Toetsenbord met ingebouwde smartcard-reader

0
245
Cherry, fabrikant van randapparatuur, introduceert het Secure Board 1.0 toetsenbord dat beschikt over een geïntegreerde reader voor smartcards en RF/NFC-compatibele kaarten.

Het nieuwe Secure Board 1.0 toetsenbord van Cherry heeft een geïntegreerde terminal voor PC/SC-smartcards en kaarten of tags met een RF/NFC-interface.

De Class 2-reader maakt het mogelijk om ISO 7816- en ISO 14443 A/B-compatibele kaarten te lezen en schrijven. Het numerieke toetsenbord maakt een alfanumerieke PIN-invoer mogelijk.

Het bedrade usb-toetsenbord biedt extra beveiliging via de Secure Mode: de authenticiteit van het toetsenbord wordt geverifieerd met een certificaat en toetsaanslagen worden versleuteld, zodat hardware-keyloggers geen toegang kunnen krijgen tot gevoelige gegevens en wachtwoorden.

Secure Mode is vooral nuttig bij thin clients met Linux, dat deze functionaliteit ondersteunt. Een oplossing voor Windows is in ontwikkeling.

Cherry Secure Board 1.0 toetsenbord (© Cherry; licentie: Cherry)

De Cherry Secure Board 1.0 zakelijk toetsenbord is verkrijgbaar in witte of zwarte uitvoering voor een adviesprijs van € 69,99.

Foto van Cherry
Website: Cherry GmbH
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelBetaalbare smartphone met krachtige camera
Volgend artikelCompacte systeemcamera in PEN-serie van Olympus
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.