Harman JBL Boombox

Waterdichte draadloze ‘gettoblaster’

0
Harman, intussen een dochterbedrijf van Samsung, lanceert de JBL Boombox, een draagbare Bluetooth-speaker met 24 uur speeltijd.

Samsung kocht begin dit jaar het audiobedrijf Harman International, maar Harman blijft wel als zelfstandig dochterbedrijf actief. Het lanceert de JBL Boombox, een draagbare luidspreker in de vorm van een gettoblaster of boombox zoals die populair waren in het transistortijdperk.

De JBL Boombox is uiteraard volledig digitaal en veel minder fors dan een antieke gettoblaster, maar toch groter dan de doorsnee draadloze speaker. Met een gewicht van 5,25 kg en een afmetingen van 254,5 x 495 x 195,5 mm is de JBL Boombox de grootste draagbare speaker van Harman JBL.

Eén voordeel: de gigantische oplaadbare Li-ion accu met een capaciteit van 20.000 mAh (74 Wh) houdt het tot 24 uur uit op een volle lading! Het duurt wel 6,5 uur om ze volledig op te laden…

De JBL Boombox is stof- en waterdicht volgens de IPX7-norm en dus ook geschikt voor gebruik naast (maar niet in) het zwembad of op het strand.

De Boombox is tegelijk een powerbank waarmee je digitale apparaten zoals smartphones kunt opladen of van stroom voorzien.

Vier actieve transmitters (twee 4-inch woofers en evenveel 20-mm tweeters) en twee bas-radiatoren zorgen voor een krachtig geluid, dat voor gebruik binnenshuis via een knopje getemperd kan worden, waardoor de accu overigens nog een stukje langer meegaat.

Je kunt apparatuur verbinden via Bluetooth 4.2. Daarbij worden de profielen A2DP 1.3, AVRCP 1.6 en HFP 1.6 ondersteund. Daarnaast is deze Boombox ook compatibel met JBL Connect+ en kan draadloos met maximaal honderd andere JBL Connect-speakers verbonden worden.

Harman JBL Boombox
Harman JBL Boombox

De JBL Boombox is vanaf eind september 2017 beschikbaar in de kleur zwart voor de adviesverkoopprijs van Euro 499,-

Foto van JBL
Categorieën Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.