Compacte monoculair vergroot zesmaal

2
90
Olympus lanceert een zeer compacte, waterdichte kijker met één lens. De Monucular i is gevuld met stikstofgas om beslaan te voorkomen en heeft een optische vergroting van 6x.

De Olympus Monocular i weegt slechts 70 gram en meet 87 x 38 x 25 mm. Het compacte monoculaire kijkertje is waterbestendig en kan overal worden meegenomen om objecten en gebeurtenissen van dichterbij te bekijken, bijvoorbeeld tijdens een voorstelling, een tentoonstelling, een seminarie, kampeerreizen, trektochten etc.

De Monocular i vergroot zesmaal en heeft een beeldveld van 8 graden, ofwel 140 meter op een kilometer afstand. Scherpstellen kan van anderhalve meter tot oneindig via een intuïtief glijdende scherpsteller. De effectieve lensdiameter is 16mm, dus voldoende groot voor een comfortabel zicht.

De waterbestendige Monocular i is gevuld met stikstof. Daardoor beslaat de lens minder snel, ook bij temperatuurverschillen. Verlies van licht en scherpte veroorzaakt door reflecties worden tot een minimum beperkt dankzij de verschillende coatings die oculair en objectief bedekken.

Olympus Monocular i

Olympus Monocular i (© ; licentie: )

De Olympus Monocular i verrekijker kost €99 en wordt geleverd met een bijpassende riem en zachte tas.

Foto van Olympus
Website: Visit Website
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelNAS met Full HD video conversie
Volgend artikelDocking station verenigt twee laptops
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.