Twintigduizend cd’s op één harde schijf

0
75
Western Digital lanceert een harde schijf met een capaciteit van 12 TB. De WD Gold 12 TB hard drive is bestand tegen de zware werklasten in een serveromgeving.

Western Digital voegt een 12 TB harde schijf toe aan zijn bestaande gamma van WD Gold enterprise harde schijven, waarin ook hd’s met 1, 2, 4, 6, 8 en 10 TB capaciteit zitten.

Deze nieuwe hard drive met typenummer WD121KRYZ heeft een gigantische opslagcapaciteit die, bijvoorbeeld, volstaat om meer dan vijf miljard getypte A4’tjes op te slaan, of bijna twintigduizend compact discs, of meer dan 2.600 dvd’s of meer dan zestig “gemiddelde” harde schijven van 200 GB.

De WD Gold 12 TB is bedoeld voor 24x7x365 enterprise- en cloud-opslagtoepassingen. Ze is bestand tegen zware werklasten en zware trillingen in serveromgevingen. De mtbf of gemiddelde tijd zonder falen bedraagt 2,5 miljoen uur. Dat is de hoogste betrouwbaarheidswaarde die een traditionele harde schijf bij WD ooit haalde.

Die hoge betrouwbaarheid is mede te danken aan de vierde generatie van Western Digital’s gepatenteerde HelioSeal-technologie. In de drive wordt heliumgas verzegeld en dat zorgt voor minder wrijvingen, hogere betrouwbaarheid en een zuiniger energieverbruik.

De 3,5-inch sata3-harde schijf heeft een omwentelsnelheid van 7200 tpm en een cache van 256 MB. Time-limited error recovery (tler) zorgt voor een verbeterde foutcorrectie.

WD Gold 12 TB hard drive

WD Gold 12 TB hard drive (© ; licentie: )

De nieuwe WD Gold 12TB hard drive (modelnummer WD121KRYZ) heeft een garantie van vijf jaar. De prijs in euro is nog niet bekend, maar in Amerikaanse dollars bedraagt de prijs $521,99.

Vorig artikelStevige, compacte en krachtige NAS
Volgend artikelKleine, robuuste Bluetooth-speaker
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.