Grootste gebogen 4K-monitor

0
24
MMD, dat beeldschermen onder de merknaam Philips produceert, lanceert een 40-inch gebogen monitor met 4K Ultra HD resolutie. Het is de grootste gebogen 4K-monitor op de markt.

De nieuwe Philips Brilliance 4K BDM4037UW monitor met een schermdiagonaal van 40 inch (101,6 cm) heeft een gebogen MVA (‘multi-domain vertical alignment’) lcd-paneel met een kijkhoek van 178 graden zowel verticaal als horizontaal. De resolutie bedraagt 3840 x 2160 pixels.

Vertical Alignment lcd-panelen proberen de pluspunten van TN en IPS te combineren. Pluspunten zijn een goede kijkhoek en betere contrast- en zwartwaarden. Minpunten zijn tragere reactietijden en beperkte kleurreproductie. VA is vooral sterk in de weergave van bewegende videobeelden.

De BDM4037UW geeft 85% weer van het ntsc-kleurengamma. Flicker-Free technologie reduceert flikkeringen. Met MultiView kun je het beeld van vier aangesloten apparaten tegelijk in HD-resolutie bekijken. Daarnaast heeft deze monitor ook PIP (picture-in-picture).

Deze monitor heeft VGA-, 2 x DisplayPort-, 1 x HDMI (1.4) en 1 x HDMI (2.0) aansluitingen, de laatste twee met ondersteuning van MHL (voor het aansluiten van een smartphone of tablet aan maximaal 1080p @ 60 Hz).

Twee stereospeakers zijn eveneens ingebouwd. Verder heeft dit scherm een usb 3.0-hub met vier poorten, waarvan één met snellaadfunctie.

Philips bdm4037uw monitor

Philips bdm4037uw monitor (© ; licentie: )

De Philips Brilliance 4K BDM4037UW heeft een vaste voet, maar je kunt het scherm wel tussen -5 en 10 graden kantelen. Het scherm weegt 11,6 kg en meet 640 x 907 x 72 mm (247 mm met voet).

De adviesprijs voor de BDM4037UW bedraagt €749

Foto van Philips
Website: Bezoek Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

Vorig artikelToekomstbestendige barebone pc
Volgend artikelWindows 10 computer in jaszak
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.