Home Audio / Video

VR-bril met modulair ontwerp

0
498
HTC kondigt een nieuw virtual reality (VR)-systeem aan. De Vive Cosmos heeft een modulair design dat de functionaliteit van de VR-headset kan uitbreiden met mods.

De nieuwe Vive Cosmos van HTC is een virtual reality (VR)-systeem voor VR-ready pc-desktops en laptops en heeft geen basisstations nodig. Wel is een usb 3.0- en DisplayPort 1.2-aansluiting vereist.

De Vive Cosmos is uitgerust met twee lcd’s met een gecombineerde resolutie van 2880 x 1700 pixels en een verversingssnelheid van 90 Hz.

De VR-bril biedt een gezichtsveld van 110 graden en heeft een ingebouwde stereo koptelefoon.

Het vizier van de VR-bril kan je omhoog klappen om even snel terug te keren naar de echte wereld.

De Vive Cosmos is de eerste headset die het Vive Reality System gebruikt met een nieuwe ontwerpfilosofie waardoor de virtuele wereld meer aanvoelt als in een nieuwe wereld stappen, aldus de fabrikant.

Het nieuwe VR-systeem is ontworpen om met de tijd en met gebruikers mee te groeien. Met faceplaat mods kunnen functies worden toegevoegd of gewijzigd. De voorplaat van de Cosmos kan worden vervangen door een andere. Zo kondigt HTC de Vive Cosmos External Tracking Mod aan, een faceplate die de headset compatibel maakt met de externe Lighthouse trackers.

De Cosmos ondersteunt ook de apart verkrijgbare Vive Wireless Adapter om te bewegen in VR zonder een bedrade verbinding met de pc.

HTC Vive Cosmos (© HTC; licentie: HTC)

De HTC Vive Cosmos wordt op 3 oktober gelanceerd in Europa voor €799. Bij voorbestelling krijg je een gratis jaarabonnement op Viveport Infinity met toegang tot VR-apps, games en video’s.

Foto van HTC
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.