Alarmsirene en watersensor beveiligen thuis

0
72
Devolo Home Control lanceert twee nieuwe opties voor zijn thuisautomatiseringssysteem, een Alarmsirene en een Watersensor.

Devolo is vooral bekend voor zijn Powerline en wifi-adapters, maar heeft ook een productgamma voor thuisautomatisering met componenten die met elkaar communiceren via het draadloze Z-Wave-protocol.

De devolo Home Control-startkit, bestaande uit een controlemodule of Centrale, een intelligent stopcontact en een deur/venstercontact, wordt nu aangevuld met twee nieuwe componenten, namelijk een alarmsirene en een watersensor.

De alarmsirene waarschuwt voor gevaren in huis met een alarm dat tot 110 decibel gaat. Je kunt vier verschillende alarmtonen kiezen voor verschillende noodsituaties.

De alarmsirene bevat tevens drie zachte alarmtonen – handig om te gebruiken als deurbel of ter bevestiging van het in- of uitschakelen van een bepaalde Home Control-component.

devolo home control alarmsirene

devolo home control alarmsirene (© ; licentie: )

Gaat het alarm af dan krijg je een push-waarschuwing via de devolo Home Control app op je iOS- of Android-smartphone.

De sirene heeft een back-upbatterij die 24 uur meegaat. De sirene, die je in een gewoon stopcontact steekt, dient ook als Z-Wave-repeater om het bereik te vergroten van andere Home Control-producten.

De nieuwe, compacte watersensor spoort lekken op en kun je bijvoorbeeld in de buurt van een (vaat)wasmachine installeren. De batterij gaat tot vijf jaar mee. Bij vochtdetectie krijg je een waarschuwing via een pushbericht, maar je kunt ook de alarmsirene laten afgaan.

Andere componenten voor het devolo Home Control systeem waren eerder al verkrijgbaar. Het gaat dan om een draadloze radiatorthermostaat, een kamerthermostaat, een bewegingsdetector, een intelligente tuimelschakelaar, een kleine afstandsbediening en een rookdetector.

De adviesprijs voor de Alarmsirene is 79,90 euro. De Watersensor is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 59,90 euro. Het Home Control Starter Pack kost 219 euro. Devolo geeft drie jaar garantie op het Home Control-productgamma.

Foto van devolo
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelRuime rugzak vervoert veilig 15,6″ laptop en 10,1″ tablet
Volgend artikelDunne draagbare schijf past in broekzak
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.