Sneller netwerk opzetten via het stroomnet

0
159
Powerline fabrikant devolo lanceert devolo Magic 2 adapters met de nieuwste Powerline-technologie die datasnelheden via het stroomnet tot 2400 Mbps mogelijk maakt.

Met de Powerline-technologie is het mogelijk om het normale elektriciteitsnet te gebruiken voor data-overdracht. devolo lanceert met de Magic producten high-end adapters die datasnelheden tot 2400 Mbps mogelijk maken dankzij de tweede-generatie G.hn-chips.

devolo brengt twee productcategorieën op de markt: devolo Magic 1 met datasnelheden tot 1200 Mbps en devolo Magic 2 die de hogere snelheden tot 2400 Mbps bieden.

De nieuwe devolo Magic-adapters hebben een bereik tot 500 meter. Ze zijn verkrijgbaar als LAN- of WiFi-versie.

Alle WiFi-adapters van devolo Magic bieden mesh-WiFi. De ‘roaming’-functie garandeert dat alle WiFi-apparaten, zoals smartphones en tablets, altijd verbonden zijn met de sterkste WiFi-hotspot.

De nieuwe Airtime Fairness-functie verwerkt verzoeken van snelle WiFi-apparaten met hogere prioriteit.

devolo lanceert ook de nieuwe Home Network-app met een wizard-functie die gebruikers stapsgewijs door het installatieproces leidt.

devolo Magic 2 WiFi is voorzien van twee gigabit LAN-aansluitingen en WiFi ac met mesh-functie. Deze adapter kost € 129,90. De devolo Magic 2 LAN biedt één gigabit LAN-aansluiting voor het met een ethernetkabel aansluiten van toestellen zoals smart-tv’s op het netwerk. Deze adapter kost € 79,90.

Het instapmodel van de nieuwe productlijn, de devolo Magic 1 met een bandbreedte tot 1200 Mbps via Powerline, heeft een adviesprijs van € 64,90.

devolo Magic 2 (© devolo; licentie: devolo)

De devolo Magic WiFi-producten zijn verkrijgbaar als enkele adapters, Starter Kits (met 2 adapters) en Multiroom Kits (met 3 adapters). De LAN-modellen zijn verkrijgbaar als enkele adapters en als Starter Kit.

Foto van devolo
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelBetaalbaar printen, kopiëren, scannen en faxen tot A3
Volgend artikelVideo-streaming harde schijf voor continu gebruik
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.