Budgetsmartphone met groot scherm

0
107
De Finse telefoonmaker HMD introduceert de Nokia 5.1, een Android 8.0 smartphone in een aluminium ontwerp met een 5,5-inch scherm met een 18:9 beeldschermverhouding.

Na de lancering van de Nokia 3.1 brengt HMD nu een Android 8.0 Oreo smartphone op de markt met een groter scherm. De Nokia 5.1 is uitgerust met een Full HD+ (1080 x 2160 pixels) IPS beeldscherm van 5,5 inch (13,97 cm) met een beeldverhouding van 18:9.

De smartphone met afgeronde hoeken is vervaardigd uit één blok aluminium en meet 151,1 x 70,73 x 8,27 mm.

De Nokia 5.1 draait op een octa core processor van 2 GHz en is verkrijgbaar met 2 of 3 GB werkgeheugen en 16 of 32 GB intern geheugen. De smarthpone ondersteunt MicroSD-kaartjes tot 128 GB.

De Nokia 5.1 beschikt over een 16 MP primaire camera met automatische scherpstelling en fasedetectie en een 8 MP camera vooraan voor selfies.

De vingerafdruksensor is op de achterkant van de telefoon geplaatst, zodat je de telefoon met je wijsvinger kan ontgrendelen.

De volledige specificaties vind je op de website van Nokia.

Dankzij ondersteuning voor het Android One-programma ontvangt de Nokia 5.1 twee jaar lang nieuwe Android-versies en drie jaar lang maandelijks beveiligingsupdates. De Nokia 5.1 is ook klaar voor Android Pie, de nieuwste Android-versie.

Nokia 5.1 (© ; licentie: )

De Nokia 5.1 is beschikbaar in drie kleuren: koper, getemperd blauw en zwart. Het toestel met 2GB ram en 16 GB geheugen heeft een adviesprijs van € 199.

Foto van Nokia
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelZuiltje levert snelle mobiele internetverbinding
Volgend artikelBetaalbare mobiele 4G LTE router
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.