Hoogste capaciteit voor externe desktop drive

0
72
Western Digital (WDC) lanceert een externe desktop harde schijf met een enorme opslagcapaciteit. De duurste variant van de My Book Duo Drive biedt 20TB opslagruimte.

Western Digital’s nieuwe My Book Duo Drive is verkrijgbaar in capaciteiten van 4TB, 6TB, 8TB, 12TB en een enorme 20TB. Die laatste is de grootste externe desktop-drive die het bedrijf ooit op de markt bracht.

De usb type-c poort ondersteunt ook de snelle usb 3.1 gen 2.0 versie met een overdrachtsnelheid tot 10 Gbit/s. Daarnaast is de My Book Duo compatibel met oudere, tragere usb-standaarden. De schijf wordt geleverd met verschillende kabels zodat ze universeel compatibel is (USB type-C naar type-C en type-C naar type-A).

De drive heeft twee extra USB-type-A usb 3.0 hubpoorten voor accessoires zoals actiecamera’s, kaartlezers, usb-drives of het opladen of synchroniseren van een smartphone of ander apparaat.

De meegeleverde WD Security-software laat toe om de schijf met een wachtwoord te beveiligen en bestanden te versleutelen met een 256-bits aes-encryptiesleutel.

Intern gebruikt de WD My Book Duo twee voor raid-systemen geoptimaliseerde WD Red harde schijven in een raid-configuratie, naar keuze raid0 of raid1. De overdrachtssnelheid gaat tot 360 MB/s in raid0-modus (zonder gegevensbescherming). Beide schijven kan men ook apart inschakelen (‘jbod’) via de inbegrepen WD Utilities software.

WD MyBook Duo

WD MyBook Duo (© ; licentie: )

De My Book Duo is al geformatteerd in ntfs-formaat en zo direct bruikbaar met Windows 10. Deze desktopschijf gebruikt een externe voeding. De afmetingen voor het grootste model zijn: 180 x 100 x 160 mm.

De My Book Duo drive heeft een garantie van drie jaar en is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van €719,99 (20TB), €639,99 (16TB), €559,99 (12TB), €409,99 (8TB), €349,99 (6TB) en €299,99 (4TB).

Foto van WD
Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelKrachtige dual-band wifi-repeater
Volgend artikelBuitencamera met beter nachtzicht
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.