Slimme rookmelder met batterij die 10 jaar meegaat

0
288
Netatmo, de Franse fabrikant van slimme apparaten, kondigt een rookmelder aan die is uitgerust met een ingebouwde batterij met een levensduur van 10 jaar. De rookmelder heeft een 85dB alarm en stuurt in realtime een melding naar smartphones.

We testten eerder al intelligente apparaten van het Franse bedrijf Netatmo, zoals de zuilvormige Netatmo Welcome Camera, een ip-bewakingscamera die tot zestien gezichten herkent en de Netatmo Presence, een wifi-bewakingscamera voor buitenshuis.

De fabrikant voegt nu een slimme rookmelder met een foto-elektrische (optische) rooksensor toe aan het gamma slimme apparaten. Om de reactietijd bij het begin van een brand te maximaliseren heeft de Netatmo Intelligente Rookmelder een 85dB alarm.

De rookmelder stuurt ook in realtime een melding naar de smartphones van toegewezen gebruikers en geeft ook aan in welke kamer rook wordt gedetecteerd.

Volgens de fabrikant heeft de ingebouwde batterij van de Slimme Rookmelder een levensduur van 10 jaar. Je krijgt ook een melding als het product het einde van de 10-jarige levensduur nadert en moet worden vervangen.

De draadloze Slimme Rookmelder is eenvoudig aan het plafond te bevestigen. Je bedienht en beheert het apparaat van op afstand met de gratis downloadbare app voor Android en iOS.

De rookmelder ondersteunt Apple’s HomeKit en kan met spraak worden beheerd. Ook ondersteunt hij IFTTT waarmee je aangepaste scenario’s kan maken, bijvoorbeeld door slimme verlichting te koppelen met de rookmelder om de kleur van de verlichting te veranderen bij het detecteren van rook.

Netatmo Slimme Rookmelder (© ; licentie: )

De Slimme Rookmelder heeft een diameter van 115 mm en is 44 mm dik.

De Netatmo Slmme Rookmelder is begin oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs van €99,99.

Vorig artikelRobotstofzuiger met app-bediening
Volgend artikelCompacte nas met long-term support
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.