Compacte en stijlvolle systeemcamera

0
25
Olympus introduceert de PEN-F, een compacte Micro Four Thirds-systeemcamera met een hoogwaardig en stijlvol design. De PEN-F zal vooral kapitaalkrachtige liefhebbers van straatfotografie aanspreken.

De nieuwe PEN-F van Olympus is de krachtigste PEN ooit en heeft een stevig, stijlvol retrodesign. Intern is dit echter allesbehalve een retrocamera, want de nieuwe camera kreeg veel van de technische mogelijkheden mee van Olympus’ grotere OM-D camerafamilie. Zo heeft de PEN-F dezelfde vijfassige beeldstabilisator aan boord, die vooral het fotograferen bij een lage ISO verbetert.

De nieuwe 20-megapixel Live MOS-sensor heeft geen doorlaatfilter meer, wat een verdere verbetering geeft van foto’s die bij lage ISO-instellingen gemaakt worden. Dergelijke foto’s hebben minder ruis en een groter dynamisch bereik. De sensor wordt automatisch gereinigd zonder extra reinigingsprogramma.

Naast een kantelbaar oled-aanraakscherm met 2,36 miljoen pixels heeft de PEN-F ook een elektronische zoeker met afstandsmeter. De autofocus werkt bijzonder snel en de camera heeft dankzij de True Pic VII processor een snelle responstijd, sneller dan die van een digitale spiegelreflexcamera (dslr). Volgens Olympus heeft de PEN-F de beste responstijd in zijn categorie. Dit zijn allemaal eigenschappen die vooral straatfotografen zullen aanspreken.

De PEN-F kan snelle “burst”-opnames maken aan tien frames per seconde en heeft een 1/8000ste seconde sluitertijd (ISO80 equivalent) voor opnames bij zeer fel licht.

De ingebouwde wifi laat je toe foto’s te delen en te bewaren op smartphones en tablets met behulp van de gratis OI.Share app.

De PEN-F is compatibel met de volledige reeks M.ZUIKO en M.ZUIKO PRO lenzen en accessoires, zoals een lederen draagriem, een lederen beschermdoek, lederen cameratas, een beschermend body-omhulsel en een metalen grip die het oppervlak van de camera vergroot voor een stevigere greep bij snel fotograferen op straat.

Olympus PEN-F

Olympus PEN-F (© ; licentie: )

De PEN-F is verkrijgbaar in zwart of zilver vanaf half februari. Je betaalt €1.199 voor alleen de body, €1399 voor een kit met de M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm 1-3.5-5.6 EZ Pancake lens, en €.499 met de M.ZUIKO DIGITAL 17 mm 1:1.8 lens.

Foto van Olympus
Website: Visit Website
Categorieën: Hardware, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDraadloos muzieksysteem met eivormige speakers
Volgend artikelOveral inzetbare 4G-internetrouter
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.