen, zoals het in- en uitschakelen van de microfoon, het configureren van de privacymodus (zodat de camera geen opnames maakt als je zelf thuis bent), het omkeren van het beeld (bij plafondmontage), het instellen van de antiflikkerfunctie bij kunstlicht en het updaten van de firmware.

Heb je meerdere ondersteunde D-Link camera’s dan bekijk je via ‘Meervoudige weergave’ op één scherm wat er in verschillende ruimtes gebeurt. Je scrollt door de beelden van de verschillende camera’s en bepaalt zelf de volgorde waarin ze getoond worden.

Mydlink app

Met behulp van de mydlink-app voor Android en iOS definieer je tot 25 bewakingsgebieden in het beeld. (© DTL; licentie: CC BY-SA)

Clips van gebeurtenissen worden op een tijdlijn geplaatst. Die kun je filteren op gebeurtenistype, datum, apparaat en locatie. Ook kan je tot vijftig gebeurtenissen toevoegen aan een favorietenlijst. Die blijven dan op de tijdlijn bewaard. De tijdlijn toont ook gebeurtenissen, zoals wanneer de camera uitgeschakeld wordt of offline staat.

De camera toevoegen aan Google Home is geen probleem. Heb je bijvoorbeeld een Google Nest Hub dan bekijk je het camerabeeld op diens scherm met de opdracht “Hey Google, laat [naam van de camera] zien”.

 
Cloud

De beveiligde ‘mydlink cloud recording‘ is een betalende dienst, die werkt met verschillende ip-camera’s van D-Link voor binnen en buiten, waaronder ook deze DCS-6100LH. Op de D-Link cloud-recordingwebsite vind je onderaan een overzicht van alle ondersteunde D-Link camera’s.

Er zijn vier formules.

  • Gratis proef: tot drie camera’s met tot één dag opnames.
  • Basis: idem, maar tot zeven dagen opnames. Dit kost € 2,49 maandelijks of € 24,99 jaarlijks.
  • Premium: tot vijf camera’s en tot veertien dagen opnames voor € 4,99 maandelijks of € 49,99 jaarlijks.
  • Pro: tot tien camera’s met dertig dagen opnames voor € 9,99 maandelijks of € 99,99 jaarlijks.

Beelden deel je via de mydlink-app vanuit de cloud met vrienden, familie of derden. Je kan ze ook lokaal op je apparaat bewaren (foto’s of video’s).

De beeldkwaliteit is goed, zowel overdag (in kleur) als ’s nachts (in monochroom). De camera werkt stabiel: tijdens een testperiode van ettelijke weken haperde het apparaat niet één keer.

Conclusie
De D-Link DCS-6100LH is een piepkleine, betaalbare en gebruiksvriendelijke bewakingscamera die zijn beelden in de cloud bewaart, ook beperkt gratis. Het cloudabonnement van D-Link is veel redelijker geprijsd dan bij concurrent Google Nest. De beeldkwaliteit is goed en de camera werkte tijdens de hele testperiode probleemloos en stabiel.
Straatprijs
€ 56,-
Vorig artikelDrie jaar printen, kopiëren en scannen
Volgend artikelGoedkope Android-tablet
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.