DD-WRT firmware voor Linksys WRT1900AC, WRT1200AC en WRT1900ACS

Linksys routers ondersteunen DD-WRT

0
Linksys, ondertussen een merk van Belkin, maakt zijn nieuwste wifi-routers uit de WRT-reeks geschikt voor DD-WRT, de op Linux gebaseerde open source firmware.  Het sluit daarmee aan bij een twaalf jaar oude traditie die begon met de legendarische Linksys WRT54G.

De Linksys WRT1900AC, WRT1200AC v2 en WRT1900ACS wifi-routers kunnen nu allemaal opgewaardeerd worden met de open source DD-WRT firmware die vooral bij gevorderde gebruikers populair is. Op die manier kun je DD-WRT ook gebruiken in combinatie met de nieuwste wifi-technologieën, zoals het snellere Wireless-AC (IEEE 802.11ac).

DD-WRT biedt nu een ruimere keuze uit externe firmware voor routers uit de Linksys WRT-reeks. Deze opties vormen een aanvulling op de ondersteuning die momenteel beschikbaar is op basis van de “Chaos Calmer”-release van OpenWrt, nog een andere alternatieve open source Linux-firmware voor wifi-routers.

De betrokken Linksys-routers zijn gebouwd rond de soc’s en wifi-radio’s van Marvell, zodat DD-WRT voortaan stabieler op deze hardware draait.

Meer informatie over de installatie, werking en gebruik van DD-WRT vind je in de DD-WRT wiki. Zorg er wel voor dat je de juiste firmware kiest uit de database met ondersteunde apparaten, want anders kun je je router naar de verdoemenis helpen.

DD-WRT interface
DD-WRT interface

DD-WRT is vooral bedoeld voor ervaren gebruikers, die functies aan hun router willen toevoegen die niet beschikbaar zijn in de standaardfirmware. Denk dan aan ondersteuning voor XLink Kai, daemons, IPv6, WDS, RADIUS, geavanceerde qos en zelfs overklokken van de router-cpu om hem sneller te maken (alles uiteraard op eigen risico).

Foto van Linksys
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.