Echt draadloze in-ear koptelefoon met antibacteriële oordoppen

Teufel Airy True Wireless Bluetooth oordoppen review

0
435

Teufel Airy True Wireless

€ 149,99
6.6

Diskidee Performance Rating

6.4/10

Diskidee Price/Performance Rating

6.8/10

Pros

  • Excellent Fit
  • Easy to use
  • IPX5

Cons

  • No app
We testen de Airy True Wireless Bluetooth echt draadloze oordoppen met antibacteriële siliconen ooradapters. Maar klinkt het ook goed?

Nieuw in het productaanbod van de Berlijnse luidsprekerspecialist Teufel zijn de Airy True Wireless draadloze in-ears met lineaire HD-neodymium drivers, IPX5-spatwaterdichtheid en verwisselbare antibacteriële siliconen ooradapters in drie verschillende afmetingen (die ook apart verkrijgbaar zijn voor 7 euro).

Kloppend hart is de Airoha AB1532 Bluetooth-chipset die je in heel veel echt draadloze oordoppen van allerlei fabrikanten aantreft.

Als je ze bij Teufel online bestelt, mag je de Airy True Wireless acht weken lang proberen en gratis retourneren als ze niet bevallen.

 
Kenmerken

De Airy True Wireless hebben een design dat wel een compromis lijkt tussen dat van de Apple EarPods, Huawei FreeBuds 3, en door ons eerder geteste Razer Hammerhead of Cellularline Java, met een ‘open fit’ ontwerp zonder siliconen ‘eartips’, waarbij de microfoons zich in staafjes bevinden die naar onderen gericht uit je oorschelpen “hangen”; en bijvoorbeeld de Plantronics BackBeat Pro 5100 of Samsung Galaxy Buds+ met draadloze doppen met siliconen beschermstukjes die je in de oren vastdraait en waarbij de microfoons zich in de zijkanten van de doppen bevinden.

De Airy True Wireless draai je vast in de gehoorgang en zijn voorzien van verwisselbare siliconen ‘eartips’ in drie afmetingen (S, M, L), maar de dubbel uitgevoerde microfoons, met echo- en ruisonderdrukking, bevinden zich in een staafje dat uit de gehoorgang naar beneden gericht hangt.

Volgens Teufel zijn de siliconen ooradapters behandeld met een antibacteriële laag, maar verdere details geeft de fabrikant hierover niet.

Regelmatig reinigen is in elk geval een goed idee, en onderstaande (Duitstalige) video toont een ‘hack’ waarmee je dit heel simpel voor elkaar krijgt.

Teufel levert een dubbele set verwisselbare doppen mee. Daarnaast kan je bij Teufel online ook een nieuwe set verwisselbare eartips kopen voor 7 euro.

De laadcontacten van de Airy True Wireless bevinden zich aan de onderkant van de microfoonstaafjes; je schuift ze in het meegeleverde kleine laaddoosje om ze op- of bij te laden (bij Teufel ook apart verkrijgbaar voor 65 euro).

Volledig opgeladen Airy True Wireless doppen hebben een autonomie van ongeveer zes uur. Het oplaaddoosje laadt ze in één uur tijd tot negentig procent weer bij; vijftien minuten opladen is genoeg voor weer een uur muziek.

De 500 mAh-accu van het laaddoosje is krachtig genoeg om de Airy True Wireless ongeveer vier keer opnieuw helemaal op te laden, voor een totale autonomie van 25 uur.

Laaddoosje en oordoppen wegen samen maar 49 g.

Alle informatie over de Airy True Wireless vind je op de website van Teufel.

Teufel Airy True Wireless (blauw)

Teufel Airy True Wireless (blauw) (© Teufel; licentie: Teufel)

 
Specificaties
Product Teufel Airy True Wireless
Gewicht 4 g x 2 (met laaddoosje 49 g)
Soort Stereo volledig draadloze oordoppen
Draagvorm Dynamisch, draadloos in het oor (doppen)
Draadloze transmissietechniek Bluetooth 5.0, 10 meter bereik (BT chipset: Airoha AB1532D; www.airoha.com.tw/)
Aantal verbindingen zeven apparaten onthouden, één tegelijkertijd (geen multipoint)
Bluetooth-profielen A2DP 1.3, AVRCP 1.6, HFP 1.7, HSP 1.2, SPP 1.2
Codecs AAC, SBC
Frequentiebereik 20 Hz – 20.000 Hz
Aantal microfoons 2 x  2, noise reduction & echo cancellation, wideband speech
Maximale luisterautonomie indien draadloos 6 uren
Maximale spraakautonomie indien draadloos — (geen anc)
Laadtijd 120 m
Extra autonomie via laaddoosje 25 uren
Vervangbare doppen, cq. wingtips? Ja
Waterbestendigheid Ja, IPX5
Eigen volumeregeling? Neen
Andere controles Ja, media- en telefooncontrole, spraakassistent
Controle via slimme sensoren
Open luistermodus
Software
Meegeleverd hard etui (oplaaddoosje), USB-kabel Type-B, extra verwisselbare doppen in drie verschillende maten
 
Praktijk

De oortelefoons gaan automatisch aan zodra je ze uit de oplaadhouder haalt. Steek je ze erin dan worden ze automatisch uitgeschakeld en opgeladen. Handmatig uitschakelen kan door de doppen in het doosje te steken en driemaal kort op de zijkant (multifunctionele aanraakknop) te drukken.

Na vijftien minuten zonder audio schakelt de Airy True Wireless automatisch naar een lage energiestand.

De doppen onthouden de zeven laatst gekoppelde Bluetooth-apparaten en verbinden automatisch met het laatst verbonden apparaat. Multipointverbindingen worden dus niet ondersteund.

De aanraakknoppen op de zijkanten ondersteunen verschillende functies, ook het activeren van de spraakassistent van het aangesloten mobieltje, maar het volume dien je op het aangesloten apparaat te regelen.

De pasvorm is goed, op voorwaarde dat je de juiste siliconen ooradapters monteert.

Deze waterbestendige oortjes produceren een helder, open, niet al te krachtig geluid, met een beperkte bas, die evenwel ook afhangt van de juiste draagwijze en correct passende siliconen beschermdopjes. Bijregelen van het geluid dien je met het aangesloten apparaat te doen.

Er is geen Teufel-app met bijvoorbeeld een equalizer of andere instellingen. Wel tonen Android en iOS het batterijniveau van de oortjes in de rechterbovenhoek van het scherm en in de meldingsbalk. Ook via de led’s op de oortjes en het laaddoosje kan je het batterijniveau bekijken (details in de elektronische handleiding).

Conclusie
De Teufel Airy True Wireless oordoppen zijn licht en waterbestendig, dragen comfortabel, hebben een goede autonomie en een aanvaardbare geluidskwaliteit. Positief is dat je bij Teufel alle losse onderdelen achteraf apart en voor een redelijke prijs kan verkrijgen, met inbegrip van de antibacteriële siliconen doppen.
Foto van Teufel
Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelSfeer met energiezuinige slimme led-lampen
Volgend artikelKrachtige Windows-laptop voor een betaalbare prijs
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.