Robotstofzuiger met camera en app-bediening

0
275
De nieuwe Roomba 980 stofzuigrobot van iRobot zoekt zelfstandig zijn weg in huis met behulp van een camera. Je kunt deze robotstofzuiger ook bedienen met een tablet of smartphone dankzij apps voor iOS en Android.

De Amerikaanse iRobot Corporation maakt al sinds 1990 huishoudrobots en introduceerde zijn eerste stofzuigrobot al in 2002. Wij testten vroege versies van de Roomba in 2005 en in 2008, maar sindsdien is er veel veranderd. De nieuwe Roomba 980 is veel intelligenter en kan nu ook met een app worden bediend.

De zeer lage Roomba 980 kruipt onder bedden, zetels en ander meubilair om schoon te maken. Hij heeft geen hoeken, zodat hij geen krassen maakt op meubels, maar kan wel in hoekjes stofzuigen dankzij een draaiende zijborstel. De nieuwe Carpet Boost-functie zorgt automatisch voor extra zuigkracht op vloerbedekking en tapijt.

Het is volgens iRobot de eerste stofzuigrobot met een ingebouwde camera, waarmee het apparaat de kamer verkent. Samen met allerlei sensoren en iAdapt 2.0 navigatietechnologie maakt hij een volledige verdieping zelfstandig schoon. De camera wordt gebruikt om een virtuele plattegrond van de verdieping te maken. Zo weet het apparaat welke obstakels er zijn en onthoudt het ook waar er al gestofzuigd werd.

De Roomba 980 bedien je via je wifi-netwerk met één knop en de iRobot HOME-app. Met die app kun je de stofzuigrobot ook vanop afstand inschakelen. Je kunt je eigen programma instellen en bepalen hoe de Roomba je huis moet reinigen: één- of tweestaps-reiniging, randenreiniging, al dan niet inschakelen van de Carpet Boost.

Roomba 980 met zijborstel

Roomba 980 met zijborstel (© ; licentie: )

De iRobot Roomba 980 stofzuigrobot kost €999.

Vorig artikelGaming-laptop met waterkoeling
Volgend artikelDigitale stereorecorder in de vorm van een pen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.