Betaalbare smartphone met Android 7.0 Nougat

0
72
General Mobile lanceert de eerste “midrange” smartphone met Android 7.0 Nougat. Op de Android One GM 5 kleeft bovendien een democratisch prijskaartje.

Na de Android One 4G en GM 5 Plus is er nu de betaalbare GM 5 (GM-119-BL) met de nieuwste versie van Android, versie 7.0 “Nougat”, al geïnstalleerd. De Turkse fabrikant General Mobile garandeert dat de telefoon twee jaar lang geüpdated kan worden met de nieuwste Android-versie.

De GM 5 is voorzien van een quad-core 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 410 SoC met 2 GB ram en 16 GB opslagruimte die je door middel van een microsd-geheugenkaartje met maximaal 64 GB kunt uitbreiden.

Deze dual-sim smartphone ondersteund 4.5G, Cat4, LTE, HSPA+ tot 150/50 Mbit/s. Wel even opletten, want voor zover wij konden terugvinden ondersteunt het wifi-gedeelte wel Wireless-N, maar niet het snellere Wireless-AC.

Het 5-inch hd ips scherm heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels, wat zich vertaalt in een pixeldichtheid van 293 ppi. Een Gorilla Glass 4-laag beschermt tegen krassen. De smartphone heeft achteraan een 13MP camera, aan de voorkant aangevuld met een 5MP chat-camera.

De GM 5 meet 140,5 x 69,7 x 9,3 mm en weegt 160 gram. De 2500 mAh Lithium-polymeer batterij kun je niet zelf verwisselen.

De Android One GM 5 kost €189,99 en is in de kleuren Black, Space Grey en White Gold verkrijgbaar bij onder andere CoolBlue, MediaMarket, SelectPhone, The Phone House, Welcom en W-Mobile.

Android One GM 5

Android One GM 5 (© ; licentie: )

Vorig artikelModulaire Windows 10-tablet met uitstekend toetsenbord
Volgend artikelPowerline met Wifi en bediening via app
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.