Toshiba Canvio Alu 2TB review

Goed presterende aluminium externe schijf

0
Toshiba’s Canvio Alu is een usb 3.0-harde schijf voor Windows 8 en 10, verkrijgbaar in capaciteiten van 500GB tot 2,5TB. Wij testten de 2TB (DTH320) variant.

De Canvio Alu usb 3.0 hard drive heeft een dun aluminium chassis met naar keuze vijf kleuren: rood, blauw, goud, zilver en de door ons geteste zwarte versie. Ze is verkrijgbaar in 500 GB, 1 TB, 2 TB en 2,5 TB en is bedoeld voor Windows 8 en Windows 10, maar ze werkt natuurlijk ook onder andere besturingssystemen mits je de juiste formattering gebruikt.

Maar in tegenstelling tot de eerder geteste Canvio Premium Aluminium levert Toshiba geen NTFS-driver voor Mac mee. Op het schijf staat behalve een handleiding in pdf formaat alleen de Windows-versie van NTI Backup Now EZ waarmee je geautomatiseerde reservekopieën maakt. Maar hiervoor kun je natuurlijk ook de standaardsoftware van je besturingssysteem gebruiken.

De door ons geteste 2TB versie meet 113,5 x 75 x 18 mm en weegt 240 g.

 
Technische kenmerken

Intern heeft het kastje een 2,5-inch harde schijf van Toshiba met een omwentelsnelheid van 5.400 toeren per minuut (Toshiba MQ03UBB200 voor de 2TB variant).

Recht uit de verpakking is de schijf al in ntfs-formaat geformatteerd en direct gebruiksklaar onder Windows.

Toshiba Canvio Alu familie

Toshiba Canvio Alu familie (© ; licentie: )

Het schijfje heeft een normale usb 3.0-aansluiting waarvan het ook zijn stroom betrekt. In tegenstelling tot bij de Canvio Premium Aluminium levert Toshiba hier geen kleine usb type-a naar type-c adapter mee. Wel steekt er een zacht opbergtasje in de verpakking.

 
Prestaties

We testten de prestaties van de schijf met de Intel NAS Performance Toolkit (NASPT). NASPT voert twaalf realistische applicatiebenchmarks uit: HD-Video afspelen, 2x HD afspelen, 4x HD afspelen, HD-Video opname, HD afspelen en opname, aanmaken van inhoud, kantoorproductiviteit, bestanden kopiëren naar NAS, bestanden kopiëren van NAS, mappen kopiëren naar NAS, mappen kopiëren van NAS en fotoalbum.

Deze Intel benchmark wordt vijfmaal in een “batch run” uitgevoerd. De opgegeven resultaten zijn het gemiddelde van de vijf benchmarkuitvoeringen.

Aangesloten op een HP Envy 23 Windows 10 aio-pc met Intel 8 series C220 chipset usb 3.0 uasp-poort noteren we uitstekende testresultaten, met een gemiddelde gewogen algemene werksnelheid van 70,2 MB/s.

Dat benadert de eerder geteste Seagate Backup Plus Ultra Slim Portable Storage 1TB externe schijf, die een gemiddelde snelheid haalt van 71,9 MB/s; het is sneller dan de Toshiba Canvio Premium Aluminium, die in de NASPT-benchmark een gemiddelde werksnelheid haalt van 65,3 MB/s.

Conclusie
De Toshiba Canvio Alu 2TB USB 3.0 Hard Drive biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit externe schijfje is compact en stevig genoeg om overal met je mee te nemen.
Gemiddelde straatprijs
€91,5.
Foto van Toshiba
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.