Seagate ssd en dock voor gamers

0
516
Seagate lanceert met de FireCuda 520 SSD en het FireCuda Gaming Dock twee opslagoplossingen die specifiek gericht zijn op gamers.

De nieuwe FireCuda 520 SSD van Seagate is de snelste ssd (solid state drive) die de fabrikant tot nu toe ontwikkeld heeft. Ze biedt lees-schrijfsnelheden die tot 45% sneller zijn dan PCIe Gen3 NVMe-schijven volgens Seagate.

De ssd is ‘plug and play’-compatibel met alle PCIe Gen4-moederborden, maar ook bruikbaar met PCIe Gen3-apparaten.

De FireCuda 520 SSD is verkrijgbaar in capaciteiten van 500 GB, 1 TB of 2 TB. Alle specificaties van de FireCuda 520 SSD vind je op de website van Seagate.

Het FireCuda Gaming Dock is een opslagoplossing voor gamers die gamen op een laptop of pc en heeft een 4 TB 3,5-inch HDD ingebouwd.

Het gaming dock heeft een PCIe Gen3 NVMe M.2 SSD-uitbreidingsslot voor een optionele ssd.

Met één kabel kan je alle randapparatuur via Thunderbolt 3 aansluiten op het docking station dat is uitgerust met tien poorten: 1 x Thunderbolt 3, 1 x DisplayPort 1.4, 4 x usb 3.1 Gen 2, 1 x usb 3.1 Gen 2 oplaadpoort, 1 x Ethernet netwerkpoort, 1 x 3,5mm audio-in/microfoonpoort en 1 x 3,5mm audio-out.

Met de Toolkit-software van Seagate kan je kleuren en patronen van de led-verlichting van het gaming dock instellen.

Alle specificaties van het FireCuda Gaming Dock vind je op de website van Seagate.

Seagate FireCuda Gaming Dock (© Seagate; licentie: Seagate)

De Seagate FireCuda 520 ssd is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 159,90 (500 GB), € 319,90 (1 TB) en € 519,90 (2 TB).

Het FireCuda Gaming Dock zal later deze maand verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van € 429,99 (in België) en € 399,99 (in Nederland).

Foto van Seagate
Website: Seagate
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelBewakingscamera’s besturen met app en stem
Volgend artikelStereo-oortjes met actieve ruisonderdrukking
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.