Powerline met Wifi en bediening via app

0
114
Zyxel introduceert de PLA5236, een powerline-adapter met Wireless-AC wifi-extender waarmee je je thuisnetwerk uitbreidt. Met de meegeleverde smartphone apps configureer en beheer je eenvoudig je thuisnetwerk.

De Zyxel 1000 Mbps Powerline AC900 Wireless Extender (PLA5236) heeft onderaan twee Gigabit Ethernet-poorten en een ingebouwd 802.11ac wifi-toegangspunt met AC900 snelheid. Deze hybride netwerkadapter is daarnaast ook compatibel met de Homeplug AV2-standaard waarmee je een Ethernet-netwerk via het stroomnet thuis uitrolt.

De PLA5236 wordt geleverd met de Zyxel Easy Setup app, waarmee je je thuisnetwerk eenvoudig uitbreidt. De app werkt als een overzichtelijke handleiding waarmee je snel en eenvoudig het wifi-netwerk activeert.

Daarnaast is er de Zyxel ONE Connect app die complete controle biedt over je thuisnetwerk. Daarmee kun je bijvoorbeeld snel gasten netwerktoegang geven. Je kunt er ook ouderlijke controle instellen op het netwerk mocht je kinderen hebben. Dit werkt het best in combinatie met de andere One Connect netwerkproducten van Zyxel.

Via het stroomnet (powerline) overbrugt de PLA5236 maximaal 300 meter. Draadloos kan tot 350 meter in open lucht worden overbrugd, mits je de adapter configureert voor “range mode”, waarbij de maximale theoretische snelheid wel terugvalt tot 400 Mbit/s. In de “mix mode” is dit tot 650 Mbit/s en in de “speed mode” tot 900 Mbit/s.

Zyxel pla5236 powerline & wifi adapter

Zyxel pla5236 powerline & wifi adapter (© ; licentie: )

De Zyxel 1000 Mbps Powerline AC900 Wireless Extender is apart of als een kit met twee adapters verkrijgbaar. De prijzen hiervan zijn momenteel nog niet bekend.

Foto van ZyXEL
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

Vorig artikelBetaalbare smartphone met Android 7.0 Nougat
Volgend artikelDraadloos alarmsysteem via wifi of gsm
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.