Tablet met ingebouwde Google Assistent luidspreker

Lenovo Yoga Smart Tab (YT-X705F) review

0
985

Lenovo Yoga Smart Tab (YT-X705F)

€ 269,-
7.6

Diskidee Performance Rating

8.0/10

Diskidee Price/Performance Rating

7.2/10

Pros

  • Google Assistant Ambient mode
  • IP52-rating
  • Responds promptly to voice commands

Cons

  • Noise not powerful enough for larger rooms
  • Relatively expensive
We testen de Lenovo Yoga Smart Tab (YT-X705F), een tablet die ook werkt als slimme luidspreker met Google Assistent.

Lenovo verkoopt in onze contreien geen smart speakers, maar het heeft wel smart displays met ingebouwde speakers. De hier geteste Yoga Smart Tab met Google Assistent is er de nieuwste incarnatie van.

 
Kenmerken

De Lenovo Yoga Smart Tab (YT-X705F) is een combinatie van 2 Watt JBL-stereospeakers met Dolby Atmos-geluidsverbetering en een 10,1-inch Full HD Android-tablet met geïntegreerde voet annex hanger.

Dankzij deze flexibele “kickstand” gebruik je de Smart Tab naar keuze rechtopstaand, in een hoek op tafel liggend, aan een haak hangend of met je hand(en).

De kickstand klapt volledig dicht in het chassis, maar dan nog blijft er onderaan een flinke ronde uitstulping over waarin de JBL-speakers gemonteerd zijn.

Alle informatie over de Yoga Smart Tab (YT-X705F) vind je op de website van Lenovo.

Lenovo Yoga Smart Tab met Google Assistent

Lenovo Yoga Smart Tab met Google Assistent (© Lenovo ; licentie: Lenovo )

 
Praktijk

De Lenovo Yoga Smart Tab werkt het handigst rechtop staand of hangend, al kan je het apparaat ook als klassieke tablet op je schoot of op een werkvlak gebruiken.

Als je de geïntegreerde voet opent, wordt automatisch de Google Assistent omgevingsmodus geactiveerd (‘Ambient Mode’).

Google introduceerde die modus samen met de eerder door ons geteste eigen Nest Hub, maar stelt  ze nu ook beschikbaar op een aantal smartphones en tablets van andere fabrikanten.

Het tabletscherm toont in ruststand informatie zoals afgespeelde muziek, diavoorstellingen van foto’s uit je fotobibliotheek, een klok en/of Android-notificaties (als je daartoe de toestemming gaf).

Die Ambient-modus wordt automatisch geactiveerd bij gebruik van de kickstand. Dit automatisme kan desgewenst worden uitgeschakeld.

Als je direct “Nederlands” selecteert bij het doorlopen van de Android-startwizard functioneren bepaalde onderdelen niet goed.

Zo wordt het scherm op onvoorspelbare momenten teruggezet op nul procent helderheid en reageert de Google Assistent alleen in het hoofdscherm.

Ook is de “Ambient”-modus van de assistent dan niet correct instelbaar.

De Nederlandse Assistent is natuurlijk nog altijd in bètaversie, dus het heeft wellicht daarmee te maken dat je deze tablet initieel best in het Engels configureert.

Achteraf voeg je dan Nederlands als taal toe en functioneert alles wél naar behoren. Je kan de assistent daarna trouwens zowel in het Nederlands als in het Engels toespreken. Hoewel Google waarschuwt dat ook die dubbele taalfunctie nog in bètafase verkeert, werkte ze bij ons probleemloos.

Drie digitale microfoons vangen je stem 360° in het rond op via zogenaamde ‘field voice recognition’.

Conclusie
De Lenovo Yoga Smart Tab reageert vlot op stemopdrachten, ook bij achtergrondlawaai en op enkele meters afstand van het apparaat. Bovendien klinken de luidsprekers behoorlijk goed, al is het natuurlijk geen hifi. Ook als stereoluidspreker is deze smart hub zeker bruikbaar in niet al te grote ruimtes, zoals een keuken, badkamer (hij is IP52-gecertificeerd) of een studeerkamer. En behalve smart hub is de Yoga ook een goed presterende Android-tablet met een behoorlijk lange batterijlevensduur.
Foto van Lenovo
Website: Lenovo België
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelBrede monitor met geïntegreerde USB-C dock en KVM-schakelaar
Volgend artikelZeer betaalbare echt draadloze oordoppen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.