Smartwatch oogt als klassiek of sportief polshorloge

0
54
De eind augustus op technologiebeurs IFA in Berlijn gepresenteerde Samsung Gear S3 smartwatch ligt nu pas bij ons in de winkels. De opvolger van de S2 ziet eruit als een klassiek of sportief horloge.

De Samsung Gear S3 verschijnt in de modellen Frontier (sportief model) en Classic (klassiek model). Deze Tizen 2.3.2-gebaseerde smartwatch oogt als een gewoon stalen polshorloge, maar de “wijzerplaat” is eigenlijk een helder 1,3-inch Super AMOLED-kleurenscherm met Gorilla Glass SR+ krasbestendig glas, ‘always on’-functie en pixeldichtheid van 278 ppi.

Rond het scherm zit een draairing waarmee je allerlei functies bedient.

Het scherm toont 16 miljoen kleuren en is aanraakgevoelig. Je kunt er zelfs op schrijven of tekenen en de Gear S3 zet je aantekeningen om in tekst of emoji.

De ingebouwde fitness-functie werkt in combinatie met de energiezuinige gps-chip, die ook kan worden gebruikt om in geval van nood de SOS-functie in te schakelen. Die verstuurt je locatiegegevens naar familie, vrienden en/of medische hulpdiensten. Die functie werkt ook wanneer je je smartphone niet bij je hebt.

Met de Gear S3 kun je verder telefoneren zonder je smartphone uit je zak te halen, binnenkomende berichten lezen en beantwoorden en je favoriete apps vanaf je pols controleren.

De 380 mAh Li-ion batterij van de Gear S3 gaat volgens Samsung twee dagen mee. Je laadt het horloge draadloos op (volgens de wpc (wireless power)-standaard, vroeger Qi genoemd).

Beide varianten van de Gear S3 kosten €399 en zijn vanaf nu verkrijgbaar. Het horloge weegt 63 gram.

Samsung Gear S3 Frontier

Samsung Gear S3 Frontier (© ; licentie: )

Samsung Gear S3 Classic

Samsung Gear S3 Classic (© ; licentie: )

Foto van Samsung
Website: Visit Website Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDdr4 geheugen weerstaat extreme temperaturen
Volgend artikelCompacte, snelle en functionele nas
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.