Waterdichte en schokbestendige fotocamera

0
97
Olympus lanceert de Tough TG-870, een compacte digitale camera die waterdicht is tot op vijftien meter en schokbestandig tot 2,1 meter. Deze avontuurlijke, robuuste fotocamera is ook stofdicht en bestand tegen vriestemperaturen.

De Olympus Tough TG-870 is een digitale camera voor avonturiers en sportbeoefenaars. Het toestel is dankzij zijn super-robuuste kast waterdicht tot op vijftien meter (volgens de IEC 529 IPX8-norm), schokbestendig tot op 2,1 meter (volgens de Amerikaanse MIL-standaard), bestand tegen een druk tot 100 kg en vriesvast tot minus tien graden Celsius.

Deze camera heeft een 16-megapixel achteraan verlichte cmos-sensor die ook bij weinig licht mooie foto’s maakt dankzij de snelle TruePicVII beeldprocessor en het 21-105 mm (35mm equivalent) 5x groothoekzoomobjectief. De autofocus heeft een vergrendelstand voor onderwaterfotografie. De ingebouwde gps legt wereldwijd locatiegegevens vast in foto’s en is in slechts tien seconden gebruiksklaar.

Je bedient de camera via het 180-graden kantelbare 3-inch lcd-scherm op de achterkant dat een resolutie heeft van 920.000 pixels. Dit heeft een boostfunctie om het scherm 2,6 keer helderder te maken in fel zonlicht; Aan de voorkant zit een speciale knop voor de automatische zelfportretfunctie.

De Olympus Tough TG-870 kan ook filmen aan 1080p Full HD resolutie en dit met 60 beelden per seconden, wat de mogelijkheid biedt om vertraagde opnames te maken. Via Olympus OI.Share en OI.Track apps kun je deze camera op afstand via wifi bedienen met je smartphone.

De Olympus Tough TG-870 ligt in april in de winkels voor een adviesprijs van €299. Als je je online registreert, word de garantie met zes maanden extra verlengd.

Olympus Tough TG-870

Olympus Tough TG-870 (© ; licentie: )

De functie van deze camera kun je nog uitbreiden met de PT-057 onderwaterbehuizing, die de maximale diepte verlengt tot 45 meter, met de CSCH-13 sporthouder, die je toelaat om de camera handenvrij aan een harnas of rugzak te bevestigen, het CSCH-124 siliconen omhulsel voor een betere grip en bescherming in zware omstandigheden, de CSH-09 drijvende handriem die dankzij zijn felrode kleur gemakkelijk te herkennen is wanneer de camera in het water valt, en de Tough Adventure Case bestaande uit neopreen en geleverd met allerlei bevestigingsaccessoires. Er is ook een Tough Adventure Pack voor deze camera met de Adventure Case, de rode drijfriem, een extra metalen draagriem en een ijszak om koele drankjes te dragen.

Foto van Olympus
Website: Visit Website
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelHdmi-signalen verlengen, versterken, schakelen en splitsen
Volgend artikelDraagbaar bolletje filmt overal
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.