Bewakingscamera’s ondersteunen spraakaansturing

0
170
D-Link lanceert drie nieuwe mydlink camera’s voor huisbewaking die opnames bewaren op een sd-kaart of een veilige privé-cloud. Ze ondersteunen ook de spraakassistenten Amazon Alexa en Google Assistant.

De D-Link mydlink DCS-8010LH, DCS-8300LH en DCS-8525LH zijn nieuwe ip-bewakingscamera’s voor binnenshuis. De DCS-8010LH maakt opnames in een 720p resolutie, terwijl de DCS-8300LH en DCS-8525LH opnemen in Full HD 1080p resolutie.

De DCS-8525LH is bedoeld voor grote ruimtes en heeft ook een pan/tilt-functie (340°/110°) zodat deze camera bijvoorbeeld ook een voor- en achterkamer kan monitoren.

Met de gratis mydlink app kan je de camerabeelden bekijken. De geluids- en bewegingsdetectie en nachtzichtmogelijkheden sturen automatisch een waarschuwingsbericht wanneer er iets ongebruikelijks gedetecteerd wordt.

De ip-camera’s ondersteunen zowel opname op een sd-kaart (tot 32 GB) als naar een veilige privé-cloud. Naast de gratis 24-uurs cloudopslag komt D-Link binnenkort met extra betalende opties om videobeelden tot dertig dagen op te nemen met tot tien camera’s.

De DCS-8300LH en DCS-8525LH bieden tweeweg-audio waardoor je zowel kan luisteren met de camera als terugpraten via een mobiel apparaat.

De drie mydlink camera’s ondersteunen de spraakassistenten van Amazon en Google. Bezit je streaming apparaten, zoals Google Chromecast en Amazon Fire TV Stick, dan kan je via Alexa of Google Assistant steminstructies geven en de beelden live bekijken op bijvoorbeeld je tv. Dit werkt momenteel nog niet in het Nederlands, omdat de betrokken spraakdiensten dit nog niet ondersteunen.

D-Link DCS-8010LH, DCS-8300LH en DCS-8525LH HD Wi-Fi camera’s (© ; licentie: )

De D-Link mydlink bewakingscamera’s zijn vanaf juli beschikbaar. De DCS-8010LH heeft een adviesprijs van € 89,95, de DCS-8300LH een adviesprijs van € 99,95 en de DCS-8525LH een adviesprijs van € 148,95.

Vorig artikelSamsung budgetsmartphone met Infinity-scherm
Volgend artikelBetaalbare wifi-mesh met stijlvolle modules
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.