StarTech.com USB3DDOCKFT usb 3.0 dual docking station

Docking station verenigt twee laptops

0
StarTech.com lanceert een dual-host, dual-monitor usb 3.0 dockingstation. Met de USB3DDOCKFT creëer je een dual-laptop werkstation dat twee schermen kan delen. Het werkt zowel met Windows als met Mac.

StarTech.com is een Canadees bedrijf gespecialiseerd in moeilijker te vinden connectiviteitsproducten. Het USB3DDOCKFT usb 3.0 dual docking station is een combinatie van een kvm-switch en een traditioneel docking-station. Het is bedoeld voor gebruikers die twee laptops tegelijk willen gebruiken op dezelfde werkplek.

Deze dual-host, dual-monitor usb 3.0 dock heeft één 20-polige DisplayPort en één 9-polige HDMI-videouitgang. Daarnaast zijn er vier vrouwelijke usb 3.0 type-A poorten, twee vrouwelijke usb 3.0 type-B poorten en één vrouwelijke usb 3.0 type-A poort met een snellaadfunctie.

Het dock heeft ook een full-duplex Gigabit Ethernet-poort en een 3,5 mm audio-jack met vier gebruiksstanden. De usb 3.0 poorten bieden ondersteuning voor uasp (usb attached scsi), zodat aangesloten externe usb-schijven die dit ook ondersteunen sneller werken.

Je kunt één of twee monitors aansluiten. 4K video aan 30 fps wordt ondersteund via de DisplayPort met één scherm. De HDMI-poort biedt met één scherm een maximale resolutie van 2560 x 1440 pixels. Sluit je op elke poort een scherm aan (dual-monitor) dan bedraagt de maximale resolutie voor elk scherm 2048 x 1152 pixels. Uiteraard worden ook lagere resoluties ondersteund.

Intern gebruikt deze dock een DisplayLink DL-5900 chipset voor de monitor-, lan- en audio-functies en een VLI VLI81-chipset voor de usb 3.0-hub. Usb 3.0 hostkabels worden meegeleverd.

Via de dock kun je bestanden overzetten op twee aangesloten laptops met 5 Gbit/s usb 3.0 snelheid en de meegeleverde PCLinq-software voor Windows 7 en hoger of Mac OS 10.8 of hoger. Windows Easy Transfer wordt ondersteund in Windows 8.1, 8 en 7.

Startech USB3DDOCKFT dock
Startech USB3DDOCKFT dock

Het dock is 82 mm breed, 34 mm hoog en weegt 372 gram. Het gebruikt een 100-240V externe voeding met een totale uitgangsstroom van 6,5 A (maximaal 32,5 W vermogensopname).

Het StarTech.com USB3DDOCKFT usb 3.0 dual docking station kost €375,59.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.