Verticaal vouwbare smartphone

0
858
Samsung lanceert een 6,7-inch smartphone die je verticaal kan dichtvouwen. De Galaxy Z Flip past vervolgens in de palm van je hand.

De nieuwe LTE Cat. 16 Samsung Galaxy Z Flip oogt op het eerste zicht als een gewone Android 10-smartphone met een 6,7-inch 425 ppi Dynamic Amoled-aanraakscherm. Maar het scherm vouwt verticaal dicht tot een compacte smartphone die in de palm van je hand past.

Een verborgen scharnier met een rij piepkleine schakels en flexibel display met ultradun glas of UTG maken dit vouwtrucje mogelijk en zorgen voor een soepel en stabiel eindresultaat.

Het scherm heeft geen ‘notch’: de selfiecamera zit verborgen achter een kleine uitsparing bovenaan in het midden van het scherm met een beeldverhoudig van 21,9:9.

Net zoals een moderne convertibele laptop zorgt het scharnier ervoor dat het scherm in verschillende hoeken open kan worden gezet. Op die manier worden bijvoorbeeld selfie-opnames of videochats een stuk eenvoudiger. De Android-interface is door Samsung speciaal aangepast om al die verschillende hoeken mogelijk te maken.

Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip (© Samsung; licentie: Samsung)

De cover heeft een eigen 1,1-inch Super Amoled display, waardoor je notificaties nooit mist, in welke stand het scherm ook gezet wordt.

De Galaxy Z Flip heeft een 3.300 mAh dubbel batterijsysteem met meer vermogen, zonder meer ruimte in beslag te nemen.

Je kan deze smartphone met of zonder kabel snel opladen (QC 2.0 en AFC draadloos laden). Met Wireless PowerShare is het mogelijk om Galaxy Buds, Galaxy Watch of zelfs het apparaat van een vriend draadloos op te laden (volgens de WPC Qi standaard).

De Galaxy Z Flip is bij ons beschikbaar vanaf 21 februari, maar de voorraden zullen volgens Samsung ‘beperkt’ zijn. Ook over een prijs rept het persbericht vooralsnog niet. Geruchten gaan dat deze smartphone 1.500 euro gaat kosten!

Alle informatie over deze nieuwe smartphone vind je op de website van Samsung.

Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

 

Vorig artikelUltradraagbare convertibele laptop met ‘garaged’ pen
Volgend artikelComfortabele echt draadloze oordoppen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.