Gaming-laptop met waterkoeling

0
Asus lanceert met de GX700 het topmodel in zijn uitgebreide gamma van gaming laptops. Het is de dunste en snelste laptop met een Nvidia GTX 908 gpu aan boord.

De GX700 is het topmodel in het uitgebreide gamma gaming laptops van Asus. Met zijn gewicht van 3,9 kg (4,5 kg met dock) en afmetingen van 429 x 309 x 38 mm is dit wel een draagbare, maar zeker geen “schoot”-machine.

De specificaties zijn dan ook navenant. Een 2,8 tot 4,1 GHz Intel Core i7 6820HK cpu met 32 GB DDR4 ram wordt aangevuld met een Nvidia Geforce GTX 980 gpu met 8 GB vram. Twee NVMe M.2 PCIe 3.0 x4 ssd’s van 256 GB dienen als krachtige opslagruimte. Als je ze in raid0 configureert daalt de opslagruimte wel tot 256 GB maar haal je tot 3 Gbit/s doorvoersnelheid.

Je kunt de gpu tot twintig procent overklokken maar alleen met de aparte waterkoeling-dock, die met één knopdruk weer verwijderd kan worden, waarna de laptop overschakelt op luchtkoeling. Deze Hydro Overclocking System dock laat je de GX700 tot het uiterste drijven. De gpu die normaal in desktops wordt gebruikt kan dan op volle toeren werken.

Het waterkoelsysteem kun je probleemloos meermaals in- en uitgeschakelen. Een speciaal reservoir zorgt ervoor dat de laptop ook na meerdere jaren nog over voldoende koelvloeistof beschikt.

Het matte 17,3-inch Full HD ips-scherm ondersteunt Nivdia’s Gsync-technologie voor een vloeiende weergave van games.

Asus GX700 met Docking

Asus GX700 met Docking (© ; licentie: )

De GX700 wordt standaard geleverd met een stijlvolle rolkoffer, zodat je de laptop eenvoudig met je mee kunt nemen naar game-events.

Voor al dit moois betaal je een héél stevige prijs. De Asus GTX700 Gaming Laptop kost €4.999! Voor dat geld koop je ook twee snellere desktops, maar die zijn uiteraard niet zo draagbaar.

Foto van Asus
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDocking station verenigt twee laptops
Volgend artikelRobotstofzuiger met camera en app-bediening
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.