Home Audio / Video

Mono-speaker met Google Assistent

2

Google Nest Mini

€ 60,-
6.9

Diskidee Rating

6.9/10

Pros

  • Affordable
  • Integrated hook
  • Excellent voice recognition

Cons

  • Sound not suitable for big rooms
We testen de Nest Mini, een goedkope, compacte smart speaker met monogeluid, die op een aantal vlakken verbeterd is tegenover de Google Home Mini. Maar moet je upgraden?

De slimme speakers en hubs van Google dragen voortaan de merknaam Nest. Eerder testten we de Nest Hub, een slimme luidspreker met geïntegreerd scherm.

Dit keer is de Nest Mini aan de beurt, in essentie identiek aan de Nest Hub maar dan zonder scherm.

 
Kenmerken

De Nest Mini is een goedkope, compacte smart speaker met monogeluid. Uiterlijk zie je weinig verschil met zijn voorganger, de Google Home Mini. Toch is het luidsprekertje op een aantal vlakken verbeterd.

Zo heeft de nieuwe versie een iets krachtigere bas. Dankzij de toevoeging van een derde microfoon werkt de stemherkenning beter.

Ook is er achteraan een uitsparing geïntegreerd waarmee je de nieuwe versie eenvoudig aan een haak of nagel ophangt.

Als je al een Home Mini bezit, is er niettemin weinig reden om te upgraden: de verschillen zijn niet dramatisch. Beide speakers zijn op het oog ook niet van elkaar te onderscheiden.

Bovendien kan je een bestaande Home Mini via de Google Home app gebruiken om een stereopaar met de Nest Mini te creëren. (Dat kan uiteraard ook met twee nieuwe Nest Mini’s.)

Google Assistent werkt dan alleen op de linkse luidspreker van het stereopaar. Als je ze ontkoppelt, werkt de assistent zoals vanouds op beide.

Google Nest Mini (White)

Google Nest Mini (White) (© Google ; licentie: Google )

Alle informatie over de Nest Mini vind je op de website van Google.

 
Installatie

Installeer of open de Google Home app en voeg de Nest Mini toe. Het speakertje vertelt je dit ook in het Nederlands als je het de eerste keer inschakelt.

Antwoord ‘Ja’ op de vraag of je de gevonden Nest Mini wil instellen. Dit duurt ongeveer een minuut. Zodra het in orde is, bevestigt de Nest Mini dit met een kort geluidsignaal.

De vier leds op de bovenkant veranderen nu van wit in lichtblauw. Kies de plaats waar je de speaker wil gebruiken (bijvoorbeeld Beneden) en selecteer het wifi-netwerk.

De app haalt het wachtwoord automatisch op van je telefoon of tablet.

De installatieprocedure is erg gebruiksvriendelijk en duurt in totaal niet langer dan vijf minuten.

 
Praktijk

De tiptoetsen op de bovenkant van de speaker schakelen automatisch in als je in de buurt komt.

Tik in het midden van de Nest Mini om muziek te starten of te pauzeren. Tik op de rechter- en linkerkanten om het volume aan te passen.

Aan de zijkant is er een schuifschakelaar waarmee je de microfoons uitschakelt. De vier leds op de bovenkant branden dan oranje.

Nest Mini: stereopaar creëren via Google Home app

Nest Mini: stereopaar creëren via Google Home app (© DTL; licentie: CC BY-SA)

Drie digitale microfoons vangen je stem 360° in het rond op en reageren vlot op stemopdrachten, ook in een lawaaierige omgeving of op meters afstand van het apparaat.

De geluidskwaliteit is een stuk beter dan bij de vorige generatie en zeker bruikbaar in kleinere kamers.

Verwacht alleen geen hifikwaliteit, ook niet als je twee van deze speakers in een stereopaar configureert.

Conclusie
De Google Nest Mini is een van de goedkoopste manieren om Google Assistant te gebruiken als je je smartphone niet bij de hand hebt. De spraakfuncties functioneren optimaal, maar muzikaal is de Nest Mini niet vergelijkbaar met duurdere speakers die de Assistent ook ingebouwd hebben, zoals de eerder geteste Sonos One. Heb je het vorige model al dan is upgraden niet echt nodig.
Foto van Google
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.