Volwaardige Windows 10 pc op je neus

0
De Toshiba dynaEdge DE-100 is een mobiele edge Windows 10 pc die samen met een AR100 ‘assisted reality’ bril verkrijgbaar is waarop informatie getoond wordt. De combinatie is bedoeld voor industrieel gebruik.

Met de combinatie van Toshiba dynaEdge DE-100 mobiele edge Windows 10 pc en AR100 ‘assisted reality’ viewer kunnen industriële medewerkers zoals heftruckchauffeurs, monteurs of logistiek medewerkers relevante informatie bekijken en toch hun handen vrij houden. Ook is een ‘zie wat ik zie’-toepassing mogelijk, zodat experten vanop afstand kunnen assisteren bij werkzaamheden.

Dankzij de samenwerking met de Duitse specialist op het gebied van zakelijke ‘wearables’ Ubimax draait ook software zoals Skype for Business op de dynaEdge DE-100 en dit via de Toshiba Vision DE Suite-software. Met die software kan men verder eenvoudig bestanden delen, live video streamen of activa lokaliseren.

De edge pc zelf is licht genoeg om bijvoorbeeld aan een broeksriem mee te dragen. Deze edge pc is voorzien van een Intel Core vPro-processor van de 6de generatie, Intel HD Graphics 515, tot 16GB on-board ram en tot 512GB ssd-opslagruimte.

De accu gaat ongeveer zeseneenhalf uur mee. Ze kan eenvoudig worden vervangen door een reserve-accu. De externe batterijlader kan vier accu’s tegelijk laden. Op die manier kan men lange tijd doorwerken zonder netstroom.

De AR100 werkbril heeft een 0,26-inch (6x6cm) micro-scherm met een resolutie van 640 x 360 pixels en werkt draadloos via dual-bandwifi, Bluetooth 4.2 en gps.

De bril kan ook via een usb-kabel aan de edge pc gekoppeld worden. De ingebouwde camera heeft een resolutie van 5 megapixels en neemt video op tot 1080p aan 30 fps.

De bril weegt 48g en meet 61 x 149 x 21 mm.

De AR100 Viewer Kit bestaat uit de AR100 Viewer, een USB Type-C-kabel, een kabelclip, een riemholster plus opbergtas. Er komen eveneens extra accessoires beschikbaar voor hele specifieke toepassingen en verschillende manieren om de slimme werkbril te monteren.

Toshiba Dynaedge de-100 pc en ar100 viewer

Toshiba Dynaedge de-100 pc en ar100 viewer (© ; licentie: )

De bediening gebeurt via een navigatiecursor op buitenkant van de edge pc, via knoppen op de bril zelf en/of via stemopdrachten en handbewegingen.

Beveiliging via dTMP 2.0 en een vingerafdruksensor is optioneel verkrijgbaar.

De Toshiba dynaEdge DE-100 pc is vanaf nu verkrijgbaar voor een nog onbekende prijs. De AR100 Viewer komt in het tweede kwartaal op de markt.

Meer informatie over dynaEdge vind je op de website van Toshiba.

Foto van Toshiba
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.