Draagbare Sandberg-powerbank laadt drie apparaten tegelijk

0
72
De Sandberg Powerbank 18200 is behoorlijk compact, maar laadt toch drie usb-apparaten tegelijk. Wij hebben deze krachtige “powerpack” getest.

Recent bespraken we vier powerpacks met krachtige batterijen en meerdere laadpoorten. De nieuwe Sandberg Powerbank 18200 (420-26) voegen we vandaag aan dat rijtje toe.

Deze langwerpige zwarte powerbank heeft een opgegeven vermogen van 18200 mAh en kan drie usb-apparaten tegelijk opladen aan maximaal 4,9 A. Ze weegt 550 gram en meet 23 x 12 x 4 cm. Het is dus geen lichtgewicht, maar wel goed draagbaar.

De Powerbank 18200 heeft aan de onderkant drie vrouwelijk USB A-poorten die respectievelijk laden aan maximaal 1 A, 1,5 A en 2,4 A. Daarnaast zit nog een vrouwelijke micro usb-laadpoort met een ingangsvermogen van 1,8 A. Daaronder is er een witte led die je als zaklamp kunt gebruiken door de drukknop op de bovenkant tweemaal snel na elkaar in te drukken.

Eenmaal drukken op de stroomknop schakelt het zwartwitte lcd-scherm in dat de resterende capaciteit capaciteit toont en welke apparaten aangesloten zijn en met welke capaciteit.

Sandberg PowerBank 18200 (420-26)

Sandberg PowerBank 18200 (420-26) (© ; licentie: )

Je hoeft overigens niets in te drukken om aangesloten apparaten te beginnen opladen: het laden start automatisch zodra je de usb-stekker in de powerbank steekt.

De eigen laadpoort heeft “maar” een vermogen van 1,8 A. Je kunt de Powerbank 18200 zélf dus niet supersnel opladen. Het duurt bijna tien uur om deze externe batterij op te laden met een externe usb-lader met 2 A vermogen. Via een gewone usb-poort van een computer kan het tot 36 uur duren, afhankelijk van hoeveel laadvermogen die poort heeft. (Op de verkoopverpakking staat foutief geprint dat de PowerBank 18200 maar aan 1 A opgeladen kan worden en dat dit tot 19 uur kan duren, maar het is wel degelijk 1,8 A en ze volledig opladen kan effectief in 9 à 10 uur).

Positief is ook dat je de Powerbank 18200 kunt opladen en tegelijk aangesloten apparatuur kunt opladen. Het apparaat is dus in feite als “usb stopcontact” bruikbaar. Dit kan op een veilige manier dankzij allerlei beveiligingsmechanismen, zoals een overlaadbescherming.

Volgens onze testen heeft de PowerBank 18200 een effectief eigen vermogen van 11.945 mAh, ofwel een efficiëntie van 66%, wat overigens het gemiddelde is van de meeste van dit soort externe batterijen. We konden er een Google Nexus 9 tablet (accu met een opgegeven vermogen van 6.700 mAh) 2,05 keer mee volledig opladen.

Conclusie
De Sandberg PowerBank 18200 is betaalbaar en werkt zoals geadverteerd. De opgegeven capaciteit van 18200 mAh is in de praktijk eerder 12.000 mAh, maar deze efficiëntie van 66% is wat je normaal mag verwachten van een goede powerbank. Positief is ook dat Sandberg er je vijf jaar garantie op geeft.
Prijs
€79 (maar hier en daar al te vinden vanaf €65)
Foto van Sandberg
Website: Sandberg
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelSlimme monitor voor een gezondere woning
Volgend artikelBudgetvriendelijke smartphone in premium design
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.